Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Staking!!!

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-01-20 12:04:01

Vakbonden hebben de forumleden van Wonen en leven in Frankrijk opgeroepen mee te doen aan de lees- en schrijfstakingen van 8 februari. De forumleden verlangen een verbetering van hun koopkracht.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-01-20 13:19:46

Actie!

Laten wij te hoop lopen tegen de "webmasters-voyous" die onze mailboxen vervuilen! Die ons dwingen tot "surconsommation d'informations"! Die lui achterovergeleund op hun terras achter een fles Pinard ons, respondenten laten zwoegen om hun site te vullen! Wij die "troubles musculo-skélettiques" oplopen door het voortdurende tikken op onze toetsenborden en die onze ogen bederven met hel lezen van te kleine lettertjes! Wij die voortdurend geconfronteerd worden met verdraaide waarheden ons opgedist door de heersende klasse met als doel het grootkapitaal zich verder te laten verrijken!

Steven, secrétaire-général du SRF-CGT

(Syndicat des Respondents aux Forums)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-01-20 14:01:06

Amen

avatar#3977
factotum
Berichten: 10
Reacties: 100

#3 Geplaatst: 2007-01-20 14:29:01

Eindelijk !!!!

Vecht voor ons recht !!!

En, wie beheert de stakingskas ?

Rasemblement ce soir, avec un coup boire !!!

Ben

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#4 Geplaatst: 2007-01-20 19:12:27

Ik doe mee!

Staken!!

Staken met gelul en off-topic verhalen, stoppen met reacties omwille de reactie.

Alleen nog neutrale sobere voorlichting, en antwoord op serieuze vragen!

Antwoord op onbenullige vragen alleen nog tegen vergoeding.

Leve de bavard!

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-01-20 20:56:50

Beste Christian

Ik denk dat als jij het voor het zeggen had, de site geen week meer zou bestaan. Jouw zogenaamde sobere neutrale voorlichting vindt ik bijvoorbeeld vaakt uiterst onvoldoende, omdat het pseudo informatie is. Dat is trouwens bijna overal (op deze site). Ik heb bijv. nergens steun als ik in de loop van dit jaar voor mijn nieuwe huis een verwarmingssysteem moet uitkiezen. Losse flodders hier en daar zijn er genoeg.

Ik denk dat het goed zou zijn om een site te hebben die zich richt op hetgeen waar jij aan denkt, maar dat kan niet zonder moderator en zekr niet zonder meer grafische mogelijkheden.Wat is techniek zonder plaatjes en schema's

Niet alleen de techniek bestaat uit pseudo informatie, wat dacht je van de info over belastingzaken, over erfrecht en successierechten?

Deze site is duidelijk niet bedoeld als een technisch (in de ruimste zin van het woord) vademecum, maar meer als een trefpunt. Ik denk ook niet dat mensen anders zouden willen. Ik ben het ook met je eens, dat sommige mensen door het gezwam afhakken, maar weer anderen haken af door het pseudo technisch geleuter.

Ik ben het met je eens, dat als de site in afdeling zou worden gesplitst met een moderator voor ieder afdeling, die bovendien orde zou scheppen in hetgeen als commentaar binnenkomt, dat dat op zich heel nuttig zou zijn.

Dat het een algemene kwebbelsite is moge duidelijk zijn. Wees blij dat het geen site is voor plantjes, eten en beestjes. Zo vind ik (maar wie ben ik?) bijv het draadje Recepten voor jam en gelei bijna genant te noemen, terwijl anderen wellicht daarvan gesmuld hebben 

Dus Christian, vrolijk een beetje op. Het wordt allemaal niet door jouw strot geduwd. Jij kiest wat je al dan niet wilt lezen. Het is toch niet zo, dat jij vindt dat mensen alleen mogen schrijven wat in jouw kraam te pas komt? Bovendien 'entrebavard' is een zogenaamde lulverhalen afdeling.

