Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kun je een huis kopen voor 10.000?

Auteur Bericht

avatar#4221
RedHead
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2007-01-09 10:05:20

Dag francofiele nederlanders,

Wellicht een vraag naar de bekende weg, maar ik ken de weg nog niet,

Ik heb ongeveer 10.000 euro, zou ik daar "iets" voor kunnen kopen in Frankrijk, het hoeft (nog) niet bewoonbaar te zijn. Maar het grootste deel moet er wel al staan ;-)

Ik weet dat dit vroeger goed te doen was, maar is dat nu nog zo ?

Ik begrijp dat ik dan waarschijnlijk zelf moet gaan zoeken (zonder makelaar) en het direct moet kopen van een eigenaar, en een tolk in moet huren voor de overdracht.

Ik weet niet of er nog bouwvallen bestaan in Frankrijk, waarbij de eigenaar blij is dat hij eraf is. En hoe zou ik zoiets dan makkelijk kunnen vinden, gewoon gaan rijden en dorpsbewoner vragen waar nog iets te vinden valt?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-01-09 11:02:18

redhead,

het ligt er aan waar je wilt zitten.

aan de cote d'azur kun je het wel vergeten, laat ik het makkelijker zeggen, overal waar nederlanders zitten vergeet het maar, dat zijn gebieden erg in trek voor de al of niet gepensioneerde en de prijzen zijn daar schrikbarend gestegen, als je al wat vind.

(ik heb het nu over een huis of bouwval voor jouw bedrag hé)

kom je aan deze kant van frankrijk, oost, dan is er nog redelijk veel te vinden, maar ook hier geld, meer en meer mensen ontdekken de charme van de cote d'atlantique.

bretagne en normandie, vergeet het maar, pierenee, vergeet het maar, ook hier weet men ondertussen de prijzen.

ik ben een scharrelaar en weet dat er heus nog wel wat is, genoeg zelfs, maar daar dus niet meer.

in de buurt van de beaujolais heb ik afgelopen zomer nog een groot huis gevonden voor 35 duizend, maar 135 jaar werk en een halve dag reizen van de bewoonde wereld (zomers) en swinters geen doorkomen aan.

hier stond een huis te koop voor 8 duizend, een ruine waar 8 duizend jaar werk in zit en een dag van de bewoonde wereld.

hoe verder je weg ga van de stad, hoe goedkoper de huizen.

bij makelaars geef ik je weinig kans.

het beste is je rugzak pakken en er op uit, en dan maar hopen dat de onderhandelingen lukken want ook al stort het in, geld is geld en men denkt vaak heel simpel, of veel geld, of niets.

ik geef deze informatie op verschillende gronden.

een huis wat gewoon te koop staat voor die prijs vind je niet, ik bedoel, makelaar of bord in de tuin, voor dat bedrag gaan de fransen geen werk verzetten en laten ze het bouwval gewoon instorten.

als je als nederlander met je knip aan komt weten ze gelijk, aha, geld, en waren ze al bijvoornemens het huis te verkopen, dan schiet nu de prijs omhoog.

diegene waarvan ik weet dat ze een leuk stekkie hebben voor weinig geld, zijn al heel anders begonnen als jij, die zaten hier al jaren, die hadden al vrienden hier, het was gewoon een tegenkomertje langs de kant van de weg en hun franse vrienden hielpen wel een handje.

scharrelen moet je jongen, gewoon scharrelen, en geen haast, dan vind je nog genoeg.

cees

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#2 Geplaatst: 2007-01-09 20:13:45

Redhead,

Nee voor die prijs is er niets (meer). Ruines in verlaten streken, doorgaans bergachtige gebieden, vind je nog vanaf ca 40.000. Mijn advies, koop een stuk landbouwgrond, wacht enkele jaren en vraag een bouwbestemming aan. Ga zelf bouwen en zo ben je wel goedkoop uit. Dit

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#3 Geplaatst: 2007-01-10 18:18:26

Ik raad je aan om HEEEEL goed alle juridische consequenties te bekijken. Het SCHIJNT (maar ik ben geen expert want ik heb een fatsoenlijk huis gekocht) dat je niet zonder meer een ruine kan kopen (dwz iets zonder dak) en het zonder meer opknappen en het gaan bewonen. Dit vanwege het feit dat wanneer een huis bewoonbaar is, dit allerlei verplichtingen voor de Franse overheid creëert.

