Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nieuwe regeling vide-greniers uitgesteld

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2007-01-31 17:30:50

Olivier Nass, de man achter http://vide-greniers.org deelt onder de datum 31-01-07 mede : 

Je viens d'apprendre, ce jour, que la loi "dite Dutreil" d'août 2005 ne sera pas traitée à l'assemblée nationale suite au retard dans le calendrier parlementaire.
Rappelons que la loi Dutreil posait des restrictions pour les exposants particuliers dans les vide-greniers et marchés aux puces
Ces restrictions étaient :
- uniquement 2 participations par année
- participation uniquement dans leur localité, arrondissement... (ce point a été la source de tous les débats)
La loi ne sera donc pas traitée avant les élections.
Il était prévu en ce début février qu'il soit utilisé un "cavalier législatif" (dans le cadre du projet de loi sur la protection des consommateurs) afin de modifier la loi et retirer la restriction géographique tant contestée.
ça fera bientôt 2 ans que nous attendons une réponse claire et définitive du ministère en charge de ce dossier... on peut encore attendre un ou deux ans...
Pour rappel, cette loi était passée à l'époque sans aucune concertation avec les principaux concernés (associations organisatrices, organisateurs, exposants)
Mais à chaque début de saison des vide-greniers et marchés aux puces, organisateurs et exposants sont dans le flou et ne savent plus ce qu'il en est.
Donc pour 2007, ce que nous pouvons dire, c'est que ça reste inchangé : pas de décret d'application, donc c'est toujours l'ancienne loi qui est en vigueur.
- 2 à 3 participations par année pour les exposants particuliers
- pas de restrictions géographique
Olivier 

In het kort :
De wet over de beperking van deelname aan vide-greniers wordt niet voor de verkiezingen in het parlement behandeld. Dus voorlopig geen verandering.

 

Christian von Klösterlein

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-01-31 23:29:30

Die regeling slaat ook nergens op. Ik ken nogal wat lieden die ik steeds op vide-greniers tegenkom (favoriete hobby!) en die lachen erom. Ze gaan toch meestal zelden buiten hun regio en anders gaat het gewoon op naam van iemand anders. Genoeg familie en vrienden.

Typisch een stukje symboolwetgeving uitgelokt door de veel te dure brocanteurs.

Enige restrictie die ze wat mij betreft mogen stellen dat er geen nieuwe spullen verkocht zouden moeten worden.

Steven

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-02-01 08:44:03

Steven,

de vide-greniers zijn inderdaad een verslaving, voor mijn vrouw nog meer dan voor mij. En de kinderen zijn er iedere keer gek op.

Zo langzaam ontwikkel je een blik voor die paar goede spullen tussen veel nieuwe of bijna-nieuwe troep.

Mijn vrouw kijkt naar kinderspeelgoed en oud keukengerei, ik naar traditionele gereedschappen en oud hang- en sluitwerk.

En vaak komen wij toch weer thuis met dingen die wij eigenlijk niet wilden. Weer verkopen op de volgende vide-grenier zou een optie zijn 

;-))

Christian v.K.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2007-02-02 23:35:57

Christian,

Het leukst zijn de echte vide-greniers in de piepkleine dorpjes. Ik ga zelden op echte koopjesjacht want ik ben te lui om in het weekend mijn bed erg vroeg uit te komen. Dus meestal rond het middaguur. De buvette draait op volle toeren, de andouillettes geuren, de eerste flessen worden opengetrokken en na een uurtje zit de stemming er goed in. Lekker bavarder met de lokale bevolking. Vaak kom ik met niks thuis en als ik wel wat heb, is het "CPTS" (ça peut toujours servir): koperen kranen, gereedschap, 2CV-onderdelen, deurkrukken........

Steven

avatar#4430
.....
Berichten: 0
Reacties: 4

#4 Geplaatst: 2007-03-20 13:18:06

Vraagje,

Ik sta regelmatig op vide greniers, ik had zoveel overige spulletjes en om de Franse taal te gaan beheersen, zijn de vide greniers een goede optie, je komt met de frnse mensen in contact en dat is erg goed voor de taal. Nu hoorde ik dat je maar op een paar vide greniers per jaar mag staan omdat je anders onder de proff's gaat vallen, weet iemand hier hoe of dit inelkaar steekt? Wat je eventueel aan de belasting moet gaan betalen. Ik las op dit topic dat je ondere andere namen kunt gaan staan, nou, hier nergens, paspoort laten zien en alles wordt genoteerd en soms zelfs de controle van de gendarmerie.

Bedankt.

ps, ik wil ook het een en ander weten over het staan op vaste markten, hoe dat zit met de prefecture en aanvraag etc. is er een topic waar dit al op staat of moet ik er zelf 1 openen?

Vr gr van Kitty

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2007-03-20 14:16:44

Dit onderwerp is nog niet echt behandeld hier. Dus wat mij betreft begin je ermee.

Wim

avatar#4430
.....
Berichten: 0
Reacties: 4

#6 Geplaatst: 2007-03-20 14:26:56

Bedankt voor je snelle reactie.

Bedoelde je over dat onderwerp dat nog niet echt behandeld wordt, de vide-grenier, of toch wel de officiele vaste markten?

Kitty

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2007-03-22 12:29:22

De gang van zaken rond de organisatie en de deelname aan een vide-grenier zijn hier nog niet goed uit de verf gekomen.

Wim