Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Officieel erkend electricien

Auteur Bericht

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#0 Geplaatst: 2006-12-11 00:56:01

Hallo,

Weet iemand wat er nodig is om officieel erkend electricien te worden in Frankrijk? Zijn er instanties die examens afnemen? Wat is 'standaard'-cursus materiaal? (ik heb inmiddels aardig wat ervaring en heel veel uitgeplozen qua regelgeving en normen).

mvg

Gijsbert Schutten

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-12-11 09:14:55

hallo Gijsbert,

ik denk dat je beter even kunt informeren bij de chambre de metier.

daar kunnen ze je er alles over vertellen.

denk er wel aan dat als je van plan bent een bedrijf te gaan starten in frankrijk, je twee jaar in loondienst moet zijn geweest bij een erkend bedrijf in frankrijk.

ik begrijp tenminste zoiets uit je bericht.

cees.

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#2 Geplaatst: 2006-12-11 18:48:48

Dank voor de tip.

Overigens, ik ben nu een half jaar in loondienst bij een Frans bedrijf, het is dus niet om voor mezelf te beginnen (niet in eerste instantie), maar om in ons bedrijf iemand te hebben die officieel erkend electricien is.

mvg

Gijsbert 

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#3 Geplaatst: 2006-12-15 23:18:44

Ik heb wat informatie binnen gekregen van opleidingen en cursussen. Ik heb gezien dat bijna de complete stof die je in zo'n cursus behandeld voor mij al gesneden koek is. Ik zoek eigenlijk iets van een staatsexamen ofzo, waar je je gewoon voor kunt aanmelden en waar en vanuit gegaan wordt dat je alles in zelfstudie doet.

Heeft iemand daar misschien ervaring mee of informatie over?

alvast bedankt!

Gijsbert

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#4 Geplaatst: 2006-12-17 22:20:28

Gijsbert,

Informeer UITDRUKKELIJJK naar een "formation diplomante, diplôme reconnue par l'état", want met enkel een attestation van welke zeer goede opleiding dan ook schiet je wat formaliteiten betreft NIETS op.

De tip locale Chambre de Metiers is een goeie, zij kunnen je lokaal inlichten mbt beroepsorganisaties en opleidingen. Staatsexamens bestaan volgens mij niet.

Wel kun je via een VAE (google even) eerder en elders opgedane ervaring laten officialiseren, maar dit traject (dosssier) is vaak lang.

Ook kun je bij veel formatiecentra vragen om een "programme personalisé" die je op basis van jouw (aan te tonen) kennis voor bepaalde blokken vrijsteld.

Verder diploma's op verschillende niveaus ( V, IV, III etc). Waarom probeer je niet direct een hoger niveau gezien je al aanwezige basiskennis?

avatar#4311
Brioche
Berichten: 13
Reacties: 51

#5 Geplaatst: 2007-02-27 12:26:30

Beste Eisbeer,

 

Diplomawaardering

Misschien is het ook mogelijk voor je om je diploma's uit Nederland te laten waarderen. Onderstaand een link naar de website van de EU over het zgn. "Europass" systeem.

www.europass.nl

Groeten,

Brioche

P.S. In welk dept. zit je???