Enfin de 10.000 Euro ben je waarschijnlijk al kwijt aan rechtsbijstand voordat je je behang hebt uitgezocht!

avatar#3436
frank
Berichten: 0
Reacties: 6

#4 Geplaatst: 2007-01-10 18:28:57

Beste doperwt,

Dit vind ik wel een heel ontmoedigende insteek;natuurlijk moet je je goed informeren voordat je je hele hebben en houden steekt in een ruine, onderandere over het al dan niet aanwezig zijn van een certificat, d'urbanisme positif, maar dat kan gewoon bij de betreffende overheidsdiensten ( te beginnen bij de mairie) en kost helemaal niets. Sterker nog, de gemiddelde franse ambtenaar zal zich , in mijn ervaring, inspannen om helderheid te verschaffen en problemen op te lossen, zeker op het platteland waar men heel goed inziet dat buitenlanders die de boel opknappen en onderhouden verre te preferen zijn boven verdere leegloop. Dus laat je niet ontmoedigen, en zoek gewoon door! Succes, Frank

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-01-10 20:25:43

ben het helemaal met je eens frank, maar er zijn er nu eenmaal hier op de forum die er een handje van hebben andermans ideeen resoluut de grond in te boren.

het bedrag is niet veel, dat is waar, maar ik kan niet in de knip van een ander kijken en weet dus niet hoelang het duurt voordat tie de volgende honderduizend weer in z'n zak heeft.

overigens is men over het algemeen inderdaad best behulpzaam als het om oude gevallen gaat die anders totaal vergaan, men ziet liever dat het opgeknapt wordt, en zo brengt het ook weer belasting in het laatje voor de desbetreffende gemeente.

dat je goed uit moet kijken wat betrefd de papieren en vergunningen is natuurlijk een vaststaand feit, want stel dat je wat koopt en er zit alleen maar landbouwgrond omheen, dan kun je weinig uithalen als je eens iets wil vérbouwen, maar goed, in nederland heb je ook agrarische bestemmingsgrond war je niet zomaar een huis op kan zetten.

dit kun je allemaal bij de gemeente vinden.

cees.

avatar#3437
Carolien
Berichten: 1
Reacties: 26

#6 Geplaatst: 2007-01-10 20:44:05

Wij hebben in 1999 een ruïne/fermette met 3000 m grond in de Charente gekocht voor nog geen 7000 euro.

Inmiddels ziet het er geweldig uit, al kunnen we voorlopig nog wel een poosje door blijven klussen maar dat is nou juist het leuke van zo'n ruïne, we hebben het meeste zelf gedaan. Behalve de grote dingen zoals de daken en de fosse septique, daar hebben we, via de buren een goeie Franse aannemer voor gevonden.

Dit huis had wel goeie muren, electriciteit en de waterleiding zat vlakbij. Hier hebben we speciaal op gelet.

Volgens mij is het nog best mogelijk om van die opknap-ruïnes te kopen. Je moet wel van klussen houden en van kamperen want dat zal je een hele tijd moeten doen maar buiten dat hebben wij er nog nooit spijt van gehad.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-01-10 22:11:32

'dat geeft de burger moed' zegt men dan carolien.

jij geeft tenminste aan dat het wél mogelijk is.

laat doperwt maar kletsen.

cees.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#8 Geplaatst: 2007-01-10 22:52:12

Tuurlijk joh, gewoon doen, het is maar 10 ruggen!

