Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Snoepreisjes voor UWV en SVB mederwerksters

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-01-25 20:25:57

Vorig jaar heb ik twee dames van de UWV op bezoek gehad die kwamen controleren of 'de feitelijke situatie overeenkwam met de situatie in hun administratie'. Vandaag kreeg ik bericht van het SVB dat ze in het voorjaar van dit jaar weer langskomen om ' controleren of de feitelijke situatie overeenkwam met de situatie in hun administratie'.  Wat valt er te controleren aan een AOW-er, anders dan wat je al jaarlijks op het formulier moet invullen en laten ondertekenen door de burgemeester van het dorp.

Er is geen enkel feit te controleren. Dus een l*lsmoes, of wel een methode om duidelijk te maken wie er de baas is en te laten zien hoelang de arm van het SVB is.

Of is het een ambtelijke benaming voor een snoepreisje naar Frankrijk voor overspannen medewerksters. Een soort bonusregeling.

Vroeger in Amsterdam was het ook altijd raak: mooi weer in het voorjaar, dan overal snelheidscontrole. Ik geef toe: voorjaar in Zuid Frankrijk is erg mooi en de bleekscheten kunnen wel een kleurtje gebruiken, ook al worden die vakantietripjes gefinancierd met belastinggeld. 

Ik wou dat zij hun administratie eens op orde gingen maken als ze zoveel tijd overhebben.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-01-25 21:11:45

Hari,

UWV en SVB zijn toch verschillende clubs? De ene voor WAO-ers en de andere voor AOW-ers.

Gezien de internationale verdragen kun je gewoon je AOW blijven ontvangen. Het enige wat m.i. relevant kan zijn of je met iemand samenwoont van wie ze het niet weten of juist weer alleen woont.

Zijn ze niet gewoon op weg naar Marokko en willen ze even onderweg uitrusten?

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-02-27 18:15:11

Ik snap van deze onbekende "hari" niks van het verhaal over WAO UWV én SVB medewerkers!

Een poging tot duidelijkheid;

1. Vroeger (voor 1995!) kon je je niet vestigen in het buitenland met een WAO, WW, UWV uitkering.

2. Zodra je maar iets tegoed hebt van de Nederlandse Staat, door opgebouwde rechten uit een arbeidsverleden of anderszins,

3. meent de NL-overheid als klein k*tlandje overal en nergens de lange arm uit te strekken, waar je ook woont.

Nu ik hier in Fr. al jaren leef van een pré-pensioen van een groot concern, ben ik met de AOW aanvraag vorig jaar sinds m'n 65 jaar voor het eerst daarmee geconfronteerd. Alles wat te downloeden viel vanuit Fr. was onmogelijk! Weken later ontving ik aanvraagformulieren in 4-voud. Ik heb bij m'n emigratie niet gekozen voor vrijwillige premiebetaing van die AOW, want een eenvoudig rekensommetje leerde me toen al dat ik meer betaalde dan ik volgestort zou krijgen voor het verschil van 2%/ jaar.

Dat ze nu zich het recht voorbehouden om bij mij te komen controleren...dat ik alleen leef en dat ik jaarlijks een declaratie moet indienen van 'être en vie' kan ik me juridisch ivm. fraude wél voorstellen!

Echter helemaal niet, dat de meisjes en jongens als werknemer van een publiekrechtelijk bedrijfsorgaan 'snoep'reisjes gaan maken om zg. op fraude te gaan contrôleren op locatie...dit valt gewoon niet in overeenstemming te brengen met naar verhouding erg weinig sociale fraude in het buitenland tov. Nederland!

En weten jullie wát? Als ze bij mij aan de deur komen, laat mijn buurman de jachthonden los of ze krijgen vanwege hem een schot hagel!

Nederland heeft geen enkel Recht om op het Gebied van een vreemde mogendheid politie en/of contrôle taken uit te voeren!

Dat is Internationaal Recht, Dames én Heren.

Dit klinkt ferm en zo is het ook bedoeld...dus laat je als ingezetene van een buitenlandse Natie niet bedotten door namaakwetgeving van je moederland...het is gewoon 'gebakken lucht' en je valt onder de jurisdictie van het land waarin je permanent woont!!!!!!!!!!! Of je dat nu wilt of niet, hoor. En dat betekent ook dat je voor beroepstermijnen om te protesteren (evt. via NL-Rechtbank daar al helemaal niet aan gebonden bent!), want jij leeft onder het regime van het land waarin je (permanent) verblijft.

En ook zou ik met een Française samenwonen, dan nog heeft men totaal geen recht mij te korten op de AOW voor alleenstaanden.

MVG van,

Erik

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2007-02-27 18:54:05

Hari heeft enkele berichten gepost zonder daarbij zijn identiteit weer te geven. Dat is in dit forum niet de bedoeling, zoals eerder al eens gemeld. Mijn geduld is vrijwel op met dit lid van het forum.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-02-27 19:25:24

Ja dat vind ik dus ook Wim (de forumeigenaar of moderator).

Ik neem altijd verantwoordelijkheid voor wat ik schrijf en dus ook wie ik ben.

Leuk voor kinderen om 'kiekeboe' te spelen als "volwassene" maar veruit Onvolwassen om in Fr. of NL voor kiekeboe te blijven spelen.

Ik kan me levendig voorstellen dat bij een lokale bevolking waar je leeft je dat ook niet in dank wordt afgenomen!

Overigens is heeft die nu onzichtbare Hari een duidelijk goed punt, hetgeen ik in mijn stukje benadruk.

