Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

bij welke bank kan je prima internetbankieren

Auteur Bericht

avatar#4117
Aramis
Berichten: 9
Reacties: 10

#0 Geplaatst: 2007-01-15 17:38:26

Kan iemand mij misschien vertellen bij welke Franse bank je prima kunt internetbankieren?? Zoals in Nederland, lage kosten bij internationale overboekingen en goede service.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Hans

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-01-15 20:22:32

wij doen alles bij Credit Agricole.

de rabobank van frankrijk.

naar ik begreep werkt men ook samen met de rabo maar dat weet ik niet zeker.

wel heb ik in de tijd speciaal bij CA een rekening geopend op aanraden van rabo vanwege transacties van en naar ned, dus het zal wel.

goede bank, eenvoudige service, vriendelijke mensen, maar dat zal per plaats wel weer verschillen.

cees.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2007-01-16 19:50:24

Ik bankier bij LCL, de voormalige Cledit Lyonnais.

Eigenlijk ben ik niet erg tevreden over hun dienstverlening en de prijsstelling van hun diensten, maar internetkankieren gaat uitstekend. Kost wel €3,50 per maand.

Wim

avatar#4247
Krekc
Berichten: 0
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2007-01-18 13:28:09

Ik woon nu een maandje of vier in Frankrijk en ik zit nu bij de Societe Generale en dat is helemaal waardeloos. Op internet kan je alleen je saldo checken en geld overmaken naar je spaarrekening. Ik ben daarom zelf ook geinteresseerd naar een bank met goed internet bankieren. Voornamelijk voor overboekingen naar Nederland.

Kan iemand mij vertellen of een van bovengenoemde banken hierin voorziet? 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2007-01-18 22:28:15

Bij de CA kun je wel internetbankieren, maar daarvoor moet je weer extra betalen. Gratis is de 'dienst' dat je geld van je ene CA-rekening naar je andere CA-rekening kunt 'overmaken'. En als je mails via de CA-website stuurt naar je persoonlijke conseiller van de bank, wordt daar niet op gereageerd. IBAN en BIC vinden de meisjes van de bank maar vreemd.

Wim

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#5 Geplaatst: 2007-01-19 09:42:33

Een kleine correctie: je kunt wel gireren maar je moet dan eerst de begunstigde persoonlijk gaan melden en laten invoeren!! Bij La Poste is dat zo en ik neem aan bij de andere banken.

Dus je maakt telefonisch een afspraak met de chef van postkantoor/bank. Je gaat er naar toe, je overlegt naam en rekeningnummer en je kunt in het vervolg naar die persoon / instantie gireren! Voor ons Nederlanders is dit natuurlijk onbegrijpelijk. Maar het is zo.

Ik heb trouwens ook een rekening bij een bank waarvoor ik ierdere maand 10 euro moet betalen!! Voor 'alle diensten' die ze me bieden. Hahaha. Echt waar.

Dick

avatar#4247
Krekc
Berichten: 0
Reacties: 2

#6 Geplaatst: 2007-01-19 10:40:10

Als ik bij de CA internet bankieren neem voor 3,50 per maand kan ik dan online geld overmaken naar mijn NL rekening (Rabobank)? Of is dat sowieso niet mogelijk?

Mark 

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#7 Geplaatst: 2007-01-19 13:41:09

Het zou me sterk verbazen als dat zomaar zou kunnen, en al zeker niet kostenloos (in de andere richting is dat het wel!).

Ik moet deze keer de mening van Hari van harte onderschrijven: Laten wij het onder ogen zien: het bankwezen in Frankrijk is gewoon achterlijk.

Het is nog sterker: het Franse bankwezen is onbetrouwbaar, incompetent, inefficient en veel te duur. Volstrekt onvergelijkbaar met NL banken, of wellicht is het dat NL banken zo geweldig zijn, ik weet het niet. Ik heb  een spaarrekening bij ING Direct en, ook al zit-ie in Frankrijk, dat is al een oase van service dankzij de NL invloed.

Mijn favoriete methode om over te maken naar NL is: pinnen in Frankrijk en in NL uitgeven (of storten op je NL rekening).

