Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

huishoudschool ??

Auteur Bericht

avatar#4207
kv
Berichten: 3
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-01-03 21:49:14

Nou dat ging dus de 1e keer helemaal verkeerd! Ik begin gewoon opnieuw. Wij zijn ook een gezin op weg naar la douce france. met 2 kids in de puberjaren zal dat een hele onderneming worden, beseffen wij ons. Maar de grote vraag die we hebben is de school waar onze jongste naar toe zal moeten. Het is een meisje van 14 en niet zo'n studie bol. Wel weet ze van aanpakken en geeft zich altijd voor 100%. Nu kan ik nergens vinden of er in frankrijk zoiets bestaat als een huishoudschool. Hoger kan ze niet aan , hier in NL zit ze op het praktijk onderwijs en is daar perfect op haar plaats. Wie heeft er echt verstand van het franse onderwijs systeem en kan ons een goed advies geven ??

alvast bedankt

en misschien tot ziens in de buurt van de Pyreneen

groetjes Karin

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-01-04 18:40:54

Op deze website staat een beknopt overzicht van het Franse onderwijssysteem. Een huishoudschool ben ik nog niet tegengekomen, maar een Franse variant zal ongetwijfeld te vinden zijn in het rijk geschakeerde lager beroepsonderwijs. Kijk op http://www.infofrankrijk.com/pagina/Franse+scholen/324/#324

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2007-01-05 19:12:22

Karin,

Prima verwijzing van Wim. 

Beste manier is te gaan praten met een Lycée Professionnel in een wat grotere stad. Persoonlijk er naartoe gaan, met je dochter.

Haar Frans zal ongetwijfeld nog niet perfect zijn dus dat is ook een factor die telt en wellicht aanpassing van het lesschema vergt.

Vanaf ongeveer 16 jaar kan ze ook een apprentissage gaan doen: praktijkonderwijs met gemiddeld één week school, 3 weken werk. Ik zie veel "apprentis" in de bouw, landbouw, horeca, coiffure, verkoopster. Ze moet dan al wel een duidelijk idee hebben welke kant ze op wil.

Steven

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2007-01-06 17:05:08

Toevoeging.

Mijn echtgenote wees mij er terecht op dat er ook de "Maisons Rurales et Familiales" bestaan in veel provinciestadjes. Dat zijn instellingen vergelijkbaar met huishoudschool en ambachtschool zoals wij die in Nederland kenden. Een hoog algemeen praktijkgehalte, weinig theorie en ook de mogelijkheid om intern te zijn in een familie-achtige sfeer.

Hoop je daarmee wat verder geholpen te hebben.

Steven