Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Rijbewijs halen in Nederland

Auteur Bericht

avatar#4151
mirjam84
Berichten: 1
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2006-11-30 17:52:46

Beste Mirjam,Om in Nederland een rijbewijs te mogen halen moet je ingeschreven staan in Nederland, volgens onze wetgeving mag je dan ook niet in Duitsland staan ingeschreven.Je kan vanaf het moment van inschrijving (let op geen postadres maar woonadres) met het lessen beginnen en de examens afleggen.MAAR omdat je je vestigd in Nederland moet je rekening houden met de 186 dagen regeling. Deze houdt in dat je vanaf het moment van inschrijving in een Nederlandse gemeente geen recht hebt op b.v. een rijbewijs gedurende de eerste 6 maanden. Dat wil zeggen dat je na deze 6 maanden te zijn ingeschreven via de gemeente een rijbewijs kan aanvragen.Je kan dus wel eerder het theorie en praktijk examen afleggen (verklaringen zijn 6 maanden geldig, dus deze overlappen altijd de 186 regeling) alleen krijg je pas een rijbewijs na ten minste 6 maanden in een Nederlandse gemeente ingeschreven te zijn.  

ik weet nu effe niet meer wat ik moet doen, ik kan moeilijk mijn rijbewijs hier halen ik heb de taal nog niet 100% onder de knie!

en om terug te gaan voor 6 maanden is echt teveel want hoe moet ik dat nou voor elkaar krijgen..

wie heeft raad alles is welkom alvast bedankt voor julie hulp en adviezen

liefs mirjam

avatar#2831
anita
Berichten: 14
Reacties: 36

#1 Geplaatst: 2006-11-30 19:32:28

Als je niet (meer) ingeschreven staat in een nederlandse gemeente is er niets aan te doen. Deze regel voorkomt het zgn. ''rij-examen-toerisme''. Maar afgezien daarvan is het natuurlijk veel beter om in het land waar je woont rijlessen te nemen, zodoende leer je omgaan met de specifieke kenmerken van de, in dit geval franse, rijstijl. Anita

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#2 Geplaatst: 2006-11-30 21:57:05

Hallo Mirjam,

Ik zou je aanraden in FR je rijlessen te nemen en het examen te doen. Het verkeer is hier minder gecompliceerd dan in NL, tenzij je in de regio Parijs woont... Succes, Dit

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2006-11-30 23:21:55

Mirjam,

is dat niet een leuke uitdaging?

Leren rijden op zijn Frans, en ook nog Frans erbij leren! Een beetje moed, het zou vast lukken.

Christian v.K.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-12-01 09:42:17

lieve mirjam,

ik was een drama in talen op school, zeg maar gerust 'alle eentjes zwemmen in het water'

toen ik weg ging uit nederland sprak ik alleen maar nederlands, en ik wilde naar zuidafrika reizen omdat men daar nederlands sprak.

alvoor ik daar was moest ik engels leren, en voor ik in egypte was sprak ik vloeiend engels, het is mijn tweede moedertaal geworden.

terug in de middle east moest ik er weer aan geloven, hebreeuws, een drama, maar ik spreek het nu.

toen ik naar frankrijk ging om me daar te vestigen zei iedereen 'die is zo terug'

ik sprak geen frans.

ik heb een school gedaan in parijs, daarnaast de gratis lessen in centre de pompidou, en een jaar later opende ik mijn eigen bedrijf na een schoolopleiding waar ik én boekhouden/bedrijfskunde leerde, en tot grote hilariteit van mijn mede studenten, fransssss.

nu kijk ik terug en zeg ik 'lieve mensen, als ergens en bewijs is dat zegt "wat je wilt dat kun je" dan is het hier'

het fijne aan frankrijk en zijn mensen is, als je engels spreekt kennen ze je niet, maar als je ook maar een béétje je best doet om frans te spreken zijn ze voor duizend procent bereid je te helpen, en zien ze veel fouten door de vingers.

ik weet zeker dat je het kunt.

stap in die stomme lesauto, en zeg tegen jezelf 'zo, nu zal ik ze eens effe een poepie laten ruiken'

jij hebt straks je echte franse rijbewijs !

ik duim voor je.

cees.

avatar#4151
mirjam84
Berichten: 1
Reacties: 4

#5 Geplaatst: 2006-12-02 01:18:19

hallo,

ten eerste wil ik julie allemaal bedanken voor julie reacties en julie lieve aanmoedigende woorden..

het is indd een uitdaging, maar ik weet nog niet zo zeker of ik dat wel aankan, ik vind het soms zo vreselijk dat ik niet uit mijn woorden kan komen, Frans is moeilijk vooral hun conjugaison daar gaat het nog het meest fout bij mij..

