Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Feyenoord in Nancy

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2006-12-02 13:27:13

Nadat de Feyenoord-fans op de Nederlandse televisie hun beklag deden (Uitgedaagd zijn wij! Deze provokaties! De politie heeft ons als vee behandeld!) na hun vertoning van Nederlandse supportersgeest en fangebruiken mis ik hier een discussie over het gebeuren.

Was er iemand bij?

Wat zijn de reacties in Frankrijk?

Christian von Klösterlein

- wél fan van sport, maar niet van supporters -

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2006-12-02 13:43:39

Op geen enkele wijze goed te praten. Heeft niets meer met sport te maken. 

Reactie gehoord ergens: "Mondialisation de l'Hooliganisme".

Enige oplossing: Feyenoord uit de UEFA-cup-competitie gooien. Jammer voor de goeden.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#2 Geplaatst: 2006-12-02 14:47:36

Gisteravond uitvoerig de technisch directeur van Feyenoord op de (Nederlandse) tv:

Feyenoord heeft Nancy (de politie en de club) van tevoren benaderd: er zouden hooligans komen. Feyenoord kan dit niet voorkomen. Nancy heeft niet verstandig opgetreden. De hooligans hadden het stadion niet in gemoeten, maar de gevangenis.

Het heeft niets met supporters te maken.

Het is afschuwelijk.

Maar de 'voetbalwet', waarbij het mogelijk is mensen te weren of thuis te houden (zich te laten melden), schijnt er nu aan te komen.

Dick

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2006-12-02 23:14:33

De Franse kranten zijn overwegend negatief over het te vrijblijvende optreden van de Franse politie. Zij heeft de problemen van de komst van het ergste Rotterdamse tuig van de richel grovelijk onderschat, zoals eerder ook al in Parijs toen Franse supporters elkaar te lijf gingen en waarbij een dode is gevallen. De autoriteiten en de lokale stadiondirectie in Nancy waren inderdaad tevoren gewaarschuwd, maar hebben zich onvoldoende voorbereid. Het is diep beschamend wat de Rotterdamse leeghoofden hebben aangericht, maar de Fransen kunnen er ook wat van.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-12-03 11:26:14

één ding begrijp ik niet, waarom het toch zo lang moet duren voordat er eindelijk eens een beslissing wordt genomen dat de club en de daarbij behorende suporters maar op moeten draaien voor de onkosten.

wat ik wel begrijp is dat voetbal is opgestegen naar een bijna goddelijke heiligheid met alle waanzin ten top.

dat een voetballer met meer dan honderd kilometer per uur door amsterdam kan rijden met de nodige ongelukken, en daar zo goed als ongestraft van af komt, dat iedere niet blanke nederlander door deze zelfde aso's worden uitgescholden voor weet ik wat nog meer maar zodra die kan voetballen en scoren is tie goed....

voetbal is een walgelijke sport geworden vol met corruptie en ontoelaatbare feiten.

als het U en ik net zo zou kunnen begaan dat we inderdaad gewoon ongestraft de verkeersborden uit de grond kunnen trekken en auto's in brand steken e.d, dan zal een land of werelddeel snel van armoe ten onder gaan, heelaas mogen wij in ons dagelijkse leven ons niet vernederen tot zulk een gedrag, dus worden we beboet en in de cel gegooid.

jammer, dat met voetbal met twee maten wordt gemeten.

voor mij ? u vraagt mij ? iedere wedstrijd waar ook maar een klein incident voordoet, affluiten, direct.

en dit net zolang doen totdat men eindelijk eens beseft waar het in de sport om gaat.

en al dat smerige gespuis wat ook maar een poot uitsteekt, in een kamp met kettingen aan de enkels.

en de advocaten die het lef hebben om daar ook maar een weerwoord aan te voegen, erbij, ook zij behoren tot de schande van de maatschappij.

kunt U zich nog herinneren ? de afgezette brug in rotterdam, holigans slaags met de politie ? advocaten die een rechtzaak aanspannen tegen de politie en de staat wegens geweld tegen de holigans ? zwangere vrouwen die de brug niet over mochten ?

wat doet een zwangere vrouw tussen holigans ?

waar gaat het heen met maatschappij.....

cees

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#5 Geplaatst: 2006-12-04 17:00:48

Cees,

Je bepleit hier een nieuwe revolutie "franse stijl"?

Ook in die tijd hebben ze op een gegeven moment maar besloten om maar geen verdediging meer toe te laten voor "verdachten".

Was een stuk efficienter en goedkoper...