Moet je hier in de buurt eens zien hoeveel Nederlanders zich hebben laten gek maken door zo'n ruine tegen een zacht prijsje, eenmaal gekocht zitten ze met de gebakken peren.

Ik zou ZEKER niet doperwt's advies opvolgen om heel goed van te voren de juridische haken en ogen uit te zoeken.

Succes!

Cees helpt je straks wel als je in de problemen zit.

avatar#3437
Carolien
Berichten: 1
Reacties: 26

#9 Geplaatst: 2007-01-10 23:19:42

Niemand zegt toch dat je je er blind in moet storten, dus zeker kijken of het haalbaar is. En weten dat je er met je 10.000 euro niet bent, dat je dus nog heel veel zal moeten investeren maar dat is over jaren uit te smeren.

Niet iedereen is hetzelfde, de een geeft ineens veel geld uit aan een huis waar hij al meteen in kan wonen en de ander koopt een ruïne en bouwt hem zelf verder op.

Een voordeel van het laatste is dat je er heel veel van leert en dat je alles naar je eigen zin kan opbouwen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2007-01-10 23:20:19

doperwt, je zit snel op de kast,

de bedoeling van dit forum is dat men de berichten leest, en daar uit filtert.

je zou gek zijn als je één bericht leest, en daarvan uit gaat, nee, over het algemeen lees je al de berichten en dan trek je je conclusies.

jij zegt bijvoorbaat dat het niet kan, ik zeg dat het wel kan, en ziedaar, komt carolien om de hoek met het levendige bewijs.

dat wil niet zeggen dat het een makkie is !

als men jouw bericht dan weer leest en daar de niet negatieve dingen uit haalt weet men dat je uit moet kijken om zomaar iets te kopen, en zeer zeker eerst de gemeente te vragen naar vergunningen en zo, maar dan, als dat allemaal meezit, dan kán het.

tuurlijk zijn er mensen zat die in de problemen komen, en juist ik zal altijd zeggen, als je géén twee handige handjes hebt, begin er nooit aan, want het wordt één bak met ellende, je vervloekt je droom al na een half jaar.

maar hoeveel mensen hier hebben wél de handigheid om iets te bouwen ? en voor hun lukt het wel !

niet te negatief doperwt, misschien is het wel een aannemer, misschien heeft tie wel zoveel kennis dat tie in een paar jaar de toko af hebt, wie zal het zeggen.

maar voor beste redhead, als je géén handige knaap bent, en geen redelijke inkomsten heb die je kunt spanderen, en geen zin hebt om jaren armoedig te kamperen, en geen doorzettingsvermogen heb als een tijger, ga dan maar gewoon ieder jaar naar de camping en speel mee met euromilions, misschien dat het dan een keer lukt.

cees.

avatar#4221
RedHead
Berichten: 1
Reacties: 1

#11 Geplaatst: 2007-01-11 10:32:51

Allereerst, bedankt voor jullie goede adviezen, het gaat inderdaad allemaal niet over 1 nacht ijs, maar nu weet ik ieder geval zeker dat ik het niet zinloos is om naar Frankrijk te gaan, en goed rond te gaan kijken, en mogelijk wat vinden.

Ik weet dat de fransen het geweldig vinden als dingen worden opgeknapt, maar zeker niet voor elke prijs. Ik weet dat 10,000 niet veel is voor een huis, maar als je soms ziet wat er staat, haalt het de 10,000 niet eens. Helaas moet ik ook nog kunnen verbouwen en daar moet ik ook geld voor hebben.

Enige wat wel een probleem kan worden is het werk, zal toch voor een aanzienlijk deel moeten gaan werken in Frankrijk, en hoe verder ik weg woon van de stad des de kleiner de kans op een baan.

Misschien wat ook wel een probleempje gaat worden, ik ben ADSL verslaafd, internet hooked, heeft ook met mijn werk te maken, maar dat kan ik makkelijk uitzoeken, maar hoe verder weg des te kleiner de kans.