ik denk dat ik me gewoon ga inschrijven in Nederland en mijn rijbewijs daar haal, dan wacht ik maar 6 maanden heb wel langer zonder gezeten dus die 6 maanden kunnen er nu ook wel bij..

ik ben echt een heel ongeduldig persoontje en kan echt niet het geduld opbrengen om hier in Frankrijk mijn rijbewijs te halen, ik zit hier op school en als ik soms verhalen hoor van mensen die hun rijbewijs hier hebben gehaald, dan sta ik soms echt versteld, 3,4 jaar doen ze over, en dan alleen nog maar de theorie, dan zakt de moed alweer gauw bij mij..

nee ik houd het erop ik ga naar Nederland voor mijn rijbewijs..

cees echt super joh wat jij ervan hebt gemaakt had ik die doozetings vermogen maar..

bedankt lieve mensen

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#6 Geplaatst: 2006-12-04 17:23:22

Mirjam,

Jammer te lezen dat je je bij je eigen vastgestelde "tekortkoming" neerlegt...

Echter, bedenk ook dat indien je langer als 186 dagen in NL staat ingeschreven, er ook weer een blauwe brief op je deurmat valt!

Ik ken jouw situatie verder niet, maar het kan dan allemaal nog veel ingewikkelder worden dan het nu rijles nemen in Frankrijk...

succes,

Arthur 

avatar#4085
Juliėtte Helmigh
Berichten: 6
Reacties: 20

#7 Geplaatst: 2007-05-20 18:44:41

Dag Mirjam,

Ik begrijp heel goed je overwegingen en hoe eng het kan zijn. Ik ben sinds enkele weken geemigreerd maar heb het geluk al een aardig woordje Frans te spreken en een Franse schoonfamilie achter mij heb staan die mij in alles steunt en helpt inburgeren.

Maar wees eens reel, hoeveel zal een rij-instructeur tegen je zeggen? A droit, a gauche, tout droit, etc. Denk maar aan een Frans navigatiesysteem.

Wat ik altijd doe in dit soort gevallen, als ik bang ben om de woordenschat en, erger, het vakjargon niet de baas te zijn: Gewoon de standaard-dingen uit je hoofd leren!

Iedereen in Nederland vond dat ik maar een productie-baantje moest nemen, omdat ik de taal nog onvoldoende vaardig ben (jaaaa de vervoegingen) om telefonisch werk (mijn laatste nederlandse baan) te doen. Mijn antwoord hierop: Ik zou nog een chinees (bij wijze van) in kunnen werken voor het werk dat ik in Nederland deed, omdat je alle mogelijke zinnen die voorkomen gewoon uit je hoofd kan leren! Koop anders een Mp3 speler en spreek ze in, dan kun je ze overal oefenen.

Dus, wil je integreren in Frankrijk, accepteer dan dat dat jouw nieuwe land is waar je je moet redden en je moet inderdaad gewoon laten zien dat je Frans WILT spreken, dan is niets teveel voor een Fransman :-)

Zet 'm op, angst is je ergste vijand !

Juliëtte

avatar#4151
mirjam84
Berichten: 1
Reacties: 4

#8 Geplaatst: 2007-05-30 13:21:11

hallo allemaal,

ik heb ondanks julie advies om mijn rijbewijs hier in Frankrijk te halen, toch de stap gezet om naar Nederland te gaan en er daar voor te gaan, ik heb heb mijn rijbewijs dan ook gehaald in een periode van 6 weken, de regel van 6 maanden daar klopte niks van in, ondanks die email die ik had ontvangen, omdat ik dus in Frankrijk woon geld die regel niet, ik heb dus mijn rijbewijs gewoon meegekregen..

en ik ben zo blij..

toch bedankt voor julie reacties

ik ben sinds kort verhuist van een stadje naar een dorpje en nu met mijn rijbewijs kan ik gewoon nog naar school toe rijden

avatar#5820
lottie
Berichten: 0
Reacties: 1

#9 Geplaatst: 2008-04-30 22:37:14

klein vraagje

mirjan hoe heb je dat voor elkaar gekregen.

mail me alsjeblieft prive

ik woon in spanje maar hier in spanje, geef ik het naar bijna 5 keer thoerie exmane in het engels en dan heb ik continiu hard gestudeerd, geef ik het op om het hier te halen.

en ik het spaans doen heb ik geen zin in.

hoe heb je het voor elkaar gekregen en heb je geen problemen gekregen met de blauwe envelop, etc.

mail me prive alsjeblieft

avatar#6217
maryam
Berichten: 0
Reacties: 1

#10 Geplaatst: 2008-09-17 01:20:35

hallo mirjan

graag wilde ik ook weten hoe het geregeld hebt.

aub laat me weten

alvast bedankt