Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

prelevement automatique

Auteur Bericht

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#0 Geplaatst: 2007-01-26 15:12:17

Hoe kun je een prelevement automatique vanaf je rekening bij La Banque Postale laten terugstorten ?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-01-26 17:00:00

Ik denk niet dat dat hier kan. Zelfs het stopzetten is al een probleem en kost geld.

Men wil hier geen Nederlandse toestanden, waar je als klant wel rechten hebt!

'Als we daaraan gaan beginnen,meneer, dan kan iedereen zijn geld wel gaan terughalen' Een vriend kreeg het niet voor elkaar een incasso van Wanadoo binnen 8 maanden te stoppen, hij wacht nog op terugbetaling! De man spreekt goed Frans en woont hier al 25 jaar.

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#2 Geplaatst: 2007-01-27 18:25:39

Dan heb ik geluk gehad. Met een simpele brief naar de bank een incasso voor Tele2 stopgezet ( kost wel €16), en een cheque van Tele2 voor het onterecht geincasseerde bedrag!

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2007-01-28 12:55:15

Hari Seldon, dat is natuurlijk pure onzin ... anders zou een eenmaal afgegeven machtiging onbeperkt gebruikt kunnen worden!

Bij La Banque Postale moet je even contact opnemen met je Centre Financier en een "opposition sur prélèvement" doen. In de tarievenlijst van La Banque Postale is te lezen dat hier kosten aan verbonden zijn (€ 12), maar ik weet niet of die kosten in rekening gebracht worden voor één afschrijving of alleen als je een "opposition" doet voor alle verdere afschrijvingen in het kader van een machtiging (als je denkt dat een bedrijf gebruik zal blijven maken van een machtiging bijvoorbeeld).

Een telefoontje (of een fax) naar je Centre Financier zal je dus snel meer informatie geven! 

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-01-28 14:49:39

Thomas,

Zo eenvoudig is het helaas niet. Als de houder van de machtiging meewerkt en opzegt, dan gaat het allemaal wel goed. Maar als hij niet actief meewerkt, dan kan jij als betaler niet zoveel doen.

In NL ligt dat volledig andersom: als betaler kun je zonder meer, binnen een maand het bedrag laten terugstorten, zelfs al de ontvangnde partij protesteert.

Het betreffende voorbeeld met Wanadoo, was een een buurman hier, die een voorhem onbekend bedrag noest betalen en  toen hij bij wanadoo wegging bleef men dat bedrag innen. Voor de rest ben ik geen hoeder van buurmans belangen, dus ik heb mij daar verder niet mee bemoeid. Ik weet alleen dat het nooit naar tevredenheid is geregeld, en dat hij bij de bank (Banque Populaire) niet eenzijdig de prelevement overeenkomst kon opzeggen.  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-02-26 20:32:28

Er heerst ERG veel verschil bij de banken onderling én ook in persoonlijke behandeling. De Franse Postbank staat niet bekend als de meest 'klantvriendelijke' naast nog een rijtje uit de vm. Staatsstructuur.

Ik heb bij mijn bank HSBC Hervet  nooit echte moeilijkheden gehad!

Zeker is dat je eerst een zg. opposition moet voeren bij je bank, die kan formeel over terugstorten niets voor je doen, want voor een automatische incasso sluit je aan weet ik veel wie bedrijf of overheidsinstelling een 'relevé d'identité bancaire' bij een voorstel tot automatische incasso met je handtekening!

Dit betekent dus dat Wannadoo de incasso moet stoppen, niet je bank dus.

Als een malafide bedrijf z'n litigeuze praktijk niet door aangetekende brief (met ontvangst-bevestiging!) onmiddelijk stopt, dan kun je vervolgens een officiële klacht indienen bij de Fr. Consumenten organisatie en/of de mediateur de la Republique.

Het bedrijf zal na ontvangst heel snel eieren voor z'n geld kiezen en je een cheque terugsturen over de maanden dat ze nog onterecht een incasso hebben gedaan.

Wat dat betreft zijn je rechten in Fr. beter verzekerd en anders dan in NL.

@ Thomas ik ben niet eens met u, dat het in NL andersom zou zijn, want het is hoorde ik schering en inslag dat bedrijven je per tel. benaderen en vervolgens zonder je handtekening of formele toestemming incasso's doen. De bank kan wel meer invloed/druk uitoefenen en in veel gevallen ook laten terugstorten, maar formeel heb je bij de bank ook geen poot om op te staan als ze het niet doen!

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#6 Geplaatst: 2007-02-26 21:11:47

>> @ Thomas ik ben niet eens met u, ...

Dat was dus niet @Thomas, maar @Hari Seldon die blijkbaar ineens weer verdwenen is van het forum (word er een beetje moe van, al die onnodige gedaantewisselingen :-(