Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Censuur?

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2007-01-06 14:15:10

In een andere rubriek dook weer de roep naar het verwijderen van berichten op.

Anderen spraken zich resoluut tegen censuur uit.

Ik vind alles in orde zoals het is:

- Forumleden zeggen vrijuit hun mening

- Tegenstellingen van mening vragen soms om duidelijke uitspraken

- Als iemand over de schreef gaat (grens van belediging of discriminatie), dan komt gegarandeerd het corrigerende woord van iemand anders uit het forum (noem je zoiets niet zelfregulering?)

- als iemand herhaaldelijk over de schreef gaat of als er bijdragen verschijnen die niet ter zake doen dan grijpt Wim Bavelaar met vriendelijke maar duidelijke woorden in. Kan je je een betere moderator voorstellen?

Dit maakt voor mij juist de kwaliteit van dit forum uit:

Soms grote verscheidenheid van opvattingen, maar meestal eensgezindheid in het handhaven van fatsoensnormen (verschrikkelijk woord!). Dit forum is in dit opzicht beter dan vele andere.

Christian von Klösterlein

PS. 18:50

Nu heb ik het goede woord: gedragsconventies!

Dus geen burgerlijk fatsoen, en vooral geen normen (& waarden)!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-01-06 14:49:33

Christian,

Ik weet niet of je deze opmerkingen maakt in het algemeen, dan ben ik het met je eens, of dat je ze maakt naar aanleiding van de opmerkingen van Cees en Tac, en dan ben ik het helamaal niet met je eens.

Beide heren maken een voorbarige en onbezonnen opmerking, omdat ze waarschijnliojk mijn opmerking niet goed of vooringenomen hebben gelezen.

Ik heb het daar niet over censuur, en zelfs niet over een commentaar van een ander forumlid, ik heb het daar  over een nieuwsitem van Wim, een verhaal incl. kop wat nergens op slaat. Er zijn meer van dit soort nieuwsitems op deze site, die de kwaliteit van de site neerhalen naar niveau damesblad, en n.m.m. zouden moeten worden verwijderd. Beste Christian, dat heeft niets met censuur te maken.

Met betrekking tot commentaren van forumleden zou ik best een aantal van mijn eigen commentaren en onderwerpen willen weghalen omdat ze volledig irrelevant of storend zijn geworden. Ook dat heft niets met censuur te maken.

Ook bijv. de site over ZVW zou best kunnen worden uitgedund i.p.v. door de tijd de oudste berichten te laten verdwijnen. Er staan vele goede berichten aan het begin en koekenbakkers verhalen aan het einde. Ook hier geldt veel commentaren is geen garantie voor de kwaliteit.

Ik vind overigens dat ook een bericht van 'sorry, ik heb je verkeerd begrepen' een onderdeel zou moeten zijn van de fatsoensnormen.

Ik zou ook niet zo hoog willen opgeven van de inhoudelijke of technische kwaliteit of beheer van de site, maar het is geen gebruik om een gegeven paard in de bek te kijken, nietwaar? 

PS het is bijzonder ironisch als je bedenkt, dat juist ik vaak wordt 'bedreigd' met het wapen van censuur in de zin van hoepel op, idioot enz.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2007-01-06 16:57:36

Christian, zoals ik elders reeds een paar maal heb gesteld, ben ik het volkomen met je eens wat betreft censuur.

Hari, ik begin bijna te geloven dat je je best doet om me steeds maar niet te begrijpen; mijn humor komt blijkbaar niet over of je interpreteert mijn commentaren verkeerd.

Als je het ironisch vindt dat juist jij wordt bedreigd (iets waarvan ik niet hoop dat ik me er schuldig aan maak..) dan kun je wellicht bij jezelf te rade gaan.

Beiden: eens met het verwijderen van berichten uit het forum "entre bavards" na bijvoorbeeld een tijd van één of twee weken inactiviteit. Tenslotte duren de gesprekken met een hoog "café de commerce" gehalte ook nooit lang....

Steven 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-01-06 17:17:06

@ Steven,

Je kent het verhaal van de pot en de ketel... mijn lontje is ook relatief kort, zeker in bepaalde situaties.

B.t.w. ik bedoelde eerder de lange reeksen commentaar over hetzelfde onderwerp; zonder kop, zonder staart en zonder logisch verband.

Om die reden wilde ik erfrecht en successie recht ook bij elkaar zetten, maar Wim vond dat geen goed plan zoals ik mij dat voorstelde. 

Er is een groot verschil tussen data en informatie. Deze site bevat veel hoogwaarde informatie (denk maar eens aan de infornatie die Christian en Rob) op deze site dumpen, maar desondanks is het informatiegehalte bar laag.

Vandaar ook mij temperenen van het ophemelen door Christian.

In Suriname zeggen ze: no span, kondreman

dat zeg ik ook in dit verband.

Hari Seldon heeft voor mij wel iets. Ik hoop dat je de Foundation Triology van Asimov ooit gelezen hebt, niet dat ik denk dat ik van het niveau ben van Hari :-)) 

Hari Seldon

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2007-01-06 17:53:52

Hari, no hard feelings.....!

Je weet toch wat de laatste woorden van Le Taciturne waren (en de eerste regel Frans die ik als 8-jarige uit mijn hoofd heb geleerd):

"Mon Dieu, ayez pitié de moi et de mon pauvre peuple...'"