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#8 Geplaatst: 2007-01-19 13:52:46

Om een willekeurig voorbeeld te geven: het heeft 3 maanden gekost om een rekening van het ene kantoor naar het andere over te zetten. (Nee, niet vanwege taalproblemen, mijn liefje is française). Vervolgens had de CL 4 pogingen nodig om het juiste adres op het chequeboekje te krijgen. Ik kan nog 10 voorbeelden geven.

Overigens, om op internetbankieren terug te komen, bij de BNP kostte het een jaar geleden nog 50 Eurocent per keer dat je je rekening per internet raadpleegt. BNP stomverbaasd dat niemand van deze service gebruiktmaakte. Ten arren moede hebben ze het maar gratis gemaakt. Geld overmaken naar een niet-BNP rekening (ook binnen Frankrijk) is daarentegen nog steeds een betaalde service. Als ik mijn Franse collega's vertel dat ik via de Rabo in NL gewoon via internet een oneindig aantal periodieke automatische overboekingen kan instellen die volledig gratis zijn, vallen ze om van verbazing.

:-)

avatar#3445
Frederik
Berichten: 2
Reacties: 15

#9 Geplaatst: 2007-02-02 15:48:23

Voor het Rabo Totaalpakket betaal ik per kwartaal € 9,25.

Daar mag ik ook voor internetten.

Natuurlijk betaal ik bij voor een een tweede Rabocard en Europas.

Bij Crédit Agricole betaal ik € 3,70 per maand, inclusief een creditcard die tevens pinpas is.

Het aanbod voor gratis internetten is beperkt tot raadplegen: rekeningen, uitgaven creditcard (gebruik ik nooit), uitgaven pinpas, hyptheek. Ook kan je dan online cheques bestellen, je kan je RIB uitprinten en je kan betalingen doen tussen je eigen rekeningen.

Bij CA kan ik voor € 3,10 extra per maand ook alle betalingen via internet doen.

Je kan ook aandelen online kopen en verkopen en verzekeringszaken doen.

Uiteraard kan je dan ook periodiek terugkerende betalingen voor het hele jaar inplannen. Maar ja ... bedrijven vragen meestal om een cheque en op hun bankrekeningnummers lijken zij angstvallig geheim te willen houden, want op hun offertes, rekeningen en postpapier kom je die nummers niet tegen.  

Laatst kreeg ik van een Frans bedrijf zonder mankeren een RIB met IBAN nummer toen ik daar om vroeg. Daardoor kon ik gewoon vanaf mijn Rabo-rekening online betalen. Wel zo makkelijk.

Bij CA Centre Loire kan je wel gratis internetbankieren als je een Mozaïc, Sérénité of Optimum rekening hebt.

Voor de Mozaïcrekening moet je tussen 18 en 25 jaar zijn. Die rekening kost dan € 2,15 per maand. Je kan natuurlijk de rekening van een 'jonkie' misbruiken om te internetbankieren. Open een rekening op naam van een (achter)(klein)kind en ....

Een Sérénité-rekening kost bij CA Centre Loire € 5,65 per maand. Dat is maar € 1,95 meer dan ik nu al betaal. En dat is dan dus wel inclusief volwaardig Internetbankieren. De Optimum rekening kost € 6,90. Dat is dus weer een dubbeltje duurder dan wanneer ik mijn huidige rekening van 3,70 pm uitbreid met internetbankieren voor 3,10 pm.

Als je eenmaal van elke crediteur een rekeningnummer hebt .. dan ben je van cheques opsturen af. Maar ben je dan ook af van de TIP's? In Nederland kan je de acceptgiro's verscheuren als je de nummers maar bij het internetbankieren invoert. Maar welke nummers moet ik invoeren bij de EDF en bij Lyonnaise des Eaux?

Het instellen van automatische incasso kost geld. Het terugboeken van een automatische incasso kost nog meer geld. Dat pleit voor internetbankieren. Maar de EDF werkt alleen maar mee aan 'tien maandelijke betalingen' als je een machtiging afgeeft. Al met al vraag ik mij af hoe vaak ik in de gelegheid zal zijn om vanaf mijn Franse rekening te internetbankieren.

En als ik een keer in de gelegenheid kom ... dan kan ik al Rabo-internetten.

