Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Het Forum

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-11-15 10:00:27

Vervolg van een deel van de diskussie uit het onderwerp studie Natuurkunde

De reactie van Cees illustreert naar mijn idee nog eens het belang van on-topic blijven. Dat voorkomt dat je bijvoorbeeld te vaak ongevraagd geconfronteerd wordt met bijdrages van anderen die "gewoon effe kletsen" willen of zoiets. Op zich niets mis mee, maar ik zit daar bijvoorbeeld niet op te wachten.

Ik ben zo vrij zijn om dit deel van de diskussie naar een nieuw topic te verplaatsen.

Groeten,

Jan Willem

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2006-11-15 12:38:25

Op internet zie je dat nieuwsgroepen, of fora, zijn ontstaan als vraag/antwoord faciliteit. Het kletsen op internet vind tegenwoordig plaats binnen chat-functies.

Het idee is dat op deze manier nuttige informatie vindbaar blijft opgeslagen in een kennisdatabase, een forum (zolang iedereen zich daar aan houdt natuurlijk), en dat de "chats" vluchtiger zijn, weinig inhoudelijke waarde hebben voor de grote massa, en niet worden bewaard.

Daarom is de entre-bavard categorie jammer van dit forum, omdat als je iets zoekt in dit forum, je ook op het geklets stuit. Tevens ben ik (via e-mail) geabonneerd op alle bijdragen, en krijgen veel e-mails dus een soort spam status.

Daarbij lijkt me deze website en forum een verlengstuk van Wim's boek... dus laten we de inhoud een beetje managen.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2006-11-15 15:38:37

Voor mijn gevoel is de bavard-hoek juist -mede- bedoeld om het 'geklets' te herbergen zodat dat niet al te veel daarvan in de aan informatie gewijde delen van het forum doordringt. Anderzijds is het zeker niet een onmogelijkheid dat er zich in het kletshoekje een serieus onderwerp ontwikkelt. Maar dat moet toch kunnen? Een forum is net als het leven zelf. Het verloopt nu eenmaal niet altijd langs vaste lijnen, ook al stel je regels vast. Als alles alleen volgens regels zou verlopen dan zou er nooit iemand iets fout doen. Beetje boring, vind je ook niet? 

Daarbij vind ik overigens wel dat een beetje humor ook in die 'serieuze' delen mag doordringen en dat de bijdragen daar niet volledig van enig persoonlikjk tintje gespeend behoeven te zijn. En mocht deze 'vervuiling' de spuigaten uitlopen dan acht ik Wim als moderator capabel genoeg om daar adequaat tegen op te treden.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-11-15 16:42:13

volledig mee eens Ivo.

er zijn genoeg sites hier waar men alles serieus kan bespreken, zoals de technische sites op dit forum en dagelijks leven en werken, geldzaken, bla bla bla.

voor mij is entre bavards inderdaad een kletshoek, anders noemt men het maar de serieuze gesprekhoek of zo.

trouwens, puur vanwege het feit dat iemand een recept vraagt en daar wordt van afgeweken beginnen er enkele te jammeren, overigens over niets, want diegene die het gesprek begon was allang weer bij de les.

als er op de zelfde site iemand begint over het inmaken van kweenperen en we eindigen met scheikundige namen en vooroorlogse huishoudelijke artikelen handelaren ergens aan de grachten van amsterdam hoor je niemand.

dus waar hebben we het over ?

zoals in een cafe zo ook hier hebben we mensen die humeurig zijn en direct op stok zitten, en de humor is weg.

laten we er maar gewoon van uit gaan dat er mensen zijn die alles niet zo serieus nemen, dan komt alles best wel goed.

we hebben tenslotte een leuke site en willen het graag zo houden, met z'n allen.

cees.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#4 Geplaatst: 2006-11-16 01:45:24

wat entre bavards precies betekent weet ik niet maar ik had de indruk dat het een vrije categorie was.

de zoekmachine zal toch wel oplossing brengen als iemand zoekt op stekjes en  cement?

dus hier zou je in de wildste weg je gedachten de loop moeten kunnen laten gaan.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-11-16 12:48:09

dicck als je wilt kun je op de zoekmachine alles vinden (behalve mijn plant ben ik bang) van kachelpijp tot fosse, maar dan is deze hele site overbodig geworden, terwijl juist de mensen het fijn vinden om ervaringen met elkaar te delen, denk ik.

entre bavards betekend precies 'tussen kletskousen' ook dat is op internet te vinden.

zelfs recepten van typische regio's, geldzaken, alles is op internet te vinden, maar het is zo koud weet je.

als ik google naar de lavas of tewel de maggieplant, krijg ik tientallen en misschien wel honderdtallen van webpages op mijn scherm, en ik kan ze nog printen ook, maar niemand verteld me dat ik hem niet te kort af moet knippen omdat de katten er graag tegenaan piesen, snap je.

daarom is het zo leuk hier.

cees.