Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zwembad professioneel of particulier -wie kan mij helpen

Auteur Bericht

avatar#4252
la-bastide
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2007-01-19 12:01:24

Wij hebben afgelopen twee jaar 2 schuren omgebouwd tot 6 luxe gites. En willen ook een zwembad bouwen.Wij hebben daar al een vergunning voor alleen het volgende:

Waar vind  ik de regels waar dit zwembad aan moet voldoen.In de zomer hebben wij plek voor +/- 60man. In Nl is het zo dat je dan wordt gezien als een professioneel bad. Is dit in frankrijk ook zo.

Het bad wordt 10x 15 meter en max 1,50 mtr diep. Mag je dit dan gewoon bouwen of dat je voor jezelf een zwembad bouwt of moet bijv.deliner van een bepaalde dikte zijn etc.

Indien hier regels voor zijn waar kan ik die vinden.

En indien iemand suggesties heeft voor de bete manier voor het bouwen van dit bad,laat het weten. We willen het grotendeels zelf doen.

En zijn  er ook regels vanaf wanneer je een badmeester moet hebben.

Ik verneem graag informatie hierover.

Alvast bedankt

Patricia

www.la-bastide.nl 

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#1 Geplaatst: 2007-01-20 22:40:55

Hoi Patricia,

Mooi project daar! We zitten hier in Zuid-Frankrijk (34) met iets heel anders en toch vergelijkbaars, gites + camping. We zijn bezig met aanbesteding van zwembad en hebben wat mensen laten komen. Het zwembad is alleen open voor onze gasten. Wij hoeven geen badmeester te hebben. Ik weet niet precies wanneer dit wel moet.

We hebben gekozen voor een zwembad van 6 x 16 meter. Dit omdat je boven een oppervlakte van 100m^2 aan extra regels gebonden bent en de vergunningen weer complexer worden. Wat de extra eisen zijn weet ik niet.

We zitten nu aan het eind van de 'offerte-fase' en hebben nog geen definitieve keuze gemaakt.

In elk geval kan ik zeggen dat het bedrijf Desjoyaux (www.desjoyaux.fr)  zeer geschikt is om dit te doen, of ik elk geval een deel te doen. Zij hebben wereldwijd ervaring met publieke zwembaden, allemaal gebaseerd op liner. Al hun producten zijn goedgekeurd door de DDAS en als zij de opdracht zouden krijgen dan regelen zij verder ook alle vergunningen etc. En op al hun installaties zit 10 jaar garantie. Ik weet niet of je zelfbouw overweegt, ik zou het qua essentiele elementen (zwembadbak, liner, pomp- en filterinstallaties) allemaal uitbesteden, zeker bij een publiek zwembad.
Aan eigenwerk kun je eventueel zelf doen: gat graven, tegels leggen om het zwembad, hek, scheelt al gauw weer paar duizend euro.

Onze contactpersoon heeft ons zelfs enkele reglementen doen toekomen. Misschien staat hier ook nog wat in over badmeesters, dat weet ik zo nog niet. Ik hoop deze documenten komende week online te zetten, dan post ik de link hier.

vriendelijke groet,

Gijsbert Schutten

www.vakantieregelen.nl

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#2 Geplaatst: 2007-01-26 13:02:14

Ik heb vanochtend nog navraag gedaan.

Een badmeester is alleen nodig als je entree heft voor je zwembad. Doe je  dit niet heb je geen badmeester nodig, maakt niet uit hoe groot je zwembad is.

vriendelijke groet,

Gijsbert

avatar#4252
la-bastide
Berichten: 2
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2007-04-02 12:43:14

Beste Eisbrand,

Nog even een vraag. WIj hebben bij de aanvraag van de bouwergunning ook het zwembad meegenomen. Dus die hebben we.

Als je het zwembad bouwt komt er dan nog iemand achteraf een check doen.

Kun je mij kort opsommen waar bij jullie het zwembad aan moest voldoen.

WIj denken nu ook om een zwembad van 8 x 12 meter. om binnen de 100 m2 te blijen

Ik hoor graag van je.

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#4 Geplaatst: 2007-04-11 21:18:44

Belangrijkste wat ik zo weet:

- dubbel uitgevoerde filter + pomp

- speciale tegels rondom zwembad met bepaalde stroefheid

- een zogeheten 'pediluve', een voetbad + douche  voordat je het zwembad in kan

- hekwerk

Zoals al gezegd, wij laten het uitvoeren door een bedrijf, welks producten allemaal goedgekeurd zijn door de DDE. Zij regelen verder ook alle vergunningen etc. Ik zou voor een publiek zwembad dit ook doen, ik denk dat je jezelf heel veel op de hals haalt mocht je het overwegen zelf te doen.

mvg

Gijsbert 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-04-12 17:10:27

Beste Bastide cq. / Eisbeer,

U bent al helemaal niet op de hoogte van vrij zware regels in LDF. Die gelden zowel voor een 'exploitanten' zwembad als privé, toegegeven vrij recent.

