Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Oh wat is het gezellig hier

Auteur Bericht

avatar#4147
JH
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-11-30 05:31:49

Ik ben nieuw op deze site en ik verbaas mij werkelijkk over de gezellige sfeer en de stimulerende commentaren op dit formum. Er zijn en paar specifieke mensen hier die heldgaftige poging en doen om de site begrijpelijk te houden voor iedereen en die maar blijven doorzeuren over kaas, het principe van een waterpomp of voor de duizendste keer naar de bekende vragen of voor de tienduizendste keer hetzelfde antwoord geven. Sommigen dragen bij door de vraag iets anders te formuleren en dat dan als antwoord te plaatsen. Boeiend, boeiend ne nogmaals boeiend

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2006-11-30 13:11:39

Jan,

Wellicht kun je een bijdrage in de goede richting geven op een dag dat je wel met het goede been uit bed bent gestapt.

Jacob

avatar#3977
factotum
Berichten: 10
Reacties: 100

#2 Geplaatst: 2006-11-30 17:19:20

Salut,

Gezien het tijdstip van de post, is Mr. H niet naar bed geweest. Overigens het duurde wel even (zelfs na het bericht van de wijze uil Jacob) voordat ik de zure ironie van JH door had. Weer een signaal dat ik ouder word, en ik vind dat nog fijn ook. Heel oud worden in F, wijntje, trijntje en zo, inderdaad heel, heel gezellig.

Ben

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2006-11-30 19:20:05

Typisch een Hollander...... nog niet binnen of begint al te mopperen!

En later klagen dat hij maar niet integreert....

Proost Ben!

Steven

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#4 Geplaatst: 2006-12-05 06:53:33

HJ heeft zijn kritiek in een ironische vorm gepresenteerd.

Ik wil niet op vorm of 'recht van spreken' ingaan maar op de kritiek zelf. Deze is mijns inziens terecht.

Maar is dat alles zo erg?

In een wereld waar iedere onwetende vraagsteller zijn vraag helder en duidelijk formuleren kan en waar maar één iemand bestaat die de wijsheid in pacht heeft is het mogelijk op één vraag één antwoord te geven. Maar wat gebeurd er in de reale wereld? Iemand die een probleem heeft kan het juist uit gebrek aan informatie niet in een vraag brengen die in alle opzichten precies is, hij weet het immers niet. En als dan iemand anders de vraag aanvult om meer duidelijkheid te scheppen, is toch OK? En als iemand niet de hele waarheid weet moet hij dan niets zeggen? Zo komt toch door een aantal reacties uiteindelijk een antwoord tot stand.

Natuurlijk, in een demokratisch forum is niet alles zo rechtlijnig en eenvoudig als in een dictatuur met het principe 'een man een word'. Maar wie wil darom de democratie afschaffen?

En vragen naar de bekende weg? Is het niet gerechtvaardigd de mening van anderen te vragen als men een vermoeden heeft en graag wil weten of dat de juiste oplossing is?

Voor mij is dit forum met al zijn dwalingen nog steeds 'gezellig', om deze uitdrukking van JH (=Jan Hueber) te gebruiken. Ik wil liever zeggen dat dit forum nuttig is om informatie te vergaren, en om dit in stand te houden geef ik zo nu en dan mijn mening als ik denk op een vraag een (gedeeltelijk) antwoord te kunnen geven.

Ik ben op het bericht van JH zo uitvoerig ingegaan omdat ik het de moeite waard vond. Dat is bij sommige andere berichten, niet alleen in deze rubriek, vaak niet het geval. Dan vind ik: beter geen antwoord dan de scheldpartijen van een plaaggeest ook nog door een reactie opwaarderen. Als het echt onbeschoft wordt grijpt Wim wel in.

Christian von Klösterlein

avatar#3352
NietsTeVertellen
Berichten: 2
Reacties: 54

#5 Geplaatst: 2006-12-05 13:48:43

Christian, respect voor uw bericht durf zelfs bijna "touche" te plaatsen :->

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2006-12-05 21:13:58

Christian, ik waardeer de erudiete wijze waarop je reageert op JH maar ik constateer simpelweg dat dit zijn tweede reactie is op dit forum, nooit wat zelf geplaatst heeft en zelfs niet gereageerd heeft op de bovenstaande opmerkingen.

Steven

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#7 Geplaatst: 2006-12-05 21:18:50

Steven,

dat stoorde mij ook. Maar omdat hij mij aan het denken gezet heeft wilde ik dat bewust even buiten beschouwing laten. Zie mijn tweede inleidingszin.

Christian v.K.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#8 Geplaatst: 2006-12-05 21:39:12

Christian,

Grappig eigenlijk. Professioneel beweeg ik me op diverse forums op mijn vakgebied en daar heb ik dezelfde ervaringen. Nieuwkomers die blijkbaar het forum bekeken hebben en het niet kunnen laten om even hun mening te ventileren en vervolgens niets meer laten horen of alleen negatief kunnen doen.

Voor mij is een forum een plaats om onder -min of meer- gelijkgestemden ervaringen uit te wisselen en van elkaar te kunnen leren. Dat er het af en toe hard aan toe mag gaan als opinies worden gegeven: prima!

Democratie betekent voor mij niet dat men vrijblijvend zijn mening mag geven maar graag die ook onderbouwen én reageren op anderen. Ik mis dit bij hem. Jammer.