Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Civiele rechtzaak

Auteur Bericht

avatar#4108
ischa
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-11-14 17:46:18

dag!

Afgelopen zomer tijdens een vakantie werd er in mijn auto ingebroken, door een dader die meteen is opgepakt, zodat ik via een civiele procedure een schadevergoeding van hem kon eisen. Die eis (600 euro) is mij toegewezen; alleen ik bevind me weer in NL, heb net zwart op wit de uitspraak thuis gestuurd gekregen en de dader zit in een franse gevangenis.

Heeft iemand van u tips hoe dit aan te pakken? Is het bedrag te laag voor een deurwaarder? Of komen kosten van een deurwaarder ook bij de dader terecht?

Ik hoop dat iemand met iets soortgelijks ervaring heeft en me kan helpen! Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

Groet,

Ischa Stranders 

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2006-11-14 23:21:40

Ischa,

Volgens mij kun je alle te maken kosten ook op de dader verhalen. Een deurwaarder rekent al snel een paar honderd euro voor een invordering. Ik neem aan dat je tijdens het proces gebruik hebt gemaakt  van 'constitution partie civile'. Als je de schade wilt verhalen, richt je dan tot de juge d'execution (jugex) van het betreffende tribunal. Verder kun je veel wijzer worden op de site van de franse justitie, le particulier, que choisir en vele anderen. Via google kun je de nodige trefwoorden ingeven. Succes, Dit 

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#2 Geplaatst: 2006-12-16 11:05:56

Deze Ischa reageert niet. Mag ik eens een gokje wagen? Hij heeft geprobeerd om zijn geld te krijgen en zit nu zelf in de problemen. Achtervolgd door deurwaarders van de tegenpartij? Door zijn eigen advocaat er tussen genomen? Zelf achter de tralies? We zijn benieuwd. Dat hij in een franse rechtzaak in het gelijk werd gesteld (terwijl hij ook in zijn recht stond) was al erg ongeloofwaardig. Of wordt dit zo'n serie waar je de slotaflevering nooit te zien krijgt. Dit 

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#3 Geplaatst: 2006-12-17 18:10:47

Je hebt wel erg weinig vertrouwen in het Franse rechtsysteem. We zitten niet in China :-)

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2006-12-18 00:05:22

Eens proberen op http://www.net-iris.fr/, een prima juridisch forum.

Overigens, bij mijn weten is de gemiddelde autokraker over het algemeen niet erg kapitaalkrachtig dan wel bereid om zomaar 600 euro neer te tellen......Bon courage!

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#5 Geplaatst: 2006-12-20 10:58:50

Doperwt,

Ik durf te wedden dat je tot nu toe nog niet met het franse 'rechts'systeem te maken hebt gehad. Ik heb geen wantrouwen, mijn visie komt (helaas) voort uit ervaring. Dit

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2006-12-20 17:44:13

'Dit' heeft kennelijk slechte ervaringen met het Franse rechtssysteem en zeker met de Franse advocatuur. Ik raad een ieder aan zich voorbeeldig te gedragen in het Franse land en ervoor te zorgen uit handen van justitie te blijven. Zelfs bij een wat zwaardere verkeersovertreding word je als crimineel behandeld, je moet soms zonder voedsel een nachtje in het cachot van de gendarmerie verblijven. Voorts duren strafzaken soms enkele jaren en moet je als slachtoffer van bijvoorbeeld oplichting bijzonder veel geduld hebben. Drie jaar wachten op een rechterlijke uitspraak is niet ongewoon. Verdachten in dergelijke zaken moeten zich gedurende die jaren wekelijks bij de gendarmerie melden en mogen hun departement niet verlaten. Kortom, blijf uit handen van de Franse justitie. Het ergste wat je kunt overnemen is een verblijf in een Franse gevangenis. Deze prisons zijn alle overvol, met meerderen op één cel is de gewoonste zaak van de wereld. Het aantal zelfmoorden in Franse gevangenissen is de hoogste in Europa.

De Franse magistratuur is dit jaar verschillende malen de straat opgegaan om te betogen tegen het achterlijke systeem en het ontbreken van middelen om een beschaafde vorm van rechtspraak te garanderen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-05-02 19:16:22

lieve Ischa,

Probeer de ellende te vergeten, ik heb hetzelfde maar dan "andersom" meegemaakt, ik zat in frankrijk.....enz.

Je komt in een molen waar je akelig van wordt, tenzij je juridische bijstand hebt....

laten die het dan uitzoeken, anders : afblijven

hoe zuur dat ook moge zijn !!

sterkte !!!