Maar ja, of het ook democratisch is?

Kan wel practisch zijn, zolang de "goeden" maar beslissen...maar ja...wie zijn dat? ;o)

(Overigens hebben de revolutionisten na verloop van tijd het recht op verdediging toch maar weer ingevoerd. Er werden toch wel erg veel "fouten" gemaakt die een verdachte in die tijd nog letterlijk de kop kostten). 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2006-12-04 18:14:06

ik begrijp wat je bedoelt, maar mijn opmerkingen gaan niet zozeer de avocatuur aan alswel de manier hoe men die gebruikt.

als een holigan iets uitvreet en hij krijgt een politieknuppel in zijn nek weten ze niet hoe snel ze een advocaat in de hand moeten nemen, als ze ook eens zo snel waren met het betalen van de schade die men aanricht !

en advocaten staan in de rij om hun dierbare slachtoffers bij te staan, want daar is geld te verdienen.

en zo mijn lieve, draait die hele voetbaltoestand alleen nog maar om geld, en verder niets.

salarissen die zo abnormaal hoog liggen, voetbalstadions die voor een prikkie gekocht worden (was geldredom geen enkele duizenden guldens waard) en later voor miljoenen weer verkocht worden om de clubkas te spekken, en het kan allemaal, doodnormaal.

en als ik een advocaat zoek die me wil beschermen krijg je het antwoord 'meneer, dit wordt een héle lange geschiedenis, ik denk dat U er beter van af kunt zien'

en zo zit het vandaag met voetbal.

als men de politie eens iets meer de ruimte gaf, dat ze wat meer klappen konde geven, wat makkelijker konden arresteren, jaja, ik hoor je al, de revolutie, maar als we zo door gaan wie is dan de baas ?

kunnen er dan nog mensen gewoon naar een wedstrijd toe ?

is dit allemaal nog te doen zonder dat een binnenstad in vlammen opgaat ?

in dit tempo zal het niet lang meer duren.

bedenk eerst eens wat het is om een vriend dood aan te treffen, door wat voor een geweld dat ook mag zijn, het is diep triest.

en om dat geweld in te dammen moet je optreden, niet glimlachen, dat helpt niet.

laat men in nederland en ook in andere landen nu eindelijk eens ophouden met dat softe gedogen.

vroeger, en ik hoor je al zeggen, jaja, vroeger was alles beter, ja, inderdaad, je kreeg een tik met de pet, of een lineaal op je jatten, en het hielp wel.

we hadden wel respect voor de meester, de politie, de ouderen.

cees.

avatar#3570
Mieke
Berichten: 2
Reacties: 53

#7 Geplaatst: 2006-12-04 18:34:32

Het probleem met meer vrijheid voor de politie...de politie bestaat ook uit mensen, en daar zitten (helaas) ook behoorlijk rotte appels tussen!

Ik kan een heel eind met je meedenken, Cees, heb in mijn werk nauw contact gehad met ('goeie') politieagenten die inderdaad zeer gefrustreerd waren door alle beperkingen, omdat ze boeven daardoor elke keer zagen ontglippen (die hoeven zich namelijk niet aan regeltjes te houden). Maar ja... politieagenten die over de scgreef gaan en vervolgens door gebrek aan regels niet kunnen worden aangepakt...in zo'n staat wil ik ook niet leven! 

Mieke 

avatar#3352
NietsTeVertellen
Berichten: 2
Reacties: 54

#8 Geplaatst: 2006-12-05 13:41:47

Kosten van beveiliging etc inderdaad volledig door de club laten regelen, inclusief verzekering, geen politie inzetten. Bij een dance feest of andere groot feest is dat ook als zo, maar voor het "heilige voetbal" ?

En inderdaad een voetbal wedstrijd gewoon "kapot" fluiten bij elke overtreding net zolang totdat de uitspraak (auteur is mij ontschoten)  "voetbal is een herensport gespeeld door aso's" niet meer klopt.

Zal helaas nooit gebeuren, is veel te veel geld mee gemoeid, helaas ook geld van de belastingbetaler.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2006-12-06 13:01:05

ik lees net vanmorgen op het nieuws dat feynoord om ene wet vraagt.

men wil een petitie aanbieden aan de regering met de handtekeningen van honderden, misschien wel duizenden mensen.

ook U/jij kun je handtekening daarop zetten.

ik denk dat als we willen dat voetbal weer netjes wordt dit de eerste stap zal zijn, dus stap mee met de sportvoetballer waar we weer van kunnen genieten.

www.feyenoord.nl