Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Mavo, havo & vwo : Wat kan je ermee ?

Auteur Bericht

avatar#4085
Juliėtte Helmigh
Berichten: 6
Reacties: 20

#0 Geplaatst: 2007-02-09 08:07:43

Beste Frankrijkgangers en emigranten,

Op 4 april verhuis in naar Zuid Frankrijk, met een mavo & havo (C&M) diploma op zak en ik heb mij ingeschreven voor de staatsexamens vwo.

Mijn vraag is m.n. wat ik met mijn mavo/havo diploma's kan aanvangen en wat de meerwaarde van het vwo diploma is.

Ik heb een beetje het gevoel dat je als havo-klant een beetje in een gat tussen een Lycee en de Universiteit of hogeschool valt, klopt dat?

Ik heb in ieder geval gezien dat je met een havo diploma niet dezelfde opleidingen kan  doen die je in Nederland kan doen, omdat je daar de bac = vwo voor nodig hebt.

Betekent dit tevens dat het franse onderwijs minder niveau's kent?

Om enkele vragen voor te zijn, ik heb mijn diploma's nog niet laten vertalen en mijn interesse gaat uit naar toerisme, of het werk met dieren.

Mijn voorkeur gaat het meeste uit naar het vak van veearts, maar dit is helaas niet mogelijk als je in de Côte d'Azur woont, de universiteiten liggen niet in de buurt en ik wil niet ergens anders heen verhuizen dan naar het zuid-oosten.

Mijn taalvaardigheid is voldoende om een studie te starten, misschien bestaan er ook toelatingsexamens voor studie's waar je niet de gevraagde vooropleiding voor hebt? En wanneer vinden deze toelatingsexamens dan plaats?

Wie o wie heeft hier ervaring mee, of kan mij van tips voorzien?

Met vriendelijke groet,

Juliëtte Helmigh

http://emigratie.blogse.nl/