Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

huis huren in de provence

Auteur Bericht

avatar#3973
miek
Berichten: 15
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2006-12-11 19:47:04

Hallo,

Wij willen volgend jaar emigreren naar de Provence (omgeving Orange/Avignon). Wij willen echter niet meteen een huis kopen, maar de eerste twee jaar een huis huren. Het liefst in een dorp in de buurt van Orange of avignon. Op internet kunnen we alleen vakantiehuizen vinden die we kunnen huren. Heeft iemand een tip waar we gewone huurhuizen kunnen vinden in deze streek?

Alvast bedankt!!!

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2006-12-12 09:15:13

Miek,

Als je een periode gaat logeren in die streek kun je terplaatse zoeken. Bij de plaatselijke boulangers en andere winkels hangen advertenties van partikulieren die woonruimte te huur aanbieden. Bij de plaatselijke Mairies informeren is ook heel nuttig. In ons dorp (110 inwoners) had de gemeente een oud pand gekocht en met een speciale regeling gerestaureerd tot 4 huur logementen. Ik stond op een wachtlijst van 6 gegadigden, maar vond tussentijds een heel andere oplossing. Zelf adverteren in ParuVendu of deze lezen op internet kan ook handig zijn. Mijd makelaars, dat is tuig. Succes, Dit

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-12-12 12:45:49

hoi,

heb effe een paar adressen gecopieerd waar ik veel succes bij heb/had.

www.paruvendu.fr   www.pap.fr

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#3 Geplaatst: 2006-12-13 18:46:50

Je gaat gewoon naar zoiets als http://www.century21.fr/

daar hebben wij een jaar een huis gehuurd in Valence en dat was prima.

Wellicht willen ze een lijst beschikbare panden naar je faxen en als er echt een paar interessante bij zitten kom je vlug over om te bezichtigen.

Overigens, als je een huurcontract wilt aangaan tijdens het weekje dat je in het zuiden bent, denk dan van te voren aan het volgende:

- Heb je nog geen vast inkomen, dan moet er iemand garant staan (een Frans ingezetene), dus regel dat van tevoren.

- Ook moet je, neem ik aan althans, een Franse bankrekening hebben en een "RIB" overhandigen. Een RIB is een papiertje van je Franse bank waar je rekeningnr en andere details opstaan.

- Tenslotte is het in Frankrijk vereist om een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten op het moment dat je een pand huurt. Bij een Franse verzekeraar natuurlijk. Matmut hebben wij goede ervaringen mee.

Meer kan ik zo gauw niet voor de geest halen.

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#4 Geplaatst: 2006-12-14 23:10:17

Onderschat de te overleggen dcumenten niet als je serieus in aanmerking wil komen voor een huurwoning (in de Provence); hier volgt een lijstje wat ik juist deze week heb gekregen om  voor een nieuwbouwwoning in aanmerking te kunnen komen.

* Copie pièce d'identité

* Copie des 3 derniers bulletins de salaires ou un attestation d'un expert    comptable des derniers revenus

* copie des 2 derniers avis d'imposition

* copie des 2 derniers relevés bancaires

* attestation de l'employeur, signé par ce dernier ou sn représentant, datant de moins d'un mois.

* copie d'un Relevé Identité Bancaire

* copie d'un justificatif de domicile, ou des 3 dernières quittances de loyers, ou d'une attestation d'hébergement

en alles natuurlijk het liefst van Franse oorsprong.

Vergeet ook de frais d'agence (meestal één maand huur) en de 2 maanden borg niet.

Succes, Corinne 

avatar#3352
NietsTeVertellen
Berichten: 2
Reacties: 54

#5 Geplaatst: 2006-12-17 17:10:25

Maar met als extra opmerking dat dat dan vaak het geval is als de verhuurder alles via een makelaar laat lopen. Zonder makelaar ertussen kan het met behoorlijk minder papierwerk. Eigen ervaring. 

avatar#4218
Ellen Bootsma
Berichten: 0
Reacties: 1

#6 Geplaatst: 2007-01-07 18:06:47

Hallo, via Internet is het inderdaad moeilijk huurhuizen te vinden. Dit gaat het beste via een makelaar. Houd er rekening mee als je dit op eigen kracht doet dat het niet eenvoudig is. Een franse makelaar vraagt meestal een bankgarantie van een jaar op een franse bankrekening. Dit betekent 12 maanden x het huurbedrag per maand. Het heeft weinig zin een jaar van te voren te gaan zoeken naar een huurwoning want de markt verandert continu. En de Provence is een zeer geliefde streek.  Meestal is een maand van te voren redelijker maar dan moet je wel de financiële zaken op orde hebben.