Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

nogmaals bouwvergunning/ bouwmelding

Auteur Bericht

avatar#3933
Lakreutz
Berichten: 2
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2007-01-07 23:08:29

Nadat wij tot de conclusie gekomen waren dat ons dak te slecht is om zelf te repareren hebben we onze maire gevraagd of we zonder aanvraag het dak konden renoveren. Omdat wij naast een histrorisch monument wonen ( kerk ) moeten we in ieder geval die kant van het dak uitvoeren in Petite Tuiles. Verder was het allemaal geen probleem want de kans dat iemand een dakpan op zijn hoofd zou krijgen stond hem ook niet aan. Na een speurtocht van diverse devis hebben we uiteindelijk een aannemer bereid gevond om onze oude pannen te reinigen ( 20.000 petites tuiles ) en na het vervangen van de lattis er weer op te leggen. Geen enkele wijziging dus aan de buitenkant van het dak. De dakdekker zou juni 2006 starten maar is door "overmacht" nog niet gestart. Wij hebben hem inmiddels schriftelijk verzorgd om snel te starten. Maar nu begint de burgemeester terug te krabbelen, er zijn bouwwerkzaamheden aan de kerk en de architect du batiment fr. zou tegen hem gezegd hebben dat wij een decalaration permis de construire moeten invullen. Mijn alarmbellen zijn nu aan het rinkelen want stel dat de aannemer nu begint dan heb ik nog geen toestemming. Volgens mij is die toestemming ook helemaal niet nodig omdat ik geen modificatie uitvoer. Maar onze maire houdt voet bij stuk. Wat te doen zonder al te veel gedonder te krijgen ?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-01-08 18:49:46

Het is niet geheel duidelijk wat er wordt gevraagd: je moeten een déclaration invullen? Waarschijnlijk wordt bedoeld dat je een déclaration de travaux moet aanvragen. Voor bescheiden verbouwingen, opknapbeurten en kleine uitbreidingen is wel een déclaration de travaux nodig, ook wel genoemd simple déclaration préalable de travaux, die is aan te vragen bij de gemeente. Het afgeven van een dergelijke 'vergunning' mag niet langer dan een maand duren. Wanneer na een maand niets van de Mairie is vernomen, mag men aannemen dat de toestemming is verleend.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-01-08 19:23:06

waarschijnlijk gaat het nergens over.

de "vergunning" die je aan moet vragen is een werkvergunning, dat wil zeggen, je maakt of : gebruik van de openbare weg om aan je dak te werken en moet dus de weg afgezet/omgeleid worden, of : er bestaat gevaar voor vallende pannen en daardoor moet de weg afgezet/omgeleid worden.

wij hebben het zelfde meegemaakt met de muur die tien meter van de weg af ligt, toen de ambtenaar me eenmaal uitlegde dat de vrachtwagen met stenen en cement toch ergens moest stoppen om te lossen begon het me te dagen.

het is dus een gewone verklaring die de gemeente geeft, dat je gebruik maakt van openbaar terrein om te kunnen werken, dat zal die aannemer van de kerk ook wel bedoelen want ook hij heeft die nodig.

duurt een maandje maar je krijgt nooit geen nee als antwoord, het is alleen maar een kennisgeving.

cees.

avatar#3933
Lakreutz
Berichten: 2
Reacties: 4

#3 Geplaatst: 2007-01-08 21:04:25

De declaration heet voluit declaration de travaux exemptes de permis de construire ou declaration de cloture ( wat volgens mij slaat op het afzetten van de weg )

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-01-08 22:08:09

juist dat is het.

dus wat ik geschreven heb hierboven.

de aanvraag duurt een maandje maar dan heb je hem binnen, kan zelfs eerder.

meestal bellen ze als die klaar ligt, ze sturen hem niet op zoals een bouwvergunning, dus hou het in de gaten.

het antwoord is altijd ja, het is alleen maar een formaliteit dat je gebruik gaat maken van de openbare ruimte, in dit geval weg of berm.

cees.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#5 Geplaatst: 2007-01-10 19:36:56

Ik denk toch dat de heren zich een beetje vergissen. De Déclaration de travaux exemptes etc. danwel de declaration de cloture (ook wel bekend als declaration prealable) is geen aanvraag van een vergunning. Het is een melding van niet-vergunningsplichtige werkzaamheden zoals het optrekken van een aanbouw van maximaal 20 m2 en zo nog wat. Meer hierover elders op deze site. Cloture is geen wegafsluiting maar een hekwerk. Ook daar hoef je geen vergunning voor aan te vragen, alleen vooraf melden.

De formulieren zijn te downloaden via een regeringssite waarvan ik het adres even moet opzoeken, kom daar zo wel mee. Of anders bij de Mairie af te halen.

Als de gemeente niet binnen een maand op deze melding reageert dan mag je je gang gaan.

Zover mij bekend geldt zelfs deze verplichting niet wanneer je een reparatie verricht zonder het aanzicht van het bouwwerk te veranderen. Andere kleur dakpannen zou dat dus wel vereisen (een van die gevallen die onder de declaration prealable vallen) maar als je dezelfde pannen terugplaatst dan verandert er toch echt niets.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#6 Geplaatst: 2007-01-10 19:48:19

webadres voor formulier:

http://www2.equipement.gouv.fr/formulaires/fic_pdf/10073.pdf

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-01-10 20:32:32

je zult ongeacht gelijk hebben ivo.

maar bij ons legde de dame het uit als zijnde een melding dat we gebruik moesten maken van de openbare weg (berm) om de werkzaamheden te doen (vrachtwagen met stenen die moet lossen en zo)

men belde me na twee weken dat de "vergunning"klaar lag.

hoe en wanneer ik er verder mee om ga intereseerde hun niet, al duurt het een paar jaar.

cees.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#8 Geplaatst: 2007-01-10 22:51:40

Ik geloof je zonder meer, Cees, in kleine plaatsen kunnen ambtenaren een geheel eigen uitleg geven aan wetten en regels. Tussen voornemen en daad staan ook in FR wetten maar vooral praktische bezwaren in de weg...

Maar wat de draadstarter betreft, volgens mij kan hij hoe dan ook gewoon zijn tuiletjes vervangen zonder vergunning. Of hij een oke-woord nodig heeft voor steiger of truck kan ik niet zeggen. Misschien gewoon aan de maire vragen wat hij wil of bedoelt?