Het is lastig dat in financiëel  Frankrijk veel zo anders is. Vervelend dat zij voor veel dingen veel geld vragen. Cheque sturen is lastig, maar is wel goedkoper (postzegel!).

'Lastig' is nog wat anders dan 'achterlijk'. Die kwalificatie gaat mij te ver. 

Zeker nu onze ervaringen om een hypothecaire lening te bemachtigen goed waren.

Een hypothecaire lening voor aankoopbedrag plus notariskosten? Taxatie niet nodig. "Wilt u ook nog een bouwkrediet?" Van dit laatste hebben wij nog geen gebruik gemaakt. Misschien komt dat nog.

De afwerking van de hypotheek door CA liet wel wat te wensen over. De offerte was er rap. De definitieve afwerking was maar net op tijd bij de Notaris.

Over de notaris trouwens ook niets dan goeds. De verkoper wilde meteen een cheque; bang dat hij lang op zijn geld moest wachten. De 750 euro's die ik teveel had betaald werden door de notaris echter dezelfde dag nog op mijn CA rekening bijgeschreven.  Nu nog de eigendomspapieren ....

Tja, je kan niet alles ( in één keer) hebben! 

 

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#10 Geplaatst: 2007-02-03 12:47:38

Banken...

Bij de CA ben ik weggegaan. Iemand die meende geld van mij tegoed te hebben, en zelfs GEEN klant was van CA wist telefonisch mijn rekening te plunderen. De CA medewerkster ging er op in ... Tja dat is wel even wat anders dan een overschrijfpapier met 'lu et approuvée' ondertekenen. Het avontuur dat ik daarna had bij de gendarmerie om aangifte te doen en hartelijk werd uitgelachten zal ik jullie besparen, ik belandde bijna zelf in de cel. Ik ben nu bij BanquePopulair (midipyrenées) en tegen vaste betaling kun je er veel via internet. Ik heb hier geen klachten. La banquepostale begint zich overigens steeds meer als een echte bank te gedragen, dus er is hoop... Ik zal eens zoeken naar NL banken die de franse markt betreden, kan de boel wel opschudden hier. Dit 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#11 Geplaatst: 2007-02-03 16:54:00

Het schijnt dat je bij LaPoste en CréditMutuel via internetbankieren ook rechtstreeks naar NL kunt overmaken, wat bij Crédit Agricole en Societé Générale niet kan.

Mijn inkomen wordt nl. elke maand door mijn Franse baas op een Franse rekening gestort en er moet regelmatig geld naar het "thuisland". Bovendien kan ik via Internetbankieren van de ABN-Amro overal in de EU-zone zonder problemen betalen.

Tot nu toe een heel gedoe met invullen van uitgebreide formulieren en maar afwachten wanneer het gestort werd/ Wachttijd tussen 3 en 10 dagen....!

Nu heb ik geen zin me wéér aan een bank te verbinden met zeer uitgebreide en onduidelijke tafiefstructuren.

Ik heb Boursorama ondekt (http://www.boursorama.com/banque/index.html ) waarbij bijna alles gratis is en alles via Internet mogelijk is. Blijkt een dochter van de Societé Générale te zijn.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Steven

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#12 Geplaatst: 2007-02-06 17:56:58

dit,

NL banken krijgen hier voorlopig geen poot aan de grond omdat de markt volledig dichtgetimmerd is, althans wat betaalrekeningen betreft. Sparen doe ik bij ING Direct en zo gauw die betaalrekeneningen kunnen bieden zit ik dezelfde dag nog daar. Al mijn hoop is gevestigd op Neelie Smit-Kroes.

avatar#4305
Renate
Berichten: 0
Reacties: 2

#13 Geplaatst: 2007-02-06 21:07:34

Hallo,

Ik ben werkzaam bij de CIC bank en ik vind dat zij een zeer goed internetbankieren hebben (niet alleen omdat ik er werk). Naast het Frans kan men ook in het Engels internetbankieren en eenvoudig (internationale) overboekingen maken. Ik maak zelf regelmatig geld over naar mijn NL rekening. Verder kan er ook tussen rekeningen overgemaakt worden, RIB geprint worden, chequeboekje aangevraagd worden en is er een optie om met een extra beveiliging op internet aankopen te doen met een credit card. Niet alleen de rekening kan geraadpleegd worden maar ook alle details van andere contracten zoals verzekeringen. Ik weet helaas niet te vertellen wat de kosten zijn voor dit internetbankieren.

