Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zwanger in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#4118
ingrid d
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-11-18 14:05:32

Graag zou ik reacties ontvangen van andere nederlanders die in Frankrijk hun zwangerschap hebben beleefd. Vooral op financieel niveau. Verzekeringstechnisch is mijn situatie in die zin complex: ik heb nog inkomen uit Nederland (nederlands geregistreerd freelancer) maar woon in Frankrijk. Ik ben dus verzekeringsplichtig in NL, maar kan in Frankrijk een aanvullende verzekering nemen. Nu lukt dat laatste nog niet gemakkelijk, maar daar gaat dit topic even niet over. Aannemende dat me dat lukt: wie vergoed mijn zwangerschap? Het zijn nl. kosten die binnen het basispakket vallen (en niet binnen de aanvullende verzekering), het basispakket heb ik (verplicht) in NL, maar de NL verzekeringsmaatschappij vergoed geen zwangerschap in het buitenland. Ik hoop op reacties van personen die in eenzelfde (financiele) situatie hebben gezeten.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2006-11-22 23:07:32

Als je geen sécurité sociale hebt, krijgt je volgens mij van de Franse kant geen cent vergoed. Dus als je NL verzekering geen zwangerschap in Frankrijk vergoedt, zit er weinig anders op dan in NL of in F een aanvullende verzekering te nemen. Als dat in NL niet lukt zou ik in F op een rustig moment bij een paar verzekeraars binnenlopen en er eens rustig voor gaan zitten. Degene die erin slaagt om je fatsoenlijk uit te leggen wat je het beste kan doen beloon je.