Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Taal problemen en taalbeheersing in een forum

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2007-02-09 08:20:59

In een andere draad onder deze rubriek werd (behalve over de opzet van dit forum) ook over taalgebruik en taalbeheersing gepraat.

Mijn leraar moedertaal zei steeds dat slordig taalgebruik van weinig respect voor de lezer getuigt. Ik moet mij ook dwingen taal- en typfouten over het hoofd te zien en alleen de geuitte mening te warderen. Geldt ook voor mijn kwaliteitskrant.

Maar is het zo erg het geschrevene nog even te herlezen alvoorens op de verzend-toets te drukken? Iedereen maakt typfouten, ik ook, maar de meeste zie je bij het herlezen meteen. Of je ziet ze bij het herlezen in de definitieve opmaak. Dan kan je de correctie-functie gebruiken! Kost tien seconden, je ergeren verpest een kwartier van je leven!

In andere fora durf ik dit probleem niet eens aan de orde te stellen, over niveau gesproken.

Christian von Klösterlein

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2007-02-09 08:42:04

Christian, haal voor de gein eens deze forumbijdrage van je door de Word spell-checker, heel leerzaam :-)

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2007-02-09 08:58:33

Jean-Paul,

helaas kan ik bij het rechtstreeks in het forum typen de spellcheck van MSWord niet gebruiken. Of bestaat er een truc voor? Maar off-line heb ik gezien:

- geuitte moet zijn geuite

- warderen moet zijn waarderen

- alvoorens moet zijn alvorens

- verzendtoets en correctiefunctie schrijf je aan elkaar.

Vandaar dat ik grotere bijdragen meestal oofline in MSWord (met spellcheck!) aanmaak en dan in het forum copieer.

Het is soms moeilijk als je op dezelfde dag Duits, Engels, Frans en Nederlands typt ;-).

Bedankt, Jean-Paul!

Christian v.K.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-02-09 09:34:40

Opmerkingen

1. Christian, als je echt de grammatica en de spelling van jouw eerste bijdrage controleert, dan zul je merken dat er nog wel meer grammatica en spellingsfouten inzitten.

2. Mijn Franse buurvrouw vroeg mij een brief te vertalen van Frans naar Duits, ik ben immers Hollander, dus dat scheelt niet veel. Gelukkig zijn er vertaal programma's. Maar dat werd een volledige brij, en wel omdat haar Frans grammaticaal - hoewel goed leesbaar - theoretisch onzin was. Nadat wij de brief in het Frans hadden verbeterd werd de vertaling redeling goed gedaan.

3. Vroeger hadden wij een intelligentie testje: het hardoplezen van de zin

Moeder zei, dat het ei rechtstreeks van de

de kip kwam en dus nog echt supervers was.

De test was, als je zag, dat er twee keer de stond, dan was jouw intelligentie minder, want intelligente mensen lezen geen woorden maar zinsdelen, maar dan wel in de vorm van een betekenis-eenheid.

Kortom, taal is een middel, maar wordt vaak elitair gebruikt. 'Lijden' of 'leiden' is voor mij een elatiar onderscheid. Evenzo vosse(n)hol. Ik zou niet weten of die n erin moet of niet. Vroeger onderscheidde men dat met 'een of meerdere vossen' en dat was begrijpelijk. Laten wij taal daarom niet hoger waarderen dan een middel om te communiceren. Esperanto als taal zou beter zijn geweest/

4. Inderdaad, ook ik lees, spreek of zie de hele dag Engels. Ik heb geen NL spellingchecker. In het dorp spreek ik voornamelijk Duits en Frans. Nederlands betekent niet zoveel meer voor mij, alleen hier nog.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2007-02-09 10:49:18

Van de circa 700 vaste gebruikers van dit forum zijn er twee of drie die vrijwel foutloos Nederlands schrijven. Vergeleken met andere forums is het taalgebruik op dit forum echter een verademing. Tenenkrommend zijn de zinnen en de grammaticale onwetendheid op vergelijkbare forums. De tip van Christian is zeer zinnig: als je niet zeker van je zaak bent, tik dan je teksten eerst even in Word en laat de spellingscorrectie erop los. Op veler verzoek heb ik enkele maanden geleden een optie toegevoegd aan dit forum: de correctieknop. Als je na publicatie van je bericht ontdekt, dat je fouten hebt gemaakt, kun je die bijdrage terughalen en de correcties aanbrengen.