Ik snap inderdaad dat als je voor 10,000 euro een huis koopt (onderste uit de kan), je blij mag zijn als je de basis vorm van een huis kan terugherkenen, maar ik ben handig en kan erg veel zelf, en ik weet ook in een dorp dat als je elkaar kent, elkaar helpt.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#12 Geplaatst: 2007-01-11 10:43:55

ReadHead, geval uit ons dorp:

Twee oude huizen waren aan het vervallen. Eigenaren overleden. Erfgenamen die er niets mee wilden.

Buurman koopt een van de huizen omdat hij dan zijn terrein uit kan breiden. Ik weet niet hoeveel hij betaald heeft. Maar hij zegt minder dan voor de tweedehands middenklasse auto die hij net gekocht had. Ik gok op 8000-12.000 €.

Wij hebben het huis samen afgebroken. Hij heft de stenen en eiken balken verkocht, ik heb er een aandeeel van overgenomen, als loon voor mijn hulp. Bij het slopen zagen wij dat het huis wél te redden geweest zou zijn. Het ging om een huis van 8x11m met BG en verdieping, ik schat de grond op 600-800m2.

Het andere huis, ongeveer even groot en in vergelijkbare staat, is door een jong stel uit het dorp gekocht en wordt door hen in hun vrije tijd opgeknapt - ik zie iedere dag vanaf vijf uur een paar mannen er werken. Over twee jaar willen zij trouwen en hopen het huis dan bewoonbaar te hebben.

In beide gevallen kwam er geen makelaar aan te pas, alles in de dorpskroeg geregeld.

Het bestaat dus, tenminste voor de ingezetenen. Of voor iemand die het slim aanpakt? Die er in en gîte gaat wonen en dan zijn oor bij de plaatselijke mensen legt te luisteren.

Christian von Klösterlein

Zie ook onder 'Entre bavards: Had ik het wel of niet gedaan'.

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#13 Geplaatst: 2007-01-11 13:15:37

Kijk ook eens op diverse site's zoals bv http://www.fnaim.fr/  je kunt daar zoeken in prijsklassen, vaak met foto's. Zo krijg je in elk geval een idee van wat de mogelijkheden zijn. Je hebt in elk geval ook een pot geld nodig om op te knappen, gereedschap aan te schaffen en/of bv een caravan te kopen om de eerste jaren te overbruggen. Voorzichtigheid is zeker wel geboden.

Willem

avatar#3174
Sue
Berichten: 23
Reacties: 85

#14 Geplaatst: 2007-01-11 16:26:58

Dag Redhead,

Bepaal eerst in welk(e) gebied(en) je wilt zitten. De huizenprijzen zijn voor jou een belangrijke factor, maar denk ook aan klimaat, afstand tot Nederland, werkgelegenheid enz. Daarna kan je wat gerichter zoeken. Door tijdens lange vakanties in een gekozen gebied rond te rijden en bij het gemeentehuis te informeren naar eigenaren van vervallen leegstaande panden. 

Hoe is de kennis van je frans? Want ik denk net als Cristiaan dat je het moet hebben van plaatselijke contacten. En ben je een beetje technisch? Want klussen zal het worden.

Als je eenmaal je oog hebt laten vallen op een huis, kun je informeren hoe het zit met aansluitingen. Electra, water, telefoon. De gebieden waar nu ADSL dekking is kan je vinden op internet. Overigens is mijn ervaring dat klussen leidt tot knikkebollen boven het toetsenbord.

Dat je ook in Frankrijk in je levensbehoefte wilt voorzien is een extra complicatie. Kun je een frans huis niet eerst als tweede huis gebruiken en het in de vakanties opknappen? Als je je perse meteen in Frankrijk wilt vestigen, zou ik eerst een baan zoeken en tijdelijk een woning huren.

gr.

