Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Eigen onderneming starten

Auteur Bericht

avatar#4242
rosy
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2007-01-17 21:39:51

Wie heeft er een interessante internetsite/adres voor ons waarop wij informatie, benodigdheden etc. kunnen vinden om zo een onderneming (in de zorg, zeg thuiszorg) op te kunnen zetten?

Wij gaan de stap dit jaar ECHT wagen!

Avast dank!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-01-18 22:17:12

Frankrijk wemelt van de organisaties die zich met ouderenzorg, gezinshulp e.d. bezighouden. En de overheid stimuleert ouders en ouderen om van deze groeiende tak van bedrijvigheid gebruik te maken door belastingfaciliteiten te bieden. Ik zie niet zo een, twee, drie hoe een NL paar in Frankrijk thuiszorg in ondernemingsvorm kan gaan bieden, maar wellicht zijn er mogelijkheden. Loop onderstaande website eens langs om je te verdiepen in het Franse systeem. Succes.

www.federation-adessa.org
www.unassad.net
www.agevillage.com
www.aidadomicil.com
www.clic-info.personnes-agees.gouv.fr

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-01-19 09:25:56

ik heb niet zo lang geleden een avond gehad bij de chambre de commerce en daar begint op een gegeven moment iemand over kindercreche's en zo, en daar schijnt in frankrijk een groot tekort aan te zijn begreep ik van de dame van de CdC.

dit gesprek groeit uit en we hebben het ook over bejaardenhuizen op het platteland, dat het moeilijk is om voor de ouderen een huis te zoeken en zo.

verder weet ik er niets van, maar misschien kun je ook informatie weghalen bij de CdC.

cees.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2007-01-19 10:16:57

Persoonlijk verzorging valt in Frankrijk onder de beschermde beroepen. Dat betekent dat een bedrijf moet worden opgezet via de CFE van de Chambres de Metiers. Daartoe dienen diplomas en getuigschriften te worden overlegd. Het is dus mogelijk voor buitenlanders om een bedrijf op te richten en vervolgens de diensten aan te beiden aan regionale zorginstellingen die thuiszorg inkopen. Per zorginstelling zullen er ongetwijfeld eisen worden gesteld aan de wijze waarop de hulp woprdt aangeboden en de hulpmiddelen die daarbij al dan niet zijn toegestaan. Als je in een gebied zit waar veel buitenlanders wonen kun je thuiszorg in een buitenlandse taal aanbieden. Het zou zomaar kunnen zijn dat daar belangstelling voor is.

Je kunt het beste in de regio waar je woont of gaat wonen eens contact leggen met een zorginkoper.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2007-01-19 21:32:12

Zorg er in elk geval voor dat tenminste één een internationaal erkend diploma heeft. Voor verpleegkundigen is dit een inschrijving in het BIG-register. Met andere diploma's wordt het lastig.

Steven