Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Laagstbetaalden in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#0 Geplaatst: 2006-11-25 07:33:27

Het volgende bericht gelezen op de 'voorpagina' van deze website trok mijn aandacht;

quote:

De helft van de Franse bevolking moet leven van een maandinkomen tot € 1315 voor een enkeling, € 1972 voor een koppel. De laagst betaalden blijken maar 13 weken per jaar aan het werk te kunnen tegen 51 weken voor de allerbest betaalden.

Kan iemand mij vertellen hoe het in Frankrijk is gesteld met de sociale uitkering, hoeveel bedraagt een minimum uitkering voor bijvoorbeeld een werkloze of een alleenstaande ouder met kinderen? Zijn bovengenoemde bedragen bruto of netto?

Ter informatie in Ierland bedraagt een uitkering maximaal € 120 per week ongeacht de samenstelling van het gezin. Wél kan een bijstandgerechtigde een beroep op een toelage voor extra uitgaven zoals wasmachine, schoolgeld e.d.

Wordt je 60 dan ben je in Ierland vrijgesteld van betaling van ondermeer luister- en kijkgeld en krijg je reductie op openbaar vervoer en nog enkele zaken meer. 

Met vriendelijke groet en een prettige dag gewenst,

Paul Subelack 

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2006-11-28 15:12:41

Uiteraard is dit in Frankrijk dermate ingewikkeld dat het niet in een paar regels is uit te leggen. Een goede bron van informatie is:

http://www.travail.gouv.fr/informations-pratiques/fiches-pratiques/91.html

De genoemde bedragen zijn vrijwel zeker bruto.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-11-28 20:16:02

hoi,

ja deze bedragen zijn bruto.

van deze lonen gaat nog eens ongeveer 200 euro per maand af, maar...... dit is een verrekening die men aan het eind van het jaar doet en hangt dus af van andere uitgaven en inkomsten.

de jongens bij mij hebben zo'n 1300 euro per maand, hebben een apparte rekening waar ze automatisch 200 op zetten daarvan, en de meeste hoeven maar zo'n 800 te betalen aan het eind van het jaar.

de uitkeringen weet ik niet zeker maar ik dacht dat het eerste jaar 100 % was, en daarna gaat men afbouwen.

loop even naar binnen bij anpe, die kunnen je alles zeggen.

cees.