Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Lage snelheid

Auteur Bericht

avatar#4164
EdPC
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-12-07 16:19:31

Wij wonen in een klein dorpje in de Bourgogne en helaas hebben wij nog geen ADSL, volgend jaar maart zouden wij aan de beurt zijn.

Nou heb ik een vraag, welke snelheid zou ik kunnen verwachten met ADSL, ik woon op 5260 mtr van de centrale. Nu heb ik een bas débit illimité bij FT van 25 euro per maand en daar krijg ik een snelheid voor van 20kb en dat schiet niet op.

Mijn download snelheid is 2 kb.

Als  ADSL beschikbaar is wat is dan de goedkoopste oplossing, ik wil geen huurmodem en geen contracten.

Wie heeft een goede tip. 

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2006-12-07 19:23:49

Volgens mij moet je 1-2 Mb kunnen krijgen. 25 Euro/maand voor een bas debit lijkt me rijkelijk veel. Toen ik mij indertijd opgaf bij Neuf toen ze nog maar net op het punt stonden ADSL aan te sluiten bij ons in de omgeving, las ik in de voorwaarden dat tijdens een eventuele overbruggingsperiode Neuf GRATIS bas debit zou leveren.

T.a.v. ADSL twee opmerkingen: ZONDER contract lijkt me onmogelijk of begrijp ik het niet goed?

Geen huurmodem kan ik me goed voorstellen, al was ik wel verdraaid blij dat Neuf mij tot 3x toe een nieuw modem stuurde (in 3 dagen) na blikseminslag via de telefoonlijn. Inmiddels een parafoudre gekocht want een 4e keer wordt misschien een beetje teveel van het goede, maar stel dat je 3x een nieuw modem moet kopen....?

Overigens zijn het allemaal firma's List & Bedrog, Neuf en alle anderen, dus zoek gewoon de goedkoopste uit en accepteer de beroerde service...

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2006-12-07 20:17:41

Hallo Ed,

De schatting van "doperwt" lijkt mij vrij nauwkeurig (eerder rond de 1,5 dan de 2 Mbps denk ik), maar als je me eventueel privé je telefoonnummer stuurt kan ik kijken of ik voor jullie telefoonlijn wat specifiekere informatie kan achterhalen als je wilt ...

Wat betreft het gratis bas débit van neuf waar doperwt het over heeft: dit is waarschijnlijk zo als je al een abonnement neemt bij neuf (en dus ook betaalt), maar dan ben je dus op zijn minst evenveel of zelfs nog meer kwijt. Onbeperkt (24 uur per dag dus indien gewenst) in kunnen bellen zonder extra kosten lijkt mij een heel geschikt aanbod voor € 25! (en dat zeg ik niet alleen omdat we het hier over mijn werkgever hebben ;-).

ADSL zonder contract bestaat niet. Zonder huurmodem eventueel wel (zo kun je bijvoorbeeld bij Orange de Livebox kopen in plaats van huren of een ander modem kopen => ik raad je aan géén USB modem te nemen maar een Ethernet modem in dat geval!), maar het nadeel daarvan is dan inderdaad wel dat in geval van problemen het wellicht wat moeilijker (of duurder) is om een nieuwe te krijgen ... Een parafoudre is inderdaad zeker aan te raden want helaas zijn ADSL-modems vrij gevoelig voor blikseminslag en in Frankrijk is het in de zomer nogal eens raak (afgelopen zomer was wat dat betreft een topzomer ;-).

Let als je een abonnement neemt wel even op de eventuele aansluit of, nog veel erger, afsluitkosten (te voldoen wanneer het abonnement wordt opgezegd) die vaak vrij verborgen ergens worden vermeld (zoek indien mogelijk de link "fiche d'information standardisée" om alle informatie over een bepaald abonnement te vinden).

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#3 Geplaatst: 2006-12-08 16:55:31

"dit is waarschijnlijk zo als je al een abonnement neemt bij neuf (en dus ook betaalt), maar dan ben je dus op zijn minst evenveel of zelfs nog meer kwijt"

-- nee, tijdens de overbruggingsperiode betaal je nog geen abonnementsgeld, het is echt gratis. Daarna zit je natuurlijk wel aan een abonnement vast.

De afsluitkosten staan inderdaad in het contract maar zijn een "clause abusive" dwz een illegale voorwaarde, deze hoef je in principe dus niet te betalen, maar je moet je provider daar in de praktijk wel van overtuigen, dus dat is erg vervelend.

Voor info, in het Neuf contract staan 23 "clauses abusives" - een tijdje geleden heeft Neuf een rechtszaak verloren van een v/d consumentenorganisaties en was daardoor verplicht om aan alle klanten een mail te sturen waarin de "clauses abusives" werden vermeld. Dat was nogal hilarisch en bevestigde wederom wat een boeven het zijn.

avatar#4164
EdPC
Berichten: 1
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2006-12-10 17:14:10

In iedergeval bedankt voor jullie reactie', het is erg moeilijk om door de bomen nog het bos te zien.

Ik heb op de site www.dslvalley.com ook veel kunnen vinden, erg handige site.

Het mooiste zou in mijn geval adsl nu zijn, wij gebruiken de telefoon zo weinig maar je zit vast aan het vaste tarief van FT, dus bij elk abbo komt nog 15 euro en praten we over 45 euro voor adsl in de maand.

Als wij in maart adsl krijgen vallen wij natuurlijk onder non-degroupé. 

Dus ben ik naarstig op zoek naar de goedkoopste oplossing.

Als er mensen zijn die ervaring hebben met adsl nu hoor ik graag hun reactie.

Alvast bedankt,