Sue

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#15 Geplaatst: 2007-01-13 20:39:28

Hallo Redhead,

misschien moet je hier ff kijken:

http://www.frenchdream.eu/index.php?option=com_marketplace&page=show_ad&catid=1&adid=15&Itemid=36

Geeft een beeld van wat je voor en bedrag in die orde en grootte kunt kopen. 

Ik heb trouwens zo'n idee dat de in de betrokken advertentie genoemde prijs nog onderhandelbaar is ook.

Groetjes! 

avatar#4243
anne123
Berichten: 0
Reacties: 1

#16 Geplaatst: 2007-01-17 23:16:04

Jazeker, het is mogelijk. Maar je hebt al gelezen dat je graag moet willen klussen.Ik woon al tien jaar in de Limousin, het groene hart van frankrijk en hier zijn voor die prijs nog ruines te koop op hele mooie plekjes!
groet van anne en... welkom in de Limousin!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2007-03-02 02:51:04

Tuurlijk als je goed ingevoerd ben in Fr. kun je voor ca. € 10.000 een aardig krot kopen, waar je dan met veel bricolage (zelf) iets leuks van kan maken.

De kans dat je dat als toerist kan (voordat je er leeft) is vrijwel nihil.

Ik zie op de site overal complete ruïnes aangeboden met een lap grond die in principe nix waard is. Als ik dus krotten zie van € 50.000 of meer, dan vraag me af of mijn huis wat ik voor ong. zelfde prijs gekocht heb al niet het 2 à 3 voudige waard is.

Maarja als je gewoon ziet dat Engelsen én Nederlanders dit soort 'panden' nu kopen zonder tenminste 10% af te dingen op een vraagprijs, dan komt een Fransman/vrouw al helemaal niet meer aan te pas, want die kan al helemaal z'n hypotheek niet meer rond krijgen, vanwege dat ie minder verdient als die nog een vaste baan heeft!

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2007-03-17 20:44:44

Hoi,

Ben het met Cees eens dat het nog steeds goed te doen is, gewoon zoeken.

Bijvoorbeeld in de Limousin zijn er voor die prijs nog leuke plekjes te koop, huisjes met wat grond die in authentieke staat zijn. Vaak niet direct te vinden bij de makelaar maar er zijn vele mogelijkheden, websites particuliers a particuliers, in de kroeg en gewoon informeren in een dorpje wat je leuk vind.

Dit betekent echter vaak geen riool, geen water en eenvoudig elektra.

Denk aan zo'n 1000-2000 m2 grond. De kosten zijn meestal voor opknappen van dak, aanleggen fosse toutes eaux en algehele renovatie, Geen project van een jaar maar in enkele jaren en nog 10 tot 20000 euro en twee rechterhanden moet het te doen zijn. Afhankelijk van je wensen en van je beschikbare tijd en hulp.

Wim heeft veel sites hier staan maar ik kan je aanbevelen 3d-immo, immonot van de franse notarissen, directgestion en fnaim.

Wel veel werk maar ook veel voldoening. zoeken is leuk en het bezit van de zaak is soms het einde van het vermaak.

echter

Bezint eer ge begint.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#19 Geplaatst: 2007-03-17 20:53:21

Hoi,

Ik weet niet je leeftijd maar heb je als eens aan viager gedacht??

Sommigen vinden het een macabere loterij maar je kunt er ook anders naar kijken,

je krijgt een huis maar weet alleen niet wanneer.

Maar je kunt ook verschillende afsluiten, dan is het een loterij met meerdere kansen. Denk wel aan de Franse belasting bij verkoop van je huis.

Lijkt me toch het overdenken waard.

succes.

Of je nu wilt gaan kopen of viager, je beste investering is het leren van de Franse taal en kennis van de culuur. Mijn advies zou dan ook zijn,

ga op Franse les bij Alliance Francaise, leer de Franse cultuur kennen en ga veel en vaak op verschillende plekken in Frankrijk op vakantie en niet bij Nederlanders want dan zit je op de platgetreden paadjes.

Ontdek zelf, dat is het leukste en geeft het meest voldoening en energie.