Er is ook een demo beschikbaar voor geinteresseerden op www.filbanque.fr

ga naar découvrir en kies vervolgens voor voir la démo

Groetjes,

Renate

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#14 Geplaatst: 2007-02-06 21:11:58

Een rekening bij de CIC kost € 10 per maand!

avatar#4305
Renate
Berichten: 0
Reacties: 2

#15 Geplaatst: 2007-02-07 22:39:57

oh, ik ben niet op de hoogte van de prijzen bij andere banken, maar tien euro per maand is inderdaad niet goedkoop! Ik wist niet aan te geven hoeveel het was omdat ik als werknemer gelukkig niets hoef te betalen... Maar wellicht is het toch voor iemand interessant!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2007-03-11 02:08:43

Och probeer eens bij HSBC Hervet, daar kun je ook alles doen via internet. Je hebt daar 2 mogelijkheden, als bedrijf of particulier. Ik word er prima en voorkomend geholpen. Daar schort het bij de meeste bovengenoemde sterk aan, maar dat is vooral debet aan het typisch ouderwetse bancaire systeem in LDF. Maaaaaaar de sterke Franse Consumenten org. heeft nog onlangs de archaïsche tariefstructuur voor gelijke handelingen in kaart gebracht. De verschillen zijn enorm en die waarover jullie klagen kwamen duidelijk bovenaan in het lijstje in negatieve zin. Er zijn er nog die als je je rekening opheft nog een forse exit-som in rekening brengen....

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2007-03-12 02:48:16

Jeetje Stephan,

De tranen springen me hier spontaan bij in de ogen! Merde, had de Comptessa een tijdlang de ogen dicht???

Met CA had ik aardige contacten, behulpzaam maar als bank in 1999 een regelrechte ramp ook door gecomplefoes met een notaris én makelaar bij aanvraag van compromis de vente. Bij alles wat ze voor stelden moest bovendien 'overlegd' worden met hoofdkantoor Limoges. Had al vrij snel door dat het Credit Lyonnais ook niet pluis was. Bij  Banque Hervet later met gelieerde banken in fusie gegaan met HSBC, een wereldbank. Ze hebben me uitstekend geadviseerd, de hypotheek én later met actions etc. Waarschuwden me op tijd om bepaalde acties te ondernemen voor beleggen en sparen. Tariefstructuur helder en overzichtelijk!

Hé wordt het niet eens tijd om je domicili (officieel) in Andorra te kiezen???

Ben je meteen van dat andere gelazer af in dit belastingparadijs en als dat restkapitaal handig belegd wordt daar komt die 23.000 € mss. zo weer binnenwaaien ipv. verwaaien...want 'k weet het, het kan daar bij jullie aardig waaien ook hè?

Met Bommeliaanse groeten van,

Erik.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#18 Geplaatst: 2007-03-18 19:54:33

Ook hier op Guadeloupe is het niets beter maar eerder slechter gesteld met het bankwezen. Het heeft mij twee maanden gekost om een bankrekening te openen. Verhuisd vanuit NL, een arbeidscontract, paspoort, copie huur tijdelijke woonruimte en laatste salarisstrook op zak, heb ik meer dan een uur in de rij gestaan om iemand bij de balie te spreken. Trouwens ik kon kiezen uit verschillende banken maar ben daar binnengestapt waar de rij het kortste was en dat was de CA. Ook voor mij de enige bekende met al die vakantiereizen naar FR. Hoewel ik jaren lang geleden een rekening heb gehad bij de Banque de Paris et de Pays-Bas maar eruit werd gegooid omdat ik geen vermogend particulier was, heb ik dus BPB maar overgeslagen.

