Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Stakingen

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2007-02-08 11:52:38

Ik word hier dus tamelijk ziek van. Vandaag wederom geen post, Frankrijk ligt weer eens plat. Het is dit jaar al de derde keer dat madame la factrice de postbestelling heeft overgeslagen. En vorig jaar was het ook droef gesteld met de dienstverlening, reden waarom de nieuwjaarsfooi wat magertjes uitviel. Tant pis. En onze buurman desgevraagd: c'est comme ça.... Het gaat niet goed met Frankrijk.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-02-08 15:19:54

Je wist het, want je hebt er lang geleden al een nieuws-item van gemaakt.

Meneer is wel bij ons gekomen, maar met een ongewenste rekening van prima gaz: 1000 EUR. Bedenk maar: beter geen bericht dan een slecht bericht :-)))

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2007-02-08 17:47:47

Wat wil je in een land zonder "dialogue social". Dat begint al in de bedrijven waarin simple arbeidsconflicten al gauw als "harcèlement moral" worden getypeerd, waar vele initiatieven in de kiem worden gesmoord want "les droits acquis" worden bedreigd maar waar ook het de regel is dat beslissingen eerst worden genomen en dàn wordt erover gediscussieerd, al of niet na stakingen. Waar maar 8% bij een vakbond is aangesloten maar die 8% kunnen wel het hele land platleggen, te beginnen bij de SNCF, RATP etc. Ik mis niet de polder maar wel het "polderen"......!

Steven

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#3 Geplaatst: 2007-02-09 14:52:45

Ik dacht dat er voor een staking zekere gegronde redenen nodig waren, maar kennelijk is die definitie zo ruim dat alles kan. En omdat het verkiezingstijd is wordt ongetwijfeld het ongewenste gedrag nog beloond ook, en zo komen we nooit van het probleem af.

Ik denk dat stakingen mijn grootste ergenis zijn in dit mooie land. Het ergste is nog het communistische gejank over de uitgebuite arbeider en ambtenaar, met hun 35-urige werkweken en hun vroege pensioenen. Verwende kinderen zijn het. De hardwerkende zelfstandige die niet eens kan staken hoor je niet.

avatar#4171
teunis
Berichten: 3
Reacties: 3

#4 Geplaatst: 2007-02-10 13:42:43

Het verbaasd mij ook weer elke keer dat er in Frankrijk zo gemakkelijk naar dit middel wordt gegrepen, maar per staking groeit er binnen bij mij iets van een kleine woede!  Ik ben een zelfstandig ondernemer heb geen mensen in dienst en moet dus, weliswaar eigen keuze, voor mijn eigen kostje zorgen. Maar onze lieve stakende vrienden vergeten dat mensen zoals ik er voor zorgen dat een groot gedeelte van het ambtenaren " gespuis" door mij wordt onderhouden!!!

Elk jaar gaan mijn premies omhoog, elk jaar moet ik weer aan mijn klanten uitleggen dat de leverancier zijn prijzen weer eens heeft verhoogt met zo'n 8% en dat ik helaas genoodzaakt ben dit door te bereken. "Maar ik heb géén stakingsmiddelen, afgezien van het plaatsen van een wit laken misschien met de een of andere tekst aan de gevel van mijn huis! Het gaat 9 van de 10 keer om nog méér loon of nog minder ontslagen of nog méér aanname van personeel om de werkdruk te verlagen poeh poeh wat een eisen pakket, ik zal mijn eisen pakket maar gauw weer in de koelkast zetten want ik wil ook een hoop van deze dingen, maar uiteindelijk moet IK ze ZELF betalen, niemand die mij wat exta's toestopt!

Nou ik staak het schrijven want er moet gewerkt worden,  de stakingskas is hier altijd leeg!