Even opsommen uit m'n blote bol zijn nl.:

Dat een zwembad tegen kinderen die in een onbewaakt ogenblik het water 'in duiken' beveiligd MOET zijn!

Dwz. een hekwerk of anderzins beschermende maatregelen die vooral tot doel hebben om 'onze kleintjes' te beschermen tegen een zg. snoekduik.

Dat de Fr. wet ogenschijnlijk een stuk stringenter is (geworden) heeft mn. te maken met het feit dat Fr. kindertjes niet aan water 'gewend' zijn als in mijn vm. Kikkerland.

Dus als je het een en ander gaat exploiteren in een gîtes-complex, zou ik maar even erg snel op de hoogte raken met de veiligheidsmaatregelen!

Anders zou je nog als exploitant 'Dood door schuld, wegens ernstige nalatigheid' kunnen worden verweten én dat nu is bepaald niet leuk!!!!

Erik.

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#6 Geplaatst: 2007-04-12 17:43:04

Beste Erik e.a.

helemaal gelijk maar als u goed hebt gelezen ziet u 'hekwerk' ook in mijn lijstje staan.

Voor particulieren geldt dat je kunt kiezen tussen óf een hekwerk óf een goedgekeurd alarmsysteem (waarvan de gangbare variant in de praktijk meestal uit staat omdat die bij een beetje wind al af gaat).

Voor een publiek zwembad is een hekwerk verplicht, incl. afsluitbare poort.

En zoals gezegd laten we het uitvoeren door Desjoyaux, een grote internationale zwembadbouwer die het heel zwembad voor ons bouwt.
Blijft echter wel staan dat als je het zelf gaat doen, je idd flink moet verdiepen in alle details. In principe zeg ik ook, voor een publiek zwembad: niet zelf doen. 

mvg

Gijbert 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-04-12 19:12:44

Ja, ja Gij(s)bert,

Ik weet hier van privé-personen, die in een TF2 uitzending over beveiliging van zo'n zwembad van allerlei zg. gecertificeerde bedrijven, door de DDE. INDERDAAD doen wat ze beloven??? Nou mooi dus niet!! Hekwerk had je idd. in het lijstje staan met beveiligd toegangs-poortje...electronische middelen zijn daar dan ook nog optie als extra?! Alleen dat grut moet nog even een 'zwembandje' met dat device aan hebben én als het alarm afgaat, dan IS er maar ca. 3 min. tijd om het kind te redden van verdrinkingsdood!

Ben jij tov. de DDE 100% gevrijwaard tegen claims als exploitant, als een willekeurige gast het hoge hek niet sluit, of via automatisch device via deurdranger tot zwembad voor willekeurig 'grut' ???

Ja als je ALLES hebt gedaan voor die Veiligheidsmaatregelen wél dus. De DDE dan als verantwoordelijke? Nou dan dus mooi niet, zij hebben als 'pennelikkers' alleen eisen gesteld aan een inrichting en voor de rest is het hun Zorg toch immers niet,  evenals de overige gasten van je complex. "Ze" vinden het vreselijk als een kind verdronken is én gaan vervolgens weg of houden hun 'smoel'!

Een zwart scenario helaas, maar als exploitant van zoiets is verre van denkbeeldig en jij voelt je dan toch ergens 'verantwoordelijk'!

Erik met veel Hoogachting.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2007-04-13 01:08:16

Voor Eisbeer. Je wilt in zee gaan met Desjoyeaux? Het is ongeveer de duurste zwembadbouwer in Frankrijk, is onze ervaring. Je moet echt bij vier of vijf bouwers in je omgeving een devis vragen en de mannen tegen elkaar uitspelen. Franse wwembadbouwers kunnen over het algemeen gesproken tot de bevolkingsgroep 'geboefte' worden gerekend, in het bijzonder tegenover buitenlanders die zich onvoldoende informeren of de taal niet spreken. Un homme avert en vaut deux, zeg ik voor de 344e maal.

Wim

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#9 Geplaatst: 2007-04-13 09:53:04

Beste Wim,

voor particuliere zwembaden geloof ik je direct en dan zou ik ook niet zo snel bij hun terechtkomen denk ik.

Het lastige bij ons is dat er hier in de buurt (op de grens van 34 en 11) weinig bedrijven zijn die ervaring hebben met publieke zwembaden (+ het hele regelcircus) én die het ook nog eens op een redelijke termijn konden inplannen.Bovendien, van de offertes die we hebben aangevraagd was Dejoyaux verreweg de goedkoopste. Bovendien zijn we tot nu toe heel erg tevreden over het werk wat we doen. Zo hebben ze bijv. plotselinge problemen die we kregen met de DDE netjes en snel opgelost, komen ze hun afspraken netjes na, zijn goed bereikbaar via mail(!) en spreken ze prima Engels. En dat is ook wat waard.

mvg
Gijsbert