Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Filtre pour graisses cuisine

Auteur Bericht

avatar#4259
Margret
Berichten: 5
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-02-06 21:04:47

L.S., 

Wij hebben een offerte laten maken voor een

"systeme d'assainissement non collectif".

In de offerte zien wij een "filtre pour graisses cuisine" van 590,21 euro staan.

Kunnen wij dit zonder consequenties uit de offerte schrappen?

In zijn offerte biedt hij een Fosse toutes eaux aan van 1300,- euro voor 3 personen.(3000 liter).

Is dit redelijk? 

Totale prijs offerte is 5.766,-

Met vriendelijke groet,

Liesbeth

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2007-02-07 06:38:17

Liesbeth,

natuurlijk kan je het vetfilter uit de offerte schrappen, maar plaatsen moet je die toch.

Deze unit, ook aangeduidt als bac dégraisseur , is een vetafscheider op zwaartekrachtbasis, vulgair een vetput. Het verwijderen van vet is nodig om de fosse septique goed te laten werken. Een systeem zonder deze afscheider wordt zeker niet goedgekeurd.

Over de totale prijs van de offerte prijs is zonder kennis van de plaatselijke situatie en het nodige werk niets zinnigs te zeggen. Fosses toutes eaux voor max. 5 personen kosten tussen 700 en 1500€.

Christian von Klösterlein

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2007-02-08 22:39:04

Liesbeth,

De meest recente Franse normen op het gebied van afvalwaterzuivering kennen strikt genomen niet langer een fosse septique, die vroeger slechts het WC water opving. In plaats daarvan is er nu een fosse toutes eaux, die zoals de naam aangeeft alle huishoudelijk water opvangt. Daar komt dus ook het keuken en douche water in, dat bij de vroegere fosse septiques niet zelden direct op sloot of put werd geloosd.

In de nieuwe normen onderkent men:

EV, eaux vannes, WC water, gaat direct de fosse toutes eaux in;

EM, eaux menageres, keuken/douche water oftwel alle water waar zeep/vet in kan zitten, gaat via een bac degraisseur de fosse toutes eaux in;

EP, eaux pluviales, regenwater, mag NOOIT de fosse toutes eaux in.

In de praktijk betekent dit dat je 3 leidingsystemen rond je huis hebt lopen die op verschillende wijzen afwateren. Je kunt daar niks aan veranderen zonder dat je het risico loopt dat je installatie wordt afgekeurd en dan kun je weer opnieuw beginnen. Dus die bac a degraisse is onontkoombaar.

De prijs voor installatie is erg variabel. In mijn ervaring is niet zozeer de fosse of de bac degraisseur de grootste kostenpost, maar de epandage. Als dat in verband met de bodemgesteldheid een "filtre a sable vertical draine" is "(hoort in je offerte te staan) dan lijkt de prijs me redelijk. Als het een simpele epandage is lijkt het me wat duur. Maar zoals Christian terecht opmerkt, zonder inzicht in de specifieke details is hier niet veel van te zeggen.

Tenslotte nog het volgende. De grootte van de fosse is onafhankelijk van het aantal personen en wordt uitsluitend bepaald door aantal en aard van de vertrekken (pieces principales) van de woning. Dus een huis met veel kamers die meestal leegstaan kost je toch een grote fosse. De genoemde 3000 liter is een absoluut minimum dat uitsluitend voor de kleinere huizen van toepassing is.

Salutations, Jos