Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Mogelijkheden Stage rondom Parijs

Auteur Bericht

avatar#4111
Tim
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-11-15 21:02:11

Hallo,

Ik zou graag stage willen lopen in Frankrijk. Ik volg de studie Energietechnologie (HBO). Enkele vragen die ik heb:

- Waar zijn er mogelijkheden voor het lopen van een stage? Ikzelf zat te denken aan EDF.

- Hoe staat het met de taal? Ik kan een aardig woordje Frans, maar als dat niet voldoende is, kan de 'hoger opgeleide bevolking' ook een woordje Engels?

- Hoe zit het met het vinden van een kamer / appartement?

- Kan ik beter niet in de voorsteden van Parijs gaan wonen ivm. rellen etc?

Andere aanbevelingen zijn natuurlijk welkom!

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#1 Geplaatst: 2006-11-16 10:34:39

Dag Tim,

Mogelijkheden tot stage in jouw vakgebied ken ik zelf niet, omdat ik daar weinig mee van doen heb.

Een vriend van me echter, werkte bij GDF. Hij, een Duitser, sprak veel engels op het werk. Dat had ongetwijfeld te maken met het feit dat hij voor de researchafdeling werkte, waar men nu eenmaal internationaler ingesteld moet zijn. (ze boren overal naar gas, vandaar).

Zelf werk ik in de IT in Parijs, en praktisch iedereen spreekt engels (en niet zelden beter als ik terwijl ik toch echt wel goed engels spreek).

Maar goed, het ligt altijd aan de branch waarin je te werken komt.

Vinden van kamer/appartement...sorry, daar heb ik geen ervaring mee, maar bereid je voor op iets kleins :o)

De banlieu, dat is waar ook ik woon (val d'oise). De rellen zijn tot op 1 km genaderd, maar behalve een hoop politieautos en brandweerwagens hebben we er niets van gemerkt.

Er zijn bepaalde banlieus die niet zo goed aangeschreven staan, zoals dat ook voor de Bijlmer in Amsterdam geld.

Maar dat zie je al zogauw als je een kamer gaat bezichtigen...

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is, dat de banlieus over het algemeen niet gevaarlijk zijn. Overigens zijn de rellen voornamelijk beperkt gebleven tot de wijken waar de relschoppers zelf wonen!

groeten en succes,

Arthur 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-11-17 12:53:39

Zet je vraag over een stageplaats rond Parijs eens op de website http://www.nederlanders.fr, veel geraadpleegd door Nederlanders die daar wonen.

Wim

avatar#3570
Mieke
Berichten: 2
Reacties: 53

#3 Geplaatst: 2006-11-21 13:30:19

Hoi Tim,

In tegenstelling tot ARthur vind ik het bijzonder tegenvallen hoe 'goed' de Fransen Engels kunnen. In sommige branches absoluut wel ja (IT dus) maar zelfs op de universiteit waar mijn man op een onderzoeksgroep werkt, is het zeer bedroevend gesteld! Ik spreek geen geweldig Engels, maar de meesten van deze hoogst opgeleiden stuntelen toch echt harder dan ik. En de mensen die ik in het dagelijks leven om me heen tegenkom...dokters, bankemployees, makelaars, docenten (ook van de middelbare school!), managers...het is echt heel bedroevend, hun taalkennis, met af en toe een positieve uitzondering (bijvoorbeeld die IT'ers...). 

Dus hier is geen algemeen antwoord op te geven, dat zou je echt van mensen moeten horen die bij het bedrijf werken waar jij stage wilt lopen.  

Wonen in Parijs is schreeuwend duur, maar wel heel leuk, weet ik van bekenden. Zelf wonen we in de Banlieu, en dan is het inderdaad even uitzoeken waar je gaat wonen. De 'goede' wijken zijn nog steeds schreeuwend duur, de 'slechte' wijken zijn stukken goedkoper en het is de kunst daar de beste balans in te vinden!

Succes met je zoektocht!

Mieke 

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#4 Geplaatst: 2006-11-21 16:51:14

Het onderdeel dat het netwerk ( hoogspanningsleidingen) voor de electriciteit maakt en beheert voor EDF heet RTE.de mensen daarvan die ik ben tegengekomen spreken geen engels.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#5 Geplaatst: 2006-11-21 22:45:29

Tim,

voor een nederlands-engelse multinational in Frankrijk werkend heb ik meegemaakt dat alleen de jongere medewerkers redelijk engels spreken. Als je echt met alle collegas en alle lagen van de hierarchie wilt communiceren is goed Frans spreken noodzakelijk. En de Fransen maken het je makkelijk, zij gaan niet zoals Nederlanders onmiddelijk op Engels of Duits over zodra zij een vreemd accent horen. Je kan bijna zeggen dat dit een belemmering voor vreemden is om goed Nederlands te leren spreken ;-))

Overigens: het technische Frans is boeiend, heel logisch en helder!

Christian von Klösterlein

avatar#4111
Tim
Berichten: 1
Reacties: 1

#6 Geplaatst: 2006-12-16 01:34:56

Allemaal hartelijk bedankt voor de reacties. Komende weken ga ik wat e-mailtjes versturen richting de verschillende bedrijven die ik gevonden heb. Ik ga eind dit jaar voor een week richting Parijs. Ook ga ik eind januari een week en dan ben ik ook van plan om een aantal bedrijven te gaan bezoeken in Parijs.

avatar#3352
NietsTeVertellen
Berichten: 2
Reacties: 54

#7 Geplaatst: 2006-12-17 17:01:59

@Christian : Klopt, zelfs klachten over gehad :-) Ze vonden dat we gewoon Nederlands moesten blijven spreken maar iedereen om hun heen bleef maar naar het Engels overschakelen.  Betrof een buitelands bedrijf in NL