Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

badkamer afloop

Auteur Bericht

avatar#3913
Pegase
Berichten: 3
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2007-01-27 17:21:53

Geachte,

graag een eventueel advies volgende situatie:

ben nieuwe inloopdouche aan het plaatsen met een granieten inlooptub (laag 60mm). Moet nu de juiste plaats bepalen van het afvoergat. Initieel dacht ik dit juist boven de voorziene afvoerbuis (100mm) te plaatsen. Blijkt nu dat de afvoersystemen een afvoer buis lateraal hebben. Heeft iemand ervaring met rechtreekse verticale afvoersystemen en bestaan er afvoeren waar de reukafsluiter ingebouwd is?

Met dank voor een reactie

Charles V.

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#1 Geplaatst: 2007-01-27 22:29:22

Charles,

Is het mogelij de afvoer iets te verplaatsen? Dan kun je simpelweg een in te storten RVS (met koperen afvoerpijp) afvoer nemen en die aansluiten. Wat ook een mogelijkheid is, is om een RVS afvoer te kopen en de bocht af te zagen. Met een mof kun je dan alsnog een verticaal stuk aan je afvoer solderen.

Jouw situatiebeschrijving komt overeen met de situatie die ik in mijn douche aantrof. Destijds vond ik het juist erg handig dat ik een haakse overgang had van mijn 35 mm afvoer van de douche  op de 150mm verticale gresbuis daaronder. Voor het aanwerken van het veel te grote gat kwam een haakse overgang mij juist goed uit. De door mij gebruikte afvoer had een ringvormige syfon. Geen geurproblemen dus.

Jeroen B 62

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-01-28 19:12:56

Charles,

er bestaan (juist in Frankrijk) verticale afvoeren met een miniatuur-sifon bovenin. Mijn douche heeft er een, ik meen op een afvoer van 50mm. De aansluiting op de afvoer, die in het gat van de douchebak zit, heeft dan twee concentrische ringen binnenin, en het ronde afvoerrooster heeft aan de onderkant een klokvormig lichaam dat erin past en zodoende de stankafsluiter vormt. Heel makkelijk eruit te nemen voor reiniging.

Overigens, een granieten bak van 60mm hoog zou ik niet echt een inloopdouche noemen. Deze term is gereserveerd voor douches waar je echt zonder drempel in kan lopen, dus die met een easydrain of met verzonken bak (ik realiseer mij  u dat je 60mm-bak ook verzonken kan zijn!).

Christian von Klösterlein