Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

nieuwsbericht

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-01-05 11:58:36

beste alemaal,

ik lees op de homepage " 

+++Kannibalisme in gevangenis+++
Waartoe de overbevolking van het Franse gevangenisleven kan leiden: in Rouen heeft een gevangene een celgenoot gedood, zijn hart uitgerukt en dat vervolgens, met uitjes gekookt, verorberd "

volgens goede bron is het werkelijke bericht iets anders, het hart zou namelijk nog steeds in het lichaam zitten, en is dus zeker niet bereid met uitjes, ect. ect.

wat ik wil zeggen is, kijk uit met verslageving van berichten, want bovenstaand slaat dus werkelijk kant nog wal, en daar mag deze site niet aan mee doen.

wil je nieuws verspreiden, doe dat dan goed.

ik lees in een veel eerder bericht van Wim (civile rechtzaak 20-12) dat je zeker uit de franse gevangenissen moet blijven, alors, lees dat zelf even.

ik denk zelf dat het niet zo erg is met die gevangenissen, immers móet je er voor zorgen dat je er uit blijft.

ik heb nog pijn in m'n buik van het lachen toen ik een bericht las dat in nederland een gedetineerde de gevangenis niet wilde verlaten, hij had het daar beter dan thuis.

als je zo ver bent dat je in een prison zit, dan heb je wél wat uitgevreten, en een nachtje zonder eten zou voor vele voldoende waarschuwend moeten zijn om zich respectvol te gedragen.

cees.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2007-01-05 12:23:34

Cees, je hebt helemaal gelijk. Overigens heb je een tip voor mensen zoals in Outreau die volledig onschuldig 3 jaar in het cachot zaten op geklets van een verwarde dame? Hebben deze mensen zich echt niet netjes gedragen? Dus blijf uit de prison, zorg dat niemand je (vals) beschuldigt, zorg dat er nooit een lijk te dicht in de buurt van je grondstuk gevonden wordt, zorg dat je benen maakt als je je opeens alleen bevind met een toevallig slachtoffer van een misdrijf. Dan is er geen vuiltje aan de lucht. Dit 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-01-05 12:41:06

beste Dit,

normaal schrijf ik direct op deze forum, zoals nu ook, het eerste bericht echter heb ik in word geschreven, gelezen, en gelezen, en pas daarna geplaatst.

het is zo, onschuldig gevangen.

ik heb het laatste boek gelezen van John grisham "de gevangene" en ik kan beamen, na het lezen van dat boek ga je even stilstaan, zo erg zelfs dat bij mij zelfs de irakse dictator niet de doodstraf hoefde te hebben.

dus aan de ene kant, ja, onschuldig gevangen, het zal je gebeuren.

ik denk echter dat dat niet zozeer aan de gevangenis ligt dan wel aan de rechtstaat, de advocatuur zullen we maar zeggen, en dan durf ik gelijk te vermelden, aan de knip.

heb je geld, dan heb je goede advocaten, heb je niets, dan krijg je een kneus die geheit verliest.

ik heb zelf te maken gehad met de rechstaat, één ding is me daar duidelijk, deze deugt van geen kant.

dus om beter te zeggen zou men eerder kunnen zeggen, als je iets onaangenaams in je tuin vind en je hebt geen geld, zeg dan heel zachtjes tegen de gendarmerie dat er iets niet loos is in je tuin of zeg helemaal niets, heb je wel geld, dan kun je er rustig bij gaan staan.

het klinkt bizar, maar het is echt zo.

cees.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#3 Geplaatst: 2007-01-05 16:45:26

Wegens erbarmelijk nederlands begrijp ik niets van deze berichten.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#4 Geplaatst: 2007-01-06 00:06:58

Leuke stijlfout :)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-01-06 11:35:38

Dit is weer eens een kolder bericht alhier: los van de inhoud - hart of lever;rauw of gekookt met knoflook en uitjes - de kolder zit in het feit, dat er een ralatie gelegd wordt tussen de FRANSE gevangenissen,  de volte ervan en het eten van een deel van een medegevangen. Kanibalisme bestaat, bijv. die Japanner in Frankrijk en die Duiters die een Dutch party hielden. Dus als toevallig een kanibaal wordt opgesloten in een gevangenis of intreedt in een lokaal klooster, dan is de kans aanwezig, dan na lange tijd het klooster of de gevangenis te koop wordt aangeboden wegens gebrek aan bewoners. HiHiHi

B.t.w.: ik denk dat het zeer goed zou zijn als er een aantal berichten op deze site zouden worden verwijderd. Berichten geplaatst door de beheerder en berichten geplaatst door de forumleden. Veel berichten biedt geen garantie voor de kwaliteit van de site...