Ik zou hem ff een Personal Mail sturen Wim. Grin met knipoog.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-03-19 10:17:52

hari, maak je niet druk man,

ook al heb je wel anoniem gereageerd, het is verleden tijd.

en over die wel of niet snoepreisjes, laat toch iedereen die het weer beter weet dat zelf uitzoeken.

ik heb je al eens prive een mailtje gestuurd over deze technieken van berichtonderscheppen, en als iemand zo dom is om maar te denken dat ze eenmaal ver weg uit nederland veilig zijn voor deze meneren en mevrouwen, dan moeten ze dat maar rustig denken, men komt er vanzelf wel achter.

aangezien er regelmatig gesjoemeld wordt door buitenlandse nederlanders is het geen wonder dat er een garde meneertjes op pad wordt gestuurd om Uw eventuele uitkering stop te zetten, en dan kun je schreeuwen wat je wilt over recht of geen recht.

immers is men al jaren aan het bezoekjes afleggen in ene nog zuiderlijker gelegen land waar uitkeringen en kinderbijslagen magistraal misbruikt worden door de daar levende nederlandse buitenlanders.

ik geloof niet zo in al die wetjes die de burger beschermen, ook overheidshalve zijn er mazen in de wet die men driftig gebruikt om de uitkeringen aan te pakken, of je nu in frankrijk woont of madagaskar of mij part op de noordpool.

hebben ze je eenmaal in hun kaartenbakkie, dan ben je gezegend.

en over bommel moet je het maar niet hebben, die waait nog een keer helemaal uit z'n jasje met al dat meewaaien.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-03-19 12:32:53

Beste Hari,

Ik denk dat je mijn uiterst fel stuk eerder niet goed gelezen hebt én toen was ik nog maar nét lid van deze club. Mijn gebrek aan kennis op dát moment heb ik nu versneld ingehaald. Ook uit de krant had ik al gelezen dat de Anbo het kort geding heeft gewonnen...gelukkig én volkomen terecht!

Als er lekken zouden zitten in deze site zoals je mss. terecht claimt, ondersteun ik je in die visie dat je niet met naam en toenaam 'bekend' wil staan hier, want er is weinig ''ínbeelding" nodig dat je door gestapo-achtige figuren bij de Oranje-Vrijstaat via je email-adres opgespoord kan worden.

Als je mijn historie kende over het vervloekte NL-ambtenaren apparaat, dan zou je spontaan in huilen uitbarsten. Dus daar heb al zeker 40 jaar een "skelet van in de kast hangen", ....de goeden niet te na gesproken tuurlijk.

Ik bied je mijn nederige excuus aan, dat ik het kinderachtig heb genoemt!

Over de voortdurende aanhoudingen hier vanwege BPM heb ik ook met nodige felheid geschreven én de 1e de beste kinkel, die meent me onheus én brutaal te behandelen (zoals 3x eerder gebeurdde) vindt een Heer van Stand op z'n weg, waar ze dan in de hoogste politie-regionen nog lang over zullen spreken!!!

Dus Heren, met dat meeheulen met de wolven in't bos zal het best meevallen hoor, want dan hebben "ze" hebben pas compté avec le renard. Vous savez comme le renard attrapes les poules??? ;-))))

Salutations cordiales de,

Erik

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-03-20 13:36:51

Hari,

Ik ben blij dat je zelf inziet over die te hete soep!

Ik ben zelf eigenlijk oorlogs slachtoffer én je hebt gewoon geen idee wat mij als 3-jarige én sindsdien vanwege de 'robots' in de ambtenarij is overkomen.

Het is van mijn kant naar jou toe ook geen 'hard feelings', maar eerder bij mij een totale ontgoogeling wát de "Oranje Vrijstaat" nu uiteindelijk geworden is.

Onder de gordel idd. want de Berlijnse Muur, wijkt pas (ambtenaren= synoniem voor weinig heldhaftig!) Je "ze" in de verschuilcultuur gewoon een juridisch gevoelige LES gaat leren...bv. over mensenrechten, bv. over Privacy én onaantastbaarheid van 'La dignité humaine', wat door gezagdragers nog overal niet wordt gerespecteerd.

Rechters in NL, spreken die op een paar goeie uitzonderingen na nog RECHT???

Helaas dus niet, want hoewel die benoemd zijn door de Kroon én totaal onafhankelijk zouden moeten zijn! leert de praktijk anders omdat ze niet de kromme wetgever zijn. Een Raad van State dan? Die ook niet want elke rechter in NL moet gewoon die (kromme!) gehandicapte wetten toepassen! Daar ga je dan dus op een hellend vlak, zelfs als onafhankelijk Rechter.

Het NL-rechtssysteem was ooit geënt op het Franse...maar zo'n 20 jaar geleden zag ik al aankomen dat dit systeem een rare mengelmoes is geworden in het Anglo-Saksische model binnen Europa wel te verstaan.

Ik vind zelf dat dit verhaal van mijn kant als veels te veel lang wordt, maar ben wél erg 'nieuwschierig' Hari hoe jij met 2500 € op zak...aangehouden werd?!

En heus Hari, er is al sinds jaren een verdrag in de EuR staten over vrije uitwisseling van personen én goederen!!!!!!!!Dus...Hari, zend mij maar je mis-ervaringen -liefst via email-, dan zal IK je een weg aangeven hoe je dient te ageren daartegen.

MHG van,

Erik.