De dame aan de balie kon niets voor mij doen ook al had ik (dacht ik) alle papieren bij me (ja, ja, ik had het boekje van Wim B goed doorgelezen). Ik moest drie salarisstroken overleggen. Ik voelde mij echt een SDF die niets aan de grond krijgt om hij geen bewijs heeft van de EDF, FT etc. Uiteindelijk een afspraak gekregen met de conseillere die overigens zeer verbaasd was; ze had nog nooit een rekening geopend voor een NL op Guadeloupe. Het heeft 6 weken geduurd alvorens ik mijn  Carte bancaire/CC had. Het chequeboek duurde nog langer. Ik was zo naief om te zeggen dat ik geen chequeboek nodig had..................

Mijn echtgenoot kwam 6 weken later en we wilden de rekening wijzigen in een en/of. Geen probleem alleen wist mevrouw niet hoe dat nu moest met twee verschillende achternamen. Oui, aux Pays-Bas une femme mariée peut garder sa nomme de fille...Dat heeft ook een week geduurd en de CB voor mijn man 6 weken.

Ik ben helemaal akkoord met de voornoemde klachten en eerlijk gezegd vind ik het ook een achterlijk, duur systeem en het wordt tijd dat er concurrentie komt. Ook ik hoop dat een NL bank iets gaat opkopen in FR en dan ben ik weg bij de CA. 

Laatst heb ik mijn  conseillere gevraagd een bedrag van 3000 euro over te maken naar een NL rekening. Dat heeft 3 maanden geduurd en daar vragen ze ook nog een bom geld voor. Af en toe belt mijn conseillere op voor een afspraak want dan hebben we het weer niet goed gedaan met de spaarrekeningen en de belasting die we moeten betalen. Op die rekening mag maximaal zoveel en op idie zoveel en dan was het voordeliger. Ik heb nog steeds niet de puf om me in die rekeningen te verdiepen.

Nog één duidelijke vraag voor iemand met een CA account: wat kost het bij u om maandelijks een bedrag naar een NL rekening over te maken? Internetbankieren met CA naar het buitenland lukt niet.

Ik hoor het graag

Ingrid

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#19 Geplaatst: 2007-03-18 22:29:50

Guadeloupe is een departement outre-mer dus hebben we ook de euro en alle rechten, regels en plichten net als in France métropolitaine. Ik ga maar eens informeren bij mijn bank in NL en mijn geliefde CA alhier. Dat laatste zinnetje vind ik wel grappig. : Voor zover dat van waarde is.....

dank,

Ingrid

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#20 Geplaatst: 2007-03-18 22:29:50

Guadeloupe is een departement outre-mer dus hebben we ook de euro en alle rechten, regels en plichten net als in France métropolitaine. Ik ga maar eens informeren bij mijn bank in NL en mijn geliefde CA alhier. Dat laatste zinnetje vind ik wel grappig. : Voor zover dat van waarde is.....

dank,

Ingrid

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#21 Geplaatst: 2007-03-18 23:05:58

Ingrid, inderdaad zijn op Guadeloupe de Franse rechtsregels van toepassing maar er zijn uitzonderingen, o.m. belastingen en ik sluit niet uit dat ook banken ergens in hun kleine lettertjes uitzonderingen hebben opgenomen.

De CA is een coöperatieve bank, weliswaar landelijk opererend maar met een regionale bestuurstructuur. Ikzelf heb er ook een rekening, maar dan in France Métropolitaine. Het zou kunnen helpen met de "départementale?" directeur te gaan praten over de problemen. Dat gedoe met die overschrijving naar Nederland is gewoon onzin, ik heb afgesproken deze schriftelijk aan te vragen of per fax en het duurt een week. Maar dan moeten er geen feestdagen tussen zitten.....

Overschrijven via Internet gaat prima, maar niet naar het buitenland.

Dus hevel ik elke twee maanden een som over van de CA naar mijn Nederlandse ABN-Amro en betaal ik via Internet via ABN-Amro Nederlandse of andere Europese contacten. Handig, kan ik ook mijn ABN-Amro Werldpas overal gebruiken inclusief de Chipknip in Nederland want bijna geen betaalmeter accepteert nog muntjes.....

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#22 Geplaatst: 2007-03-22 17:11:05

Dank heren,

Ik heb alles nog eens nageplozen. mijn conseillère is helaas afwezg maar

< l'assistance 0800....> wist mij te melden dat waarschijnlijk eind 2007 begin 2008 het Internetbankieren bij de CA ook internationaal gaat worden***?****? Mijn ogen vallen bijna uit mijn .....hoofd.

