Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Dubbele belasting rente

Auteur Bericht

avatar#4144
erik_v
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-11-29 20:00:46

Ik ben in september 2005 verhuisd naar Frankrijk en ben in Nederland belast in box 3 over mijn spaarrekening over de eerste 8 maanden van 2005, tot aan mijn emigratie. Echter, naar nu blijkt word ik in Frankrijk belast over diezelfde period: wanneer eens per jaar de rente wordt bijgeschreven (dus begin 2006) wordt in Frankrijk het hele bedrag (dat dus betrekking heeft op een heel jaar) belast, dus inc de 8 maanden die al in Nederland belast waren... Frankrijk heeft een zgn "kasstelsel" blijkbaar...

Ik heb hierover met mijn lokale Franse belastingkantoor gesproken, maar die zeggen dat er niets aan te doen is. Is dit zo, heeft iemand hier wellicht eerder mee te maken gehad?

Bedankt, Erik 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-11-30 22:43:39

Zoals hier al vaker gemeld, van belastingen ben ik niet geweldig op de hoogte. Maar er bestaat toch het bekende verdrag ter voorkoming van betaling van dubbele belasting, dus bij de eerstvolgende aangifte inkomstenbelasting kan die kwestie toch weer worden teruggebreid?

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-12-18 19:54:58

Heb je in Fr. al aangifte gedaan.

Zo nee, de rente niet opvoeren. Klaar is kees.

Zo ja, dan kan je er weinig aan doen, hooguit kan je de aangifte voor dat deel terug laten draaien. Ik denk dat ze bij je lokale impots niet weten hoe het correct zou moeten worden gedaan. Informeel zeiden ze altijd tegen mij, dat k gewoon moest vergeten bij de aangifte, ook in latere jaren. Vonden ze makkelijker, kennelijk.

Het gaat namelijk niet zozeer om de belastingopbrengst, maar om de statistieken.