Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Internetproblemen France Telecom

Auteur Bericht

avatar#3783
Kees Krokodil
Berichten: 4
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2007-02-03 23:03:03

Beste mensen, Graag vragen we jullie aandacht voor het volgende: wij (Maartje en Ruud) wonen in de Noord-Aveyron en zijn voor ons werk volledig afhankelijk van het internet, ofwel, we gebruiken het zeer intensief en als er iets mis is met de verbinding merken we dat direct. We hebben een 6 megabit verbinding, ADSL bij Club Internet, up-to-date McAfee antivirus, antispam, hardware firewall, enfin, ons netwerk is tot de tanden toe bewapend tegen al wat maar denkbaar is.

Echter, het volgende probleem doet zich sinds enkele weken voor: onze 6 megabit verbinding gedraagt zich als een tien jaar oud modem. Om maar wat te noemen: het openen van een willekeurige website duurt ongeveer dertig seconden, we kunnen geen internetmuziek meer beluisteren, we kunnen nauwelijks nog bestanden up- of downloaden, kortom, een ramp. Onze provider erkent het probleem en wijdt het aan France Telecom dus overstappen naar een andere provider heeft volgens hen geen zin. Onze plaatselijke computerwinkel heeft dezelfde problemen. Het is onbekend wanneer de problemen verholpen zullen zijn. We weten niet meer wat we geloven moeten en wenden ons dus maar tot jullie. Onze vraag: zijn er meer mensen in dit gebied of wellicht daarbuiten die hier last van hebben. We horen het graag, bij voorbaat dank.

Maartje en Ruud.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-02-04 09:53:53

Maartje en Ruud, Probeer allereerst  zelf je snelheid te testen, bijvoorbeeld via :http://www.journaldunet.com/adsl/ http://www.cnetfrance.fr/services/speedtest/ http://www.degrouptest.com/ (de laatste geeft ook de plaats van de telefooncentrale aan waar je bij hoort: Nom Commutateur Local ) Ga na of zonder extra firewall (in je modem zit meestal al een goede firewall) en zonder antivirus en antispam het sneller gaat. Wees ook bedacht op virussen en spyware die je snelheid aanmerkelijk kunnen vertragen. Gratis testen via AdAware en Spybot kan helpen. Tenslotte kan ook de nieuwe versie van Internet Explorer (versie 7,0) de entree op diverse websites tijdelijk vertragen. Ligt het daar allemaal niet aan, schrijf een aangetekende brief  naar Club-Internet en vraag wegens wanprestatie je abonnementsgeld terug en opper dat je bij voortduring van de wanprestatie je je het recht voorbehoud kosteloos op te zeggen. Het is wel erg makkelijk om de schuld bij France Télécom te leggen maar je hebt een contract met Club-Internet dus dat is hun zorg! Ook kan het helpen (informeer bij je omgeving) om gezamenlijk de burgemeester aan te schrijven van de gemeente waar je woont (zie hierboven: waar de “commutateur local” zich bevindt. Succes. Steven 

avatar#2878
jansen
Berichten: 2
Reacties: 74

#2 Geplaatst: 2007-02-04 15:04:27

Afhankelijk van de afweging belang versus kosten is dit wellicht iets?

http://www.bysky.nl/index.php/BySky%2C_Fast_Internet_Anywhere

avatar#3263
ruru24
Berichten: 0
Reacties: 9

#3 Geplaatst: 2007-02-04 19:28:33

Beste Maartje, Ruud en andere internauten,

Tja, problemen met de snelheid van het Internet..... Ik vrees dat we daar voorlopig nog niet vanaf zijn, de technische infrastructuur is hier ("campagne profonde") redelijk gammel (op veel plaatsen hangen de kabels nog los in de bomen na de storm van december 1999), is nooit aangelegd met zoiets als breedband internet in gedachten, en natuurlijk spelen de verschillende partijen (provider - FT) elkaar de bal toe.

Ik heb hier in de Dordogne een klein ITC bedrijfje en doe ook aan "dépannage à domicile". Daarbij heb ik de laatste jaren een ruime ervaring opgedaan met dit soort problemen. Helaas is de oplossing niet altijd snel en eenvoudig.

In zijn algemeenheid is het natuurlijk zaak om bij het zoeken naar de oorzaak van het probleem de hele keten onder de loupe te nemen: PC hardware, OS en andere software, modem / router, bekabeling in huis, FT, de provider. Met enige regelmaat blijkt de bekabeling in huis problemen te geven (slechte verbindingen, condensatoren in oude aansluitpunten, te lange of te dunne kabels). Het is altijd een goed idee om eerst eens een (tijdelijk) aansluitpunt te maken direkt daar waar de telefoonlijn het huis binnenkomt (en de rest van de bekabeling en aansluitpunten tijdelijk los te koppelen). Sluit hierop dan een ADSL modem of modem / router aan met 1 pc. (probeer zeker ook een ander modem dan het oorspronkelijke, heel vaak ook zit het probleem in het modem, voor CI kun je ook gewoon een Linksys of Netgear gebruiken - vpi/vci 8/35 pppoa VCmux).

Maar in jullie specifieke geval lijkt het probleem dus inderdaad buiten de deur te liggen, zeker als de provider het probleem erkent en ook anderen aangeven last te hebben. Informeer eens of ook klanten van Orange (Wanadoo) in de buurt hetzelfde probleem hebben. In mijn ervaring speelt daar het elkaar de bal toespelen tussen provider en FT veel minder, Orange is tenslotte onderdeel van FT. Overigens hebben juist om deze reden al mijn professionele klanten (en ook ikzelf) een abonnement bij Orange. Voor particuliere klanten van Orange is het probleem dat je in geval van storing alleen maar terecht kunt bij 3900, een callcentrum met allervriendelijkste maar niet altijn even competente medewerkers die een standaard protocol afwerken. Voor professionals loont het soms de moeite een pro-abonnement te nemen. Dan kun je bij storingen terecht op 3901 en krijg je eerder een professionele technicus aan de lijn.

Overigens is het zeer wel mogelijk dat de oorzaak van de problemen in de centrale van France Telecom ligt, maar het is absoluut niet normaal dat dat zes weken duurt. Daarom: vraag een abonnee van Orange die hetzelfde probleem heeft wat het antwoord van FT is / was. Helaas kun je als abonnee van een andere provider niet zelf direkt FT bellen, je bent dan afhankelijk van je provider.

Succes & bon courage,

Rudolph