Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

statistieken

Auteur Bericht

avatar#3973
miek
Berichten: 15
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2007-01-09 16:38:12

Ik ben op zoek naar gegevens over hoeveel nederlanders in Frankrijk een tweede huis bezitten en dat eventueel verhuren. Weet iemand of hierover statistieken bestaan en waar ik deze kan vinden? Alvast badankt.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-01-10 10:08:59

Helaas bestaan die gegevens niet. Er zijn wel schattingen. De groep die in FR een vakantiehuis bezit zou een kleine 200.000 rustzoekers tellen. Samen zouden dus misschien ruim 250.000 Franse woningen en bijbehorende landerijen in het bezit zijn van les Hollandais. Maar de aantallen zijn erg ruime schattingen van de organisatoren van tweedehuizenbeurzen. Anderen, die werken met cijfers van de Franse belastingdienst, hanteren weer aanzienlijk lagere getallen. De Belastingdienst heeft weleens cijfers gepubliceerd van het aantal AOW-ontvanger in Frankrijk. Het aantal oversteeg de 10.000 niet. De Franse ambassade hanteert standaard een aantal van 40.000 Nederlanders die permanent in Frankrijk wonen. Dat getal noemde de ambassade zes jaar geleden ook al, dus dat schiet niet erg op.

Wim