Dat van jouw pseudo ligt even gevoelig...... bij mijn vertrek naar Frankrijk heb ik AL mijn SF-boeken (ik had alles van Asimov en Heinlein) weg moeten doen......... ik kan het niet meer nakijken.

Tenslotte: de term "kort lontje" (mèche courte) heb ik in mijn Franse omgeving geïntroduceerd en wordt nu door iedereen gebruikt.

Neem een goed glas wijn vanavond en probeer dan de (potjes)latijnse term "phimosis cerebri" te begrijpen. Heb je hem dan in het Frans vertaald dan heb je er veel succes mee als je iets over plitici en ambtenaren aan anderen moet uitleggen!

Salut!

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-01-06 20:17:16

@Steven.

"phimosis cerebri", ik weet wat dat betekent maar ik denk niet dat debile een vlag is die jouw lading dekt.

Hari Seldom was de man die in het Intergalactische keizerrijk had bedacht dat je de ontwikkeling van het keizerrijk zou kunnen voorspellen met een sociaal psychologisch model. Hij voorzag tijdstippen waarop brokken zouden kunnen ontstaan, met tussenpozen van 4000 tot 40000 jaar, en op die momenten verscheen hij dan om weer richting te geven. Uiteindelijk bleek het - in het na zijn dood van Asimov verschenen deel 4 van de triologie - de hoofdpersoon robot te zijn.

Jouw opmerking inzake het ''bij mezelf terade gaan, vind ik teleurstellend: negers zouden geen probleem hebben als ze wit waren geweest. Betekent vrijheid juist niet, dat je geen vooraf voorwaarden aan mensen stelt. Daarom verwerp ik het begrip "tolerantie' ook. Het "tolerante Nederland"  is in mijn ogen niet meer dan een "kleinburgelijk gedogen'': je mag moslim zijn als je dat maar niet ziet. Duizenden andere voorbeelden kun je zo bedenken. Geld ook een beetje op deze site: je mag meedoen als je maar geen kritiek op Frankrijk hebt. En naar genoeg, dat heb ik wel, heel veel zelfs

"No span, kondreman" is moeilijk te vertalen, maar betekent iets als "maak je niet druk, landgenoot'', maar ook dit dekt de lading niet helemaal.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#6 Geplaatst: 2007-01-06 21:38:04

Helemaal met Christian eens!!

Hoewel ik ook vind dat er wat al te vaak op elkaar ingehakt wordt met de botte bijl (bij gebrek aan geslepen pen...)

Ik ben zelf moderator op een forum waar voor elke onschuldige uiting wel een vermaning wordt geplaatst, daar word je dus niet vrolijk van.

Ik respecteer de regels aldaar wel maar twijfel vaak of ik mezelf daarmee niet hypocriet opstel, ik onderschrijf ze namelijk niet.

Nee de vrijheid van hier bevalt me prima!!! 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2007-01-06 23:07:28

Elke "communeauté" heeft het recht zijn (haar) eigen regels te hebben. De regelruimte is altijd flexibel, deelnemers proberen ze op te rekken en moderatoren bepalen waar men over de schreef gaat.

Zo doe ik mee aan twee Franse juridische forums: op het één schelden ze elkaar vooortdurend verrot, op het andere hoef je maar éven buiten de "charte" te gaan en de moderator tikt je publiekelijk op de vingers.

Op dit forum vind ik nauwelijks zaken waar ik me echt aan stoor. De één schrijft zoals hij praat en denkt , de ander moet in een eerder leven dominee zijn geweest en je mag van mening verschillen en het ook zeggen als het flauwekul is.

Als het niet meer leuk is, kom je er gewoon niet meer of zeg je niets meer.

Wim doet zijn werk als moderator met humor en ingetogenheid.

En waarom zou kritiek hebben op Frankrijk niet mogen? Heb ik ook op mijn vrouw maar ik ben er stapelgek op!

Steven

PS Hari: de betekenis van "phimosis cérébral" is in het Frans het best te vertalen met "très coincé et rigide".

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2007-01-07 17:49:17

af en toe vallen er dus woorden, ach, woorden, wat zijn het eigenlijk ?

maar toch zijn we het dus allemaal met elkaar eens, gewoon zo doorgaan, nix sencuur.

zoals ik al eerder voorstelde zouden wel de berichten op de bavard gewist kunnen worden na een bepaalde tijd, maar of het nodig is, het stoort toch niemand eigenlijk.

ik vind persoonlijk dat we een leuk stel mensen hier hebben die de site bezig houden, de techneuten op hun vak, met duidelijke taal, de bavards op een ander deel, met duidelijke taal afgewisseld met lapzwanserij maar daar is de bavard voor.

dank aan Wim en de andere technici voor hun bekwame controle op ons roddelaars.

cees. 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#9 Geplaatst: 2007-01-07 20:16:32

Dat is nu juist de discussie die ik wilde uitlokken, en de reacties zijn  voor mij duidelijk.

Bijdragen van 'Entre Bavards' na een bepaalde tijd wissen? Mij om het even.

Bedankt voor alle inputs! Gelukkig zijn wij het over een paar dingen eens.

Christian v.K.