Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hypotheek ervaringen / adviezen gezocht

Auteur Bericht

avatar#4197
Raymond
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-12-26 19:30:47

Hallo, iedereen..

Wij zijn nu al twee jaar bezig om te verhuizen naar frankrijk, maar iedere keer lopen we tegen het probleem aan dat we geen 100% financiering kunnen verkrijgen.

Tot nu toe zijn alle banken waar we hebben geinformeerd tot een maximum van 70% gegaan, (een uitzondering die to 80% wilde gaan) maar dan blijft er dus een iedere keer een gat van al gauw een 20% over..

Of we zijn echt op het verkeerde gebied aan het zoeken, maar er moet toch een manier zijn om gewoon een 100% hypotheek te krijgen op een woonhuis.

Werk in nederland is aanwezig, en ook werk in frankrijk is geen probleem, dat hebben we allemaal uit achter de hand.

Je leest en ziet zoveel nederlanders hun bestaan opbouwen in een ander land, en ook hier zie je vaak gezinnen die, net als wij, geen eigen vermogen hebben, maar toch een huis kunnen kopen in het buitenland.

weet iemand soms bepaalde banken of andere financieringsvormen zodat er toch een 100% financiering kan komen, want we geven eigenlijk de moed nu een beetje op....

Ook ervaringen van andere mensen die het op hun eigen manier toch allemaal voor elkaar hebben gekregen zijn van harte welkom

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2006-12-26 23:52:02

Wat is het probleem: de banken in Nederland of in Frankrijk?

Toen ik 9 jaar geleden -ik woonde en werkte nog in Nederland- een hypotheek wilde hebben voor een huis in Frankrijk werd dit overal geweigerd. Twee banken zeiden me zelfs lacherig dat geen enkele Hollander een hypotheek op een Frans huis had "want die werden allemaal met zwart geld gefinancierd".

Met mijn Franse arbeidscontract eenmaal op zak was het geen enkele probleem een 100% financiering te krijgen bij een Franse bank, zonder eigen geld.

Ik denk dat als je in Franrijk een huis wilt kopen zonder eigen geld je een vaste baan (CDI) en een goed inkomen moet hebben, net als in Nederland overigens.

Een andere mogelijkheid is iemand die borg staat.

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-12-27 00:41:55

Het is in het geheel niet gebruikelijk om 'gewoon een 100% hypotheek te krijgen op een woonhuis'. Zeker niet als je buitenlander bent. Er zijn echter NL bemiddelaars op de Franse markt actief die pretenderen zulke zaken wel te kunnen regelen. Ik heb nog nooit concrete bewijzen daarvan gezien, maar ze maken er wel reclame voor. Desgwenst kan ik privé wel een aantal van deze bemiddelaars aan je doormailen. Op hypotheekgebied is Frankrijk echt niet te vergelijken met Nederland, hoewel er de laatste tijd wel enige verbetering in de Franse situatie is gekomen (tweede hypotheek wordt mogelijk, looptijd wordt langer en zelfs aflossingsvrij begint schoorvoetend op gang te komen). Kortom, een 100% financiering is allerminst gebruikelijk.

Wim

avatar#4197
Raymond
Berichten: 1
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2006-12-27 08:54:48

Het probleem ligt 'm volgens mij bij werk & land.  Je kunt wel een 100% financiering krijgen in nederland omdat je daar ook je vaste inkomen hebt, maar niet voor een huis in het buitenland.

Franse banken hebben weer het probleem dat ze het inkomen uit nederland weer niet accepteren omdat dat, eenmaal in frankrijk wonende, niet meer je inkomen zal zijn...

Het andere probleem is weer dat je geen baan gaat nemen in een ander land als je niet eens een woning hebt.

We blijven dus iedere keer tussen de wal en het schip hangen......

En toch heb ik het idee als je naar anderen kijkt en hun verhalen leest, er wel degelijk mogelijkheden moeten zijn. Dat het ,zoals Wim zegt, allerminst gebruikelijk is wil volgens mij niet zeggen dat het nooit gebeurt !

Er moeten her en der best wegen zijn, maar ze zijn behoorlijk goed verborgen.

En Wim, je mag me gerust een aantal bemiddelaars doormailen, ik kan er in ieder geval weer wat verder mee

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2006-12-28 00:10:56

Ik ken inderdaad ook raadgevingen van 'adviseurs' die op het vlak van de persoonlijke leningen willen zorgdragen voor het uiteindelijk bereiken van een 100%-financiering. Maar dat zal wel niet je bedoeling zijn. Privé heb ik je enkele namen van professionele hypotheekbemiddelaars bezorgd.

Succes.

Wim

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#5 Geplaatst: 2006-12-28 09:26:11

Persbericht van vandaag:

"De maximumhoogte van een hypotheek wordt beperkt tot 4,5 keer het jaarinkomen. Wie hier overheen gaat, moet een goede onderbouwing geven."

Natuurlijk is dit een regel waarop makkelijk uitzonderingen kunnen worden gemaakt. De regel zal hoogstwaarschijnlijk worden gebruikt door banken om zich in te dekken mocht het eens verkeerd gaan.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2006-12-28 23:33:26

Ik veronderstel dat het hier om een Hollands persbericht gaat?

Wim

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#7 Geplaatst: 2006-12-29 10:19:36

Wim,

inderdaad, ik was vergeten dit te vermelden. Ben overigens benieuwd of de Franse banken op dit punt een gedragscode hebben.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#8 Geplaatst: 2006-12-29 21:32:25

Nils Capitelle,

volgens mijn ervaring hanteren de banken steeds de volgende twee criteria:

Da maximumhoogte van de hypotheek is

x% van de executiewaarde van het huis en

y% van het jaarinkomen.

Als een van de twee overschreden wordt houdt het op of komen er moeilijke onderhandelingen.

In jouw voorbeeld is y=450%, en in NL kan x oplopen tot 105 of zelfs 110%.

Christian von Klösterlein

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#9 Geplaatst: 2006-12-30 12:44:21

Cristian,

je hebt gelijk. Het is én-én. Voorheen keek men bijna uitsluitend naar de executiewaarde, nu steeds meer naar beiden.

Nils

ps: in NL liggen de beleggingshypotheken zwaar onder vuur, tot 40% van de maandelijkse inleg gaat naar provisies, premies, etc. Ongeveer 60% wordt daadwerkelijk belegd.