Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

oude dakpannen(03)

Auteur Bericht

avatar#3875
le breuil
Berichten: 1
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2007-02-06 20:29:54

Beste mede forumleden, Met veel interesse lees ik regelmatig de berichten op dit forum, en dan voornamelijk de bouw en klus berichten.Daar wij zelf een stukje grond met 2 schuren bezitten in de Allier, en daar druk aan het klussen zijn zit ik nu zelf met een vraagje.De kleinste schuur wordt momenteel verbouwd tot kleine vakantie woning en is zo goed als klaar.Afgelopen zomer is er een nieuw dak opgegaan, met als resultaat dat wij 700 goede gebruikte dakpannen over hebben.Op niet al te lange termijn zal ook het dak van de grote schuur vernieuwd gaan worden, dus ook daar komen ongeveer 2500 pannen vanaf die wij dus ook over zullen hebben.De vraag is; wij weten eigenlijk niet wat te doen met zoveel pannen en vragen ons af of deze mogelijk nog waarde hebben, en zo ja waar moeten we dan zijn?Ik weet dat veel mensen in de regio daken renoveren met gebruik van de oude pannen, wij hebben dit niet gedaan daar we het huis zo goed en mooi mogelijk willen herbouwen en het geheel weer een lange tijd mee moet gaan.Mochten er mensen ideeën hebben horen wij dit graag.   Bij voorbaat dank voor de reacties M.Schellius 

avatar#4306
hoek
Berichten: 2
Reacties: 11

#1 Geplaatst: 2007-02-07 00:57:16

welk soort tuilles gebruiken ze in de allier, in het zuidwesten gebruikt men vnl tuille canal,wij hebben bijna alle oude tuille opnieuw kunnen gebruiken, vinden wij weer mooi, nieuwe pannen niet, maar over smaak valt niet te twisten. 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-02-07 06:47:06

Beste Marco (le Breuil),

zoals op jullie website te zien gaat het om tuiles mechaniques. Deze zijn, tenminste in onze streken, minder gevraagd. Waren het tuiles plates of tuiles canal, dan was het anders!

Veel voor beuren zou je zeker niet, maar adverteren in Paru Vendu of een ander advertentieblad is zeker de moeite waard. Bedenk ook dat dakpannen niet het eeuwige leven hebben, zij gaan vaak niet langer mee  dan 40 à 50 jaar.

Wij hebben de onze afgevoerd als opvulmateriaal voor een terras.

Christian von Klösterlein

PS. Voor hergebruik is het belangrijk dat alle tuiles van precies hetzelfde type zijn.

PS 2. Ook de nieuwe pannen zien er over 5 jaar weer oud uit.