Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Halfronde ramen (fenetres cintree)

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2007-01-28 08:42:00

Wij willen op ons terras en in de eetkamer graag fenetres cintree aanbrengen (nieuw te bouwen huis). Vanwege onderhoud het liefst Alu of PVC*. Het internet levert nauwelijks informatie op. Heeft iemand een informatie bron of ervaring?

* toegevoegd om 11:02 (bedankt Alexander)

avatar#37
alexander
Berichten: 4
Reacties: 61

#1 Geplaatst: 2007-01-28 10:27:37

Volgens mij heeft Lapeyre daar wel wat in, maken volgens mij ook afwijkende maten.

Zitten door heel Frankrijk, jammer genoeg niet in ons dep.

www.lapeyre.fr

Lex

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2007-01-28 19:09:59

Hari,

Zoals Lex terecht opmerkt is Lapeyre heel goed, als er een vestiging bij je in de buurt is zou ik daar zeker eens binnenlopen en ook hun catalogi op papier meenemen. Een genoegen om door te bladeren en omdat alle prijzen erin staan een handige referentie om andere aanbiedingen te kunnen beoordelen.

Een grote naam op het gebied van vensters in Frankrijk is Tryba, hun website is www.tryba.fr (linkt door naar franse versie van www.tryba.com ) Zij leveren hout, kunststof en alu in allerlei vormen. Hun website is informatief en je kunt een online offerte aanvragen.

Een ander bekend merk is Vial, die vind je op http://www.vial-menuiseries.com . Ze hebben een aardige website, een prima papieren catalogus, maar ik vond de werkelijkheid wat tegenvallen: een object uit de catalogus(redelijk standaard houten kozijn) had 5 maanden levertijd tegen Lapeyre 2 weken...

Succes!

Salutations, Jos