Inderdaad doe ik het net als jij Steven, ik stuur een brief naar <ma conseillère> voor een overmaking maar het gaat wel eens lang duren. Maar goed, dat komt vaker voor op Guadeloupe. On prend le temps.

Ik maak ieder maand een bedrag over naar NL en betaal daar 0.5% voor maar ook wordt er dus maandelijks 25 euro transfertkosten gerekend. Dat begrijp ik nog niet. In de keurige richtlijnen over de tarieven van de CA Guadeloupe Particulieren staat niks over buitenlandse overmakingen binnen Europa.  (dat gebeurt blijkbaar niet veel??). De tarieven voor Entreprises zijn daarentegen interessanter. daar staat inderdaad dat < 50.000 euro overmaking gratis is. Maar goed, de juffrouw assistance kon mij echt niet helpen. Dat moet ik allemaal aan <ma conseillère> vragen. Wordt vervolgd.

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#23 Geplaatst: 2007-03-23 16:03:19

In tegenstelling tot wat hier eerder beweerd werd:

Internationale overboekingen zijn niet dwingend gratis binnen de Euro landen.

Het enigste dat vastgelegd is, is dat een overboeking binnen de Euro landen niet duurder mag zijn dan een overboeking in het eigen land (F in dit geval).

Indien je in F dus al €2,50 moet betalen voor een overboeking, mogen ze dit ook verlangen voor een overboeking naar NL.

En vaak is het dus zo dat ze 2 tarieven hanteren.

1) voor overboekingen via internet (gratis normaal gesproken).

2) voor overboekingen gedaan aan de balie, per brief of per fax (kost dan meestal iets).

Vervolgens maakt men het onmogelijk om per internet een overboeking naar het buitenland te maken, en ziedaar, tarief 2 komt in aanmerking. Volkomen legaal worden er dan kosten in rekening gebracht.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#24 Geplaatst: 2007-03-23 16:08:23

gewoon abn/amro

zooooo simpel.

ik kan het zelfs.

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#25 Geplaatst: 2007-03-23 17:13:12

gewoon abn/amro

zooooo simpel.

ik kan het zelfs.

Kun je daarmee geld van Frankrijk naar NL overmaken?

Of heb je het over de andere richting...

Of heb ik weer iets gemist en zijn de besprekingen tussen ABN en Barclays al stukgelopen en heeft BNP snel zijn slag geslagen :o) ?

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#26 Geplaatst: 2007-03-23 19:51:12

Tja, maar mijn werkgever stort niet mijn salaris op mijn zeer gewaardeerde ABN-AMRO rekening. Was dat maar waar, dan konden we de discussies hier direct sluiten.

Ingrid

avatar#4117
Aramis
Berichten: 9
Reacties: 10

#27 Geplaatst: 2007-04-28 00:44:28

Ik heb uiteindelijk het advies van Renate opgevolgd. We hebben een paar weken geleden in Vichy een CIC rekening geopend en zoals het er nu uitziet kan ik die rekening keurig vanuit mijn huis in Nederland  via internet.

Nogmaals dank voor de tip Renate!!

avatar#4545
Sylvie60
Berichten: 7
Reacties: 35

#28 Geplaatst: 2007-06-18 22:24:20

Ik heb na een half jaar zeuren en vele formulieren, telefoontjes en uitleg, bij banque postale, voor elkaar gekregen dat ik daar internationaal kan bankieren!!!!

Hoera!!!

Sylvie.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#29 Geplaatst: 2007-06-19 01:14:17

Oeps, iki ben `heel erg jaloers..... Hoe heb je dat vopr elkaar gekregen?

Maar natuurlijk: gefeliciteerd!

Ingrid

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#30 Geplaatst: 2007-06-22 17:51:39

Sylvie kan terecht opgetogen zijn, maar het kan toch niet zo zijn dat een dergelijke grote instelling alleen op grond van 'zeuren' de mogelijkheid tot internationaal internetbankieren opent?

Dus inderdaad, graag wat meer informatie hierover.

Wim