Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zoek een bouwkundige in de ALLIER nabij COMMENTRY- Wie kan mij helpen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-01-27 13:58:02

Hallo, ik ben een francofiele Belg met zeer goede  herinneringen aan francofiele Nederlanders: Een tijdje geleden kocht ik van twee Nederlandse  dames uit VENDAM een tweede verblijf (fermette) met de bedoeling er in de vakantieperiodes te vertoeven en in de stallingen 2 gites te maken en deze gedurende de zomermaanden te verhuren. Effe ter zijde: vanwaar die goede herinneringen? De verkopers , alhoewel Nederlanders, die toch bij de Belgen gekend zijn om hun krenterigheid, lieten al hun inboedel aan mij, met als uitleg dat ze niet alles wilden verhuizen om het daarna , wegens dubbel gebruik in kasten op te bergen. Ik was aangenaam verrast, een ganse uitzet aanwezig zonder extra kosten!!!!!!!!!

De verbouwingswerken omvatten minder dan 170 m², dit wil zeggen dat ik voor de bouwaanvraag geen dure architekt hoef in te schakelen. Blijkt dat een bouwkundige voldoende is om de nodige schetsen te maken. Mijn vraag, heeft hier iemand ervaring mee en kent er iemand zo'n bouwkundige die mij met raad en daad kan bijstaan. Dank bij voorbaat 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-02-05 07:39:44

@Hette en Yvonne:

Iedere omgeving heeft wel zijn Maitre d'oeuvre en batiment (mijn afkorting: MDB) en die doen over het algemeen exact wat je vraagt te doen tegen een lagere prijs dan een architect.

Een groot nadeel is evenwel, dat ze geen eigen inbreng hebben. Dat 'raad en daad' valt erg tegen. Als ze dat wel zouden doen, dan vinden ze dat ze het werk van een architect doen en dus meer zouden moeten ontvangen. Helaas zijn mijn ervaringen met een arcitect ook niet zo rooskleurig. M.a.w. ook zeer afwachtend. Je zult het allemaal zelf moeten uizoeken of misschien via veel rondvragen een active MDB proberen te vinden.

Als je niet zelf gaat timmeren, laat de MDB dan in ieder geval een Descriptive (dat is een devis zonder prijzen) maken voor het gross d'oeuvre en een devis op basis daarvan.

Je kunt dan met de Descriptive elders makkelijk een devis opvragen zonder dat je achteraf wordt uitgekleed door aannemers met meerwerk.  Vaak zal de devis van jouw MDB wel de laagste zijn die je kunt krijgen.

Ik denk dat het inschakelen van een maitre d' in jullie geval zo'n EUR 2500 gaat kosten.

Dus:

MDB  ---- Descriptive  - aandere aannemers ------Devis 2,3-->

                  Devis 1------------------------------------------------->

en aan de aannemers duidelijk maken dat meerwerk zeker niet automatisch wordt betaald. Wat je ze ook duidelijk moet maken, dat factureren moet gebeuren met exacte vermelding van het item op het devis. Anders zie je later door de bomen het bos niet meer De wekzaamheden na het gros doeuvre (plac-o-platre, electricien, etc, moet je  stuk voor stuk aanbesteden)

 

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#2 Geplaatst: 2007-02-05 12:17:52

Al enkele keren heb ik een bouwkundige tekening ingediend welke ik met behulp van een zeer begrijpelijk computerprogramma zélf had gefabriceerd en ingediend. Beide keren werden mijn ontwerpen goedgekeurd zonder commentaar.

Indien er belangstelling bestaat voor dergelijk software, kun je het hier vinden.

Voor de belgen; de firma is Belgisch

Voor de Nederlanders; het is goedkoop. 

Met vriendelijke groeten

en een prettige dag gewenst

Paul GJ Subelack 

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#3 Geplaatst: 2007-02-06 11:21:12

jammer, werkt alleen met windows, niet met een Mac

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#4 Geplaatst: 2007-02-06 11:51:25

Bouwkundige gezocht in Allier,

Ja, ik kan mogelijk helpen.  Mail mij prive (jij hebt geen mailadres in je profiel staan?) CreacomInfo@aol.com 

(sorry dat ik geen belg ben, de laatste belg in mijn familie is al 200 jaar dood)

PS Niet alle architecten zijn dure schurken, ik ken er zelfs een die integer is, en nog goed is ook. Dit 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-03-24 10:47:23

laat uw plannen maar weten

indien een architect nodig

wij wonen in de buurt.