Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

computer nederland

Auteur Bericht

avatar#4105
ericp
Berichten: 35
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-01-21 10:24:34

kan men een computer die in nederland wordt gebruikt ook in Frankrijk gebruiken?

hoorde gisteren namelijk dat dit niet mogelijk was ivm stroomvoltage?

wat is hier van waar.

groetjes Eric 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2007-01-21 11:26:22

Eric,

niets van waar.

Spanning: in Frankrijk is netzo als in NL de spanning in de laatste jaren opgetrokken van 220 naar 230 Volt. Ieder apparaat dat vanaf de jaren 80 gemaakt is is hierop berekend.

Wat is anders? Alleen het toetsenbord ;-))

Christian von Klösterlein

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#2 Geplaatst: 2007-01-21 12:10:44

Eric, Christian,

Allebei een beetje gelijk/ongelijk. Officieel is de spanning 230 V, dus alle apparaten die daarop ontworpen zijn, zouden het moeten doen... Echter in gebieden met weinig aansluitingen, danwel als je je aan het eind van de leiding bevind mag je blij zijn als je minimaal 112 V kunt krijgen. Mijn in NL gekochte wasmachine doet het geregeld niet als mijn dorpsgenoten ook aan het wassen/koken zijn. Zelf heb ik een spanningregelaar ertussen gezet en zorg dat er kunstmatig toch 220 V in huis is. Ook mijn computer had het af en toe moeilijk met de lage netspanning... 

Dit 

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#3 Geplaatst: 2007-01-21 12:32:15

Wij zitten zelf aan het eind van de (bovengrondse) lijn, in een erg verlaten gebied. We hebben eigenlijk geen grote last een spanningsval. Wel, voornamelijk met slecht weer, van grote pieken. Dit heeft al de volgende schade opgeleverd: 1 harde schijf, 1 moederboard, 2 dvd-spelers.
We hebben tegenwoordig overal parafoudre's en UPS-en staan en sindsdien is er niks stuk gegaan.

Groet, Gijsbert

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-01-21 20:42:29

Eisbeer,

Bij mij hetzelfde en dezelde oplossing gekozen.

In het verleden leverde ik materiaal aan bedrijven, die een 'schone' leiding of lijn hadden. Dat wil waarschijnlijk zeggen voltage beheersing en stroomuitval. Voornamelijk voor de mini's die bij die bedrijven in gebruik waren toentertijd.

Weet iemand wat nodig is om een schone leiding of lijn  te hebben.

Ik ga binnenkort een nieuw huis bouwen en wil eigenlijk dat soort dingen wel inbouwen, ik heb al een speciaal net voor de noodstroomvoorziening ingepland. Ik wil ook met een schakelaar alle electronica in huis uitzetten; 'snachts, maar ook in de vakanties en tijdens onweer of sterke wind.

Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2007-01-22 23:19:52

Eric/Hari,

Frankrijk is berucht om zijn "micro-coupures" van slechts enkele seconden. Volgens EDF zelf-uitschakelende systemen i.v.m. overspanning door bijv. onweer.

Ook ik ben een computer na onweer kwijtgeraakt, een digitale telefoon en zelfs de brander van mijn (olie) CV na een overspanning of blikseminslag. Dus hier ook overal parafoudres (vergeet die niet van de antenneleiding van de "parabole" en die van de telefoonlijn).

En bij groot onweer toch maar alle stekkers eruit.

Hari's idee trekt mij al jaren aan. Ik zou het liefst een 12V-net erbij trekken dat gevoed wordt door zonnecellen met accu-opslag en tevens als noodstroomvoorziening werkt. Ook leuk voor de tuinverlichting. Met "convertisseurs" om eventueel 230V op te wekken voor computer e.d. Dat wordt alleen ingewikkeld wanneer de CV moet draaien, die vraagt nogal wat. Wellicht toch een generatortje..? Ik ben er nog niet uit...

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-01-23 07:22:48

Ik heb inmiddels een dieselgenerator aangeschaft. Daarop sluit ik in eerste instantie een noodverlichting aan met 230 V LED-lampjes van 1.5Watt, de CV en de koel-  en de ijskast. De generator is echter alleen bedoeld voor langere storingen. Zo'n ding maakt een rot herrie. Zo'n grote storing krijgen wij hier 3 of 4 keer per jaar en kan sons dagen aanhouden.

Je kunt natuurlijk voor iedere pc/tv cluster wel backup en bescherming systeempjes neerzetten, maar dat zijn bij ons 3 pc en 2 tv clusers en als ik de noodverlichting en de cv meeneem, dan zijn dat er nog eens 2. De koel-en vrieskast hebben alleen een beschremingseenheid nodig. Het nare is dat de backupsystemen slechts een beperkte levensduur hebben 

Daarom zou ik een wat professioneler systeem willen hebben. Maar ik zou niet weten hoe ik daar in Frankrijk achter moet komen. Vanmorgen voor 7 uur al weer 6 micro-coupures gehad, updat om 10 uur was het aan coupures opgelopen to 12 , waardoor alle apparaten van slag zijn, inculsief mijn wekker, oven, tv, broodmachine....... 

Die wekker heb je overigens niet meer nodig want door het gepiep van de noodstroomvoorzieningen wordt je wakker en moet je toch  het bed uit.