Mijn aanzet tot deze draad, was dat op de Homepagina van deze site alweer een aankondiging staat aan grote groepen mensen om te gaan staken. Het jachtseioen is weer begonnen. De draad is begonnen met het iets aangepaste  nieuwsitem.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2007-01-21 01:41:18

Kameraden, het is duidelijk met de taakverdeling:

- Hari voorop met de megafoon

- Christian beheert de stakingskas

- Ben beheert de "Buvette"

- Ik, als "secrétaire général" doe de voorlichting: ik vermenigvuldig het aantal stakers met 3, doe géén das om en maak een pamflet!

Steven

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#7 Geplaatst: 2007-01-21 08:09:42

Heren, kameraden,

ik bedank voor de eer. Ik ga weer werken.

Christian

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#8 Geplaatst: 2007-01-21 12:04:04

STAKEN...................; wat een slappe thee.

Barricadeer internet! Hack de servers waar de Fora op draaien! (de moderne versie van de Molotov cocktail). Harde maatregelen zijn nodig. Laat je niet langer uitbuiten, pik het niet.

avatar#3977
factotum
Berichten: 10
Reacties: 100

#9 Geplaatst: 2007-01-21 12:14:02

Akkoord met de taakverdeling. Wel claim ik nog de traiteursrol als we gaan onderhandelen met onze werkgever Wim B. (en natuurlijk een ruim budget dienaangaande.)

De optie voor de -echte- maatregelen van Jacob houden we achter de hand.

Wie bedient de stencilmachine?

Ben

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2007-01-21 18:02:55

als ik een keer wat te langdradig schrijf krijg ik gelijk een mailtje van wim omdat het of te lang is of niet over frankrijk gaat.

waar gaat deze onzin over ?

waar is het commentaar van wim nu ?

ik voel me gediscrimineerd !

ik staak niet, jullie gaan je gang maar, leg de boel maar plat, doe maar net zo onnozel als die halzen hier in frankrijk, als je denkt daar wijzer van te worden.

ik blijf me inzetten de wereld te verbeteren met literaire kunst, met informatieve letteren, met de psygologie der schrijvers, de dominee's drang naar het perfecte einddoel.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2007-01-21 20:25:36

Cees,

voel je maar niet gediscrimineerd. Ik krijg die mailtjes ook bij tijd en wijlen. Zou er een verband bestaan? Dus toch gediscrimineerd?

Grappig is dat ik dit draadje begon n.a.v. een bericht op de homepage waarin half frankrijk (de ambtenaren) werd opegeroepen om te gaan staken voor verbetering van de koopkracht. Ik wilde als grapje daarop inspelen, en kopieerde te tekst, maar sommigen namen het wel erg serieus.

Het was bij mij alleen maar een andere manier om te zeggen 'Begint nu het gedonder al in februari' vroeger was dat pas in april. Maar de mussen onder mijn pannen zijn ook al aan het vrijen. Dus de stakingsgolf zal ook wel het gevolg zijn van de klimaatverandering.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#12 Geplaatst: 2007-01-22 07:26:54

Cees, je hebt recht om je gediscrimineerd te voelen in deze discussie.

Je hebt humor, houdt van de dialoog, bent niet tegen de "mondialisation" en ook niet tegen kapitalisten........ dus staken in Frankrijk is niks voor jou:  :-))

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#13 Geplaatst: 2007-01-22 21:41:02

Ik heb me, om op een vraag van Cees te antwoorden, niet gemengd in de 'discussie' omdat het zo duidelijk een 'grap' betrof van onze Hari. Niet iedereen had dat onmiddellijk begrepen.

Inderdaad stuur ik soms aan forumdeelnemers privé een mailtje met het verzoek zich wat te matigen in de lengte van de bijdragen of de toonzetting van bijdragen in overeenstemming te houden met het peil en niveau van dit zo aardige, gemêleerde forum. De heren - op de dames heb ik nooit iets aan te merken - blijken geneigd aan mijn verzoeken te voldoen.

Wim