Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Restaurant zoeken via internet

Auteur Bericht

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#0 Geplaatst: 2007-01-18 10:48:29

Op zoek (via internet) naar een goed restaurant in de buurt van mijn huisje vond ik de volgende site's. Zeker voor degene die nog (te)veel in NL verblijft handig om alvast wat adressen te vinden. Wie andere site's kent, ik houd me aanbevolen.

www.viamichelin.com

Deze site (klik op tourisme en dan the guide) geeft naast een routeplanner ook een lijst van restaurant rondom een aangegeven lokatie, gesorteerd op afstand. Heel handig als je niet in één plaats zoekt, maar iets in de buurt. Naast de sterrenrestaurants ook de wat minder geprijsde. Site geeft ook prijsindicaties en faciliteiten.

www.restoparis.com

niet alleen rond Parijs, maar in heel LDF. Geeft per gemeente de adressen en soms een korte presentatie van de eigenaar.

www.resto-guide.com

Geeft alleen openingstijden en adres. Zoeken kan op postcode of gemeente.

www.le-guide.com

Handig. geeft per regio een lijstje restaurants met foto en korte beschrijving van sfeer en kaart.

www.linternaute.com

leuke site. van ieder restaurant een foto, kort verhaal en prijsindicatie.

Nils

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-01-18 12:22:49

Nils,

Bedenk evenwel, dat een restaurant een - soms fors - bedrag moet betalen om op de site te worden vermeld of in de gids te komen.

Het 'grappige' is, dat nagenoeg alle leuke restaurants die ik ken NIET op de sites of in de gidsen worden vermeld, en de restaurants waar ik niet  zou willen eten staan er vaak wel in.

De gidsen vermelden voornamelijk de meer upclass restaurants, d.w.z. die restaurants waar de goedkoopste wijn (meestal van middelmatige kwaliteit) ongeveer EUR 30 is. Prijs is geen maatstaf voor een 'goed' restaurant.

Normale fransen en nederlandsers eten in wat intiemere restaurants waar een aardige fles wijn EUR 10 of meer kost.

De gezelligste restaurants van Mirepoix in de Arriege(09) zijn o.m. Le Commerce, Le Cantegril. Die staan er waarschijnlijk niet in. Zo testen wij altijd een site of een gids. Staan die erin, dan is de gids of site geschikt. In de gidsen vindt je wel in Mirepoix wel het restaurant La Relais (of Palais) Royal, Dan is een goed restaurant, maar veel te duur, veel te snobby en zeker niet informeel en gezellig, bovendien is het een Nederlands hotel-restaurant.  

Als je helemaal nieuw bent in een stad, dan kun je beter lokaal navragen of je ogen de kost geven.  Bij ons laatste tocht kwamen wij in Nantes terecht en de restaurants waren nog lang niet open of veel te sjiek/duur. Wij zagen toen een arabische restaurant waar wij voor weinig geld uitstekende lamsvlees met groente tajine hebben gegeten en we werden als Sjeiks behandeld. Het restaurant stond zeker niet in de gidsen. 

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#2 Geplaatst: 2007-01-18 13:56:22

Hans,

idd moet vast voor enkele sites betaald worden.

Maar o.a. L'Internaute kent recensies en aanbevelingen van bezoekers. In NL vergelijkbaar met de ervaring van bezoekers op de site van IENS (www.iens.nl). je kunt een restaurant melden en een recensie geven. Natuurlijk kunnen er 'vrienden van' tussen zitten maar mijn ervaring totnutoe is dat de recensies veelal kloppen met mijn bezoeken aan die gelegenheden. Het is dus afhankelijk van de bezoekers,dat maakt het veel leuker dan de 'officiële' gidsen. Overigens zijn er in L'Internaute geen restaurants in Mirepoix gemeld, dus je hebt nog invloed...

Nils

avatar#4018
Pech du rat
Berichten: 16
Reacties: 62

#3 Geplaatst: 2007-01-18 13:58:46

Beste Nils, Hari en medeforumlezers,

Het is ook onze ervaring dat je in een Frans plaatsje het beste bij de lokale boulangerie kunt vragen waar zij uit gaan eten: je komt op de meest vreemde plaatsen terecht waar je echter vrijwel zonder uitzondering lekker kunt eten en drinken voor vaak zeer bescheiden prijzen.

Wij hebben in ons departement Lot-et-Garonne, in het bijzonder de Villeneuvois, langs deze weg veel heerlijke restaurantjes "ontdekt".

avec sincère salutations,

Dominique

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-01-18 17:17:22

@Dominique

Waar precies?

@Wim is het niet een idee om een hoofdgroep 'Lekker Eten' te hebben voor het dumpen van gezellige restaurants?

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#5 Geplaatst: 2007-01-18 21:17:04

Ook een goede site is mmmm.free.fr ! Misschien niet de meest intuïtieve user interface, maar wel volledig door zijn gebruikers gemaakt en regelmatig in staat een pareltje tussen de restaurants tevoorschijn te toveren :-) !!