Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

huis kopen bij makelaar die niet is aangemeld?

Auteur Bericht

avatar#4105
ericp
Berichten: 35
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-11-13 17:22:11

mag een makelaar in frankrijk huizen te koop zetten die niet bij de gemeente bekend zijn.

 en aan een eventuelle koper zeggen dat voor het huis nog wel een bouwvergunning moet worden aangevraagd om er te mogen wonen?

want de woning is nog geen bouwvergunning voor af gegeven.

mag dat gedaan worden door een makelaar.

groetjes Eric

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#1 Geplaatst: 2006-11-13 18:06:14

Bedoel je dat iemand je een illegaal gebouwd pand wil verkopen dat niet in het kadaster is vermeld en het argument gebruikt dat het wel even rechtgezet kan worden door achteraf een bouwvergunning te versieren? Als je daarop ingaat dan kun je er pas echt zeker van zijn dat je je geld kwijt bent. Of er moet daadwerkelijk een bouwvergunning achteraf op tafel liggen. En dan nog zou ik twijfelen.

Ik denk dat de makelaar zoiets hooguit als bouwgrond mag verkopen, en dan alleen nog als er een CU (geldig Certificat d'Urbanisme) bij is. Dat is een vergunning om iets te mogen bouwen, voor het project zelf heb je een Permis de Construire nodig. Wordt dit je als bestaand pand aangeboden dan zou ik echt de makelaarsorganisatie inseinen.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2006-11-14 21:45:43

Eric,

1. Je vroeg: mag dat gedaan worden door een makelaar.

Een serieuze makelaar zou dat zeker niet doen of met drie slagen om de arm.

2. Als het aanvragen van de bouwvergunning echt een formaliteit is, waarom doet de verkoper dat dan niet? Het is net als met een niet gekeurde auto: waarom doet de verkoper dat niet zelf?

Ik zou zeggen:

wees voorzichtig, neem ontbindende voorwaarden of vraag dat de verkoper eerst zijn dingen op orde stelt.

In Frankrijk is men niet zo makkelijk als iets een keer onwettig is. Voorzover ik weet bestaat  hiervoor geen inkeerregeling. Ce qui n'est pas logique n'est pas Français!

Christian von Klösterlein

avatar#3403
Hans
Berichten: 0
Reacties: 27

#3 Geplaatst: 2006-11-29 12:14:32

Eric,

Als een makelaar een mandat de vente heeft mag hij alles te koop aanbieden. Echter een serieuze makelaar zal je op alle problemen of mogelijke gevaren wijzen. In het voorlopig koopcontract zou ik zeker een aantal ontbindende voorwaarden laten opnemen.

Echter, indien een bouwsel ouder is dan 10 jaar kan een gemeente het niet meer laten slopen. Een adder onder het gras is echter de verzekering. Zij kunnen weigeren tot uitbetaling van enige claim over te gaan als het een illegaal bouwsel is. Neem kontakt op met de gemeente en een eventuele DDE, afdeling die de technische zaken bij bouwvergunning regelt. Zij kunnen je alle info geven. De serieze makelaar zal dit voor je of met je doen.

Hans Baas