Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

nieuwbouw naast is verboden, vergroting van bestaande woning is wel toegestaan, regels ???

Auteur Bericht

avatar#4306
hoek
Berichten: 2
Reacties: 11

#0 Geplaatst: 2007-02-07 00:43:31

Wij willen een vergroting van ons bestaande huis, dat mag zegt meneer de burgemeester, hoeveel m2 is toegestaan, maakt mij niet uit zegt de beste man, maar kom je totaal boven de 170 m2 dan heb je een architect nodig. En wij vinden het goed, maar moeten de bouw-aanvraag naar de DDE sturen.  Dus vooraf de DDE bezocht. Nu komt de onduidelijkheid boven, tijdens een gesprek waarbij na verloop van tijd 4 ambtenaren aan deelnemen komen we tot de conclusie dat nergens te vinden is hoeveel m2 de uitbreiding mag bedragen, nieuwbouw wordt het niet genoemd, maar "Agrandissement" dit komt omdat ons flinke stuk terrein non-constructible is.Op zijn frans wordt dit dus omzeild door het "vergroting" / "uitbreiding" te noemen, dit is één van de redenen waarom ik al zo'n 12 jaar zeer prettig leef in frankrijk. Mijn vraag aan andere forum bezoekers; heeft iemand van u ervaring met de DDE wat betreft een "vergroting" "uitbreiding" "uitbouw"  Agrandissement"  in m2,  in % ?  ik wacht in spanning af op uw reakties
kees

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2007-02-07 13:20:00

Informeer eens bij de gemeente welke de COS is bij jullie en of het gaat om SHON of SHOB.

De afkorting COS, coefficient d'occupation du sol. geeft aan welk gedeelte van een terrein mag worden bebouwd: een coëfficiënt van 0,30 op een stuk bouwgrond van 1000 m² betekent dat men 300 m² kan bebouwen inclusief al het buitenwerk. Het woondeel daarvan mag hooguit 80% zijn, derhalve 240 m² aan 'huis'.

En als eenmaal vaststaat hoe die COS uitpakt, moet nog naar de binnen- en buitenmaten worden gekeken. SHOB en de SHON, in het land van de afkortingen staande voor: surface hors œuvre brute en voor surface hors œuvre nette. De SHOB omvat de bruto vloeroppervlakte van alle lagen (al of niet bewoonbaar) bij elkaar opgeteld, met inbegrip van alle binnen- en buitenwanden. Eveneens zijn meegerekend: balkons en overdekte buitenruimtes. Niet meegerekend worden vides en trappen, aangezien het om ‘vloeroppervlak’ gaat. De SHON staat gelijk aan de SHOB, met aftrek van garages, technische ruimten, niet bewoonbare kelderruimten, balkons en overdekte buitenruimten en alle delen van het huis met een stahoogte van minder dan 1.80 m. Op het verkregen oppervlak mag nog 5% extra worden afgetrokken om daarmee de dikte van de muren te verrekenen.

Wim
 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-02-07 14:45:23

Er komt nog iets bij. De DDE heeft er op een of andere manier een hekel aan om losse gebouwen te hebben. Wij wilden een schuur aan ons huis bouwen, maar de afvoer van de cv-ketel kwam daar naarbuiten. Dus wij hebben een bouwvergunning aangevraagd waarbij die schuur vrij stond met een meter tussenruimte, maar wij moesten die schuur aan ons huis plakken (collé) ondanks het feit, dat wij tegen de voorschriften van de ketelfabrikant in de afvoer moesten verleggen met meerdere bochten, wat een potentieel gevaarlijke situatie oplevert. We hebben 8000 m2 grond, dus dat kan het niet zijn.  Ambtenaren!!!

avatar#4306
hoek
Berichten: 2
Reacties: 11

#3 Geplaatst: 2007-02-07 22:12:05

collé kan het DDE verplichten als het onbebouwde deel van je terrein  "Non-Constructible" is, geen bouwterrein dus. Bij ons is dat het geval, is jullie terrein misschien ook non-constructible? En we zijn blij met het DDE voorstel de uitbouw/aanbouw aan het bestaande huis te moeten plakken.Maar als men bij het DDE niet weet hoeveel m2 eraan vastgeplakt/ gebouwd mag worden!  De uitleg van wim is voor ons uiteraard gunstig, maar wim spreekt over bouwgrond en die uitdrukking is bij ons niet van toepassing. 
kees

avatar#4306
hoek
Berichten: 2
Reacties: 11

#4 Geplaatst: 2007-02-11 21:58:39

We zijn iets verder, in onze gemeente is uitbreidng vastgeplakt aan het huis toegestaan op terrein non-constructible, dat wisten we al, het aantal m2 of percentage is niet vast omschreven zoals bij bouwgrond, dat is volgens mijn buurman, nou ja 600 meter verderop, bij hem ook het geval gebleken, hij heeft in de laatste 8 jaar zijn huis 3 x uitgebreid  2 x - 20 m2 en nu 1 uitbreiding van 60 m2, daarmee is hij nog bezig. Dus de regels zijn niet overal hetzelfde en bij ons iets blijkbaar soepeler.