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2007-01-06 12:19:10

Over het bericht: 

Enkele simpele feiten:

1. Franse gevangenissen zijn héél slecht (zie Europees rapport)

2. 20-30% van de gevangenen is min of meer geestelijk gestoord

3. Veel gevangenen zitten samen op een cel.

4. Fransen zijn gek op ingewanden ("abats")

5. Fransen zijn gek op nieuws over excessen.

Praten we nu over een correlatie, een combinatie van factoren of oorzaak-gevolgrelatie? :-)

Steven

PS Hari, ik ben tegen censuur tenzij mensen persoonlijk beledigend worden of aperte discriminatoire taal uitslaan. De forumleden zijn competent genoeg om elkaar te corrigeren.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-01-06 13:14:35

beste Hans,

je kunt je naam veranderen zoveel je wilt, maar de vos verliest nimmer zijn streken, dat zien we dus nu ook weer ;-))

ik denk dat ik even moet toelichten op je antwoord dat het dus niet over kanibalisme gaat in dit bericht, maar op de berichtgeving.

duidelijk heb ik geschreven " wat ik wil zeggen is, kijk uit met verslageving van berichten..... "

dat je later schrijft " ik denk dat het zeer goed zou zijn als er een aantal berichten op deze site zouden worden verwijderd. Berichten geplaatst door de beheerder en berichten geplaatst door de forumleden. Veel berichten biedt geen garantie voor de kwaliteit van de site... " geeft al weer blijk dat je je schijnbaar beter voelt dan een minder inteligent persoon.

zoals steven al zegt, forumleden zijn competent genoeg om elkaar te corrigeren, en als jij dat niet bent moet je maar gewoon niet reageren en het bericht als niet voor jouw zien.

cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#8 Geplaatst: 2007-01-06 14:16:16

Ik reageer in de rubriek 'forum en website' onder 'censuur'.

CvK

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2007-01-06 14:22:13

Cees,

Ik zou jou geen vos willen noemen, want vossen zijn slimme beesten. Jouw reactie slaat als een tang op een varken.

Ik schreef in principe hetzelfde als jij, althans dat het een onzin bericht is en dat het dus beter verwijderd kan worden. Zo staan er wel meerdere berichten op deze site, die nergens opslaan. Ik heb het dan nog niet eens over de commentaren. Jij hebt kennelijk of een kort lontje of ergens anders last van, en denkt daarom, dat ik het  over hetgeen jij hebt geschreven. Het doet me niet zoveel waar jij over wilt schrijven. De berichtgeving of het feit van kanibalisme.

Ik schreef in ieder geval, niet een antwoord op jouw commentaar, maar als jij op het nieuwsitem zelf,  dat ik het soort bericht kolder vond , en dat meer van dat soort berichten de site er niet beter op maken.

Ik kan best nog wel wat van dit soort berichten op deze site aanwijzen (nederlanders worden hier ouder; nederlanders gaan en masse terug; fraude met de belastingen door Engelsen).

Met betrekking tot de commentaren staan er erg veel op de verkeerde plek of gaan over het verkeerde onderwerp. Dus heren, zoals de waard is, ik ben niet voor censuur. Ik zou zelf wel wat van mijn eigen berichten willen verwijderen, niet omdat ze verkeerd zijn maar omdat ze niet meer relevant zijn. Dat bedoelde ik met het feit dat veel niet beter is.

 

Dus, Cees en Tac, houden jullie je een beetje in.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2007-01-06 14:51:57

@Tacniturne

Wat onzin allemaal.....zo weet ik er nog vele te bakken.

Groet

Hari.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2007-01-06 15:08:18

hans,

ik begreep uit je bericht niet dat je of het één of het ander bedoelde.

sorry.

inderdaad in die zin heb je gelijk, als een bericht geen werkelijke waarde heeft plaats het dan niet, je ruit (schrijf ik dit goed, van "opruien" ?) er alleen maar mensen mee op, en tenslotte hebben ze daar al andere grote dagbladen voor.

dat er op de bavard moet worden gewist vind ik persoonlijk onjuist, als je dat ook zou bedoelen, want een bavard is en praatje en valt ver buiten de cencuur denk ik, waar heb je anders praatjes voor.

wat relevante berichten betreft, er staan inderdaad berichten bij die volgens mij al een jaar in de kliko kunnen, maar wellicht heeft een andere er toch nog wat aan.

dit is werk van de webmasters, maar nietemin zou ik er zo een lijst van kunnen maken die weg kunnen.

misschien is het geen slecht idee als de webmasters er mee beginnen de bavardsrubriek slechts één week na de laatste aanvulling (reactie) geldig te houden, er staan immers berichten over recepten en zo en alles ervoor wat zo oud is en waar niemend meer op reageer, dat kan toch allemaal weg ?

of is dat technisch onmogelijk of te veel werk ?

natuurlijk is dat in de technische hoek en tuinhoek anders, zoals ook bij andere groepen, want daar is het nog wel eens nuttig om terug te kijken, ik zelf betrap me er tenminste wel eens op dat als iets niet lukt ik zeg "es kijken of er iets is van rob of cristian" en dan is er toch vaak wel weer iets te leren.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2007-01-06 17:05:12

Cees,

Napoleon zei: Niets is een groot man te klein.

OK en bedankt voor jouw reactie.

Hari