Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Auto met Frans kenteken kopen

Auteur Bericht

avatar#4244
Rinus
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2007-01-17 22:46:06

Ik heb een vakantiehuis in Frankrijk en wil voor de keren dat ik een Frankrijk ben een 2dehands-auto (4WD) kopen om rond te rijden, ik wil er dus niet mee naar Nederland rijden of gaan.

Kan ik zo maar een auto met Frans kenteken kopen en in Frankrijk op naam laten zetten en zo ja, krijg ik na de koop de autopapieren van de "oude" Franse eigenaar mee om dit te regelen en bij welke instantie kan ik dit doenj?

Wie kan mij hierover enige duidelijkheid verschaffen?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-01-18 22:32:32

Ja, dat kan. Je kunt zelfs die auto in Frankrijk verzekeren. Om het kentekenbewijs (carte grise) dat je van de vorige eigenaar krijgt over te schrijven, moet je bij de prefectuur een bewijsje (justificatif) tonen dat je daar en daar een huis bezit.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-02-28 16:35:04

In aanvulling op Wim hier nog;

Als je in een ander departement 'woont' moet je tevens andere nummerplaten kopen, nadat je de Carte Grise krijgt. Voor inwoners die naar een ander departement verhuizen is de verandering van carte grise gratis...de nr. platen echter niet. Verder moet je om de 2 jaar een APK op z'n frans hebben met vignet en verzekeringsbewijs ...eveneens vignet achter de voorruit. Het 'justificatif' bestaat uit een recente nota voor EDF of France Telecom...in ieder geval een overheidsbedrijf.

Et voilà, pas des problèmes.

Erik