Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Trouwen

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2006-12-27 13:43:23

Toen wij ons huis in LDF kochten waren wij samenwonend en het huis werd op beider naam gezet, ieder de helft. Inmiddels zijn wij getrouwd, moet dit nu opnieuw vastgelegd worden b.v. bij de notaris.

Willem 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-12-28 23:40:04

Het ware beter geweest als jullie je dit hadden afgevraagd vóór het sluiten van het huwelijk. In principe verandert er niet zo veel, maar het hangt af van wat jullie willen in de veel latere toekomst. Bij een huwelijk door buitenlanders in Frankrijk is het algemene advies om iets te regelen omtrent het huwelijksregime. Een veel gebruikte methode is de instelling van een communauté universelle. Het was handiger geweest om dat vóór het huwelijk te regelen. Maar het kan later ook nog. Lees hierover het hoofdstuk Erfrecht op deze website - http://www.infofrankrijk.com/pagina/Erfrecht/83 - of koop een goed boek, waarin deze materie wordt beschreven.

Wim