Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

discriminatie

Auteur Bericht

avatar#2968
jan en marian
Berichten: 9
Reacties: 46

#0 Geplaatst: 2007-01-25 14:09:48

Twee voorbeelden, Een jong stel, zij hollandse, hij Amerikaan, in mei 3 jaar getrouwd.

Ze hebben elkaar ontmoet in Nederland tijdens een vakantie van hem, verliefd en hij is in Nederland gebleven op zijn visum. Ze zijn gaan samenwonen en toen proberen om een verblijfsvergunning te krijgen. Voorwaarden waar ze aan moesten voldoen: zij moest ongeveer 1400,00 euro netto verdienen en een jaarcontract hebben. Ze is dus gestopt met haar studie om te gaan werken en heeft alles aangepakt en ondertussen sparen voor de verblijfsvergunning (kost per jaar ongeveer 800 euro, 5 jaar lang )

Iedere 3 maanden moest hij weer terug naar Amerika voor zijn visum. ongeveer 500 euro per keer, dus van sparen kwam niet veel, vooral als je weet dat hij hier niet mag werken.

Door haar jonge leeftijd en zonder diploma kan ze onmogelijk aan de inkomens-eis voldoen. Maar.....

Zij kan, met hem zonder problemen naar frankrijk of Belgie verhuizen, zich inschrijven, een huis zoeken en zelfs allebei een baan zoeken. Ze kunnen ook in Belgie gaan werken en in Nederland blijven wonen.

In Belgie of Frankrijk kunnen ze dan zonder problemen voor hem het Nederlanderschap aanvragen en weer terugkomen naar nederland.

voorbeeld 2:

Een iets ouder stel, hij is fransman en is enkele jaren terug in Amsterdam komen wonen Hij speelt muziek en heeft een bijbaantje, geen jaarcontract en verdient in ieder geval geen 1400 euro netto. Hij ontmoet een half jaar terug een vrouw uit Zuid Amerika, verliefd natuurlijk en zij wil ook graag bij hem in Nederland komen wonen.

Hij vraagt inlichtingen bij de vreemdelingendienst en omdat hij fransman is (europeesche unie) is het geen enkel probleem om haar hier naar toe te laten komen. De enige voorwaarde is dat hij moet aantonen dat hij in Frankrijk niet is getrouwd. Binnen niet al te lange tijd kan dit stel bij elkaar wonen en leven in Nederland, zonder daar al te hoge kosten voor te moeten maken.

Vreemd toch dat je als Nederlander zo wordt gediscrimineerd in je eigen land?????