Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Chateau met wijngaard/fruitbomen

Auteur Bericht

avatar#4131
DuPantalon
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-11-23 15:33:03

Ik overweeg in Frankrijk "het roer om" te gooien, en daar te gaan werken als wijnboer oid (zelfstandig).

Nu ben ik aan het zoeken naar een geschikte lokatie (een paar al gevonden met gecombineerde wijngaard, fruitbomen (pruneax d'agen) en landbouwgrond), maar ook naar meer informatie over het zich vestigen als wijnboer, en over alle regelingen waarmee ik rekening dien te houden. Ik weet het: er zijn honderden redenen om een dergelijke "carrieremove" niet te maken, maar ik wil alles juist objectief bekijken en aan de hand van tips, info en adviezen de tweede stap willen zetten, dus de daadwerkelijke uitvoer van mijn plannen.

Wie heeft info/tips/adviezen en wie schiet dit plan even lek/deze droom even aan diggelen:-) Alles is welkom....

Groeten,

Richard

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#1 Geplaatst: 2006-11-23 19:37:09

Wil je in de eerste plaats graag wijnboer worden en denk je dat Fra dan een aardig land is om dat te realiseren? Of wil je in de eerste plaats graag in Fra wonen en denk je dat wijnboer dan een aardig beroep is om de kost te verdienen?

Met de wijnboeren in Fra gaat het niet zo goed op dit moment.  De prijs van wijn is laag, met veel internationale concurentie. Veel wijnboeren gaan failliet (soms generaties oude bedrijven) en rooien letterlijk hun stokken om met de rooipremie (prime d'arrachage) net hun schulden te kunnen betalen en te vertrekken. Uitzondering voor bepaalde wijnen waarmee het juist heel goed gaat, maar ik geef je niet veel kans dat jij die als leek kopen kunt (als je er al vindt die te koop zijn).

Waarom niet eerst een jaar Oenologie (wijnkunde) leren, ergens in Fra, om met wat meer bagage en objectiviteit één of ander bedrijf te starten /overnemen.

Geldt natuurlijk ook voor de pruimebomen. Pruneau d'Agen is een beschermde naam die alleen mag worden gebruikt voor pruimen die aan bepaalde eisen (teelt) voldoen. Kun jij daaraan voldoen?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-11-23 21:24:11

ik weet een chateau waarvan de eigenaar eens heeft gezegd dat hij het wil verkopen.

cees.

avatar#3426
rob (19)
Berichten: 5
Reacties: 20

#3 Geplaatst: 2006-11-24 14:05:16

misschien is dit iets voor jou,

http://www.allfrenchservices.com/propertyitems-74-30.html

succes ermee, rob

avatar#4131
DuPantalon
Berichten: 1
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2006-12-05 09:39:18

Bedankt voor jullie eerste reacties. Het is inderdaad wel verstandig om meer over wijn en druiven verbouwen te weten te komen, maar dat plan ligt er al. Het gaat me meer om de regelingen waarmee ik rekening moet houden (vergunningen etc).