Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vestigingsplaats voor kleine organisatie NL of FR

Auteur Bericht

avatar#4210
Petronella
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-01-23 16:47:17

Ik heb een eenmansbedrijfje in Nederland. Door omstandigheden gaat er duidelijk meer werk voor mij in Frankrijk komen. Hierdoor is het waarschijnlijk beter(?) de organisatievorm en locatie te gaan wijzigen. Ik heb nog een adres in Nederland maar verblijf het grootste gedeelte van het Jaar in Frankrijk.

De Nederlands Franse kamer van Koophandel is niet meer om allerlei afwegingen te kunnen maken vanuit een organisatie. NBSO in Lille vindt zich niet voldoende zakenkundig en zo ook met Invest in Franse. Zowel Kamer van Koophandel als chambre de commerce weten het alleen in eigen land tja.

Ik denk zelf dat het een Stichting zou kunnen worden omdat winstmaken niet het uitgangspunt is, wel maatschappelijke dienstverlening voor jongeren uit Nederland voor een 5 maanden in Frankrijk.

Heeft iemand ervaringen in  het bovenstaande of heeft een idee vanuit welke (volgende) orgaan ik me goed kan laten informeren? Met Dank! Pia

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2007-01-24 12:58:42

Je verhaal is niet zo ingewikkeld. Het begint met het vaststellen waar je belastingplichtig bent. Is dat in NL, dan kun je met je Nederlandse eenmanszaak oolk zaken doen in Frankrijk. Je kunt facturen sturen naar Franse klanten of afrekenen met Franse leveranciers. In sommige gevallen kan dit BTW-vrij. Het is in principe niet nodig om een Franse vestiging te hebben. Dat wordt pas anders indien je personeel hebt in Frankrijk.

Ben je of wil je naar Frankrijk emigreren, dan moet je een nieuwe Franse eenmanszaak starten en de avctiviteiten van de Nederlandse eenmanszaak overhevelen naar je Franse. Vervolgens kan je Nederlandse eenmanszaak worden opgeheven.

Om een Stichting te kunnen starten moet er een stichtingsbestuur komen en statuten. Uiteraard in het Frans (als het een Franse stichting wordt). Dat raad ik af, omdat er erg veel controlemechanismen en rapportageverplichtingen zitten in een Franse stichting. Met een eenmanszaak kun je ook uiitstekend maatschappelijk werk verrichten op idiele gronden.

Wim

avatar#4301
nicolet
Berichten: 0
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2007-02-06 12:36:21

Ik heb niet direct een antwoord voor je klaarligggen, maar je verhaal spreekt me heel erg aan.

Momenteel ben ik met een groepje mensen een werkgroep begonnen voor het opzetten van een soort van zorgboerderij voor nederlandse en franse verstandelijk beperkte jongeren, in Frankrijk

Jij bent hier al mee aan de gang en loop tegen dingen aan en wij zijn ook dingen aan het uitzoeken misschien kunnen we wat aan elkaar hebben in deze.

Het lijkt me leuk en interessant om te weten wat jou plannen zijn en misschien heb jij interesse in onze plannen

Groetjes nicolet