Wim

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#5 Geplaatst: 2007-02-09 11:13:03

Ik heb de vreemde ervaring dat ik tikkend soms spelfouten maak die ik schrijvend nóoit zou maken.De hersencircuits die hierbij betrokken zijn zitten kennelijk ingewikkeld in elkaar.Ook heb ik de ervaring dat het, bij het nalezen, ontdekken van foutjes erg lastig is, omdat je de neiging hebt te lezen wat er hoort te staan.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2007-02-09 11:52:28

Antonia,

Dat komt omdat je kennelijk een slimme vrouw bent, zie mijn stukje hierboven.

Ik moet zeggen, dat ik deze draad wel een ongekend elitair verhaal vind worden, met uitzondering van de ontboezeming van Antonia dan.

Ik zie naast taalvervuiling ook erg veel rekenkundige, filosofische en andere vervuiling. Dus laten wij overgaan tot de orde van de dag en ophouden met het rammen op eigen of bevrienden borst.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#7 Geplaatst: 2007-02-09 13:54:38

In de titel van dit 'topic' zit een (meer en meer gemaakte) fout!

Het moet zijn 'taalproblemen', aan elkaar dus. :)

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#8 Geplaatst: 2007-02-09 15:24:35

MetdataanelkaarschrijvenmoetendieNederlanderseensstoppen, isnamelijkfunestvoormijnspellingchecker, en in de Engelse taal schrijf je ook alles los en dat gaat prima.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#9 Geplaatst: 2007-02-09 16:40:41

Wat een onzin!

Taalproblemen zijn problemen van / met taal.

Taal problemen zijn twee zelfstandige naamwoorden, net als drank forum of krank jorum.

Wel taalbeheersing? Wat zou taal beheersing zijn?

Het Engels moet vooral zijn eigen regels hebben.

Dat het Nederlands hier of daar logischer is moeten we ons niet laten afpakken.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#10 Geplaatst: 2007-02-09 23:34:17

Ik vind taalfouten of kromme zinnen geen probleem in een forum. Tikfouten nauwelijks, dat zegt meestal iets van de haast van de schrijvers (of dikke vingers, zoals bij mij). SCHREEUWEN en nog erger, SMS-taal, daar gan mijn tenen al redelijk krom van staan. Ook aanelkaarschrijven, geen interpunctie en zinnen niet met een hoofdletter schrijven doen bij mij langzaam jeukende bultjes tussen de schouderbladen laten ontstaan.

De taalbeheersing zegt ontzettend veel van iemand. Ik denk zelfs dat ik mensen al aardig kan typeren aan de hand van wat en hoe ze schrijven. Zeg maar "profiling".

Dat is het aardige van een forum, een beetje raden wie er achter de berichten zit....

Steven

PS Een bericht met "Ik" beginnen is natuurlijk een doodzonde....

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#11 Geplaatst: 2007-02-10 23:16:45

In sommige correctieprogramma's (ja wel, aan elkaar) heb je ook de afbreekroutines. Dit zijn de leukste die ik onlangs vond: twee deklassers / tweede klassers. Hypotheek renteaftrek / hypothee krente aftrek. Wie heeft er nog meer gevonden? Juf.

Op het EU forum loopt nu een discussie over de toe te passen EU talen in officiele stukken. Eén (welke dan) of drie talen gebruiken of toch alles in 25 talen vertalen? Het vertaalbudget schijnt een enorme uitgavepost te zijn in Brussel. Persoonlijk vind ik het jammer dat Esperanto niet echt breed is doorgebroken. Dit

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#12 Geplaatst: 2007-02-10 23:57:08

Moeizame toestand met al die talen in de EU. Hele legers vertalers moeten tientallen talen in tientallen andere vertalen. Volkomen belachelijk.

Van een Euro-parlementariër mag je verwachten dat die tenminste 2 Europese talen goed spreekt. Voor de meesten geldt dat overigens allang.

Mocht je in het Europarlement zitting willen gaan nemen, zorg er maar gewoon voor dat je Frans, Duits of Engels spreekt. Mocht je dat niet willen of kunnen, jammer dan, dan ben je die luxe niet waard. Zijn we gelijk van enige nationalistische randdebielen verlost......:-).

Voor publicaties van de EU geldt natuurlijk iets heel anders. Die moeten in alle EU-talen vertaald worden want toegankelijk zijn voor alle burgers. Of dat een verantwoordelijkheid is van de EU of van de participerende landen zelf, daar mag wel een boom over opgezet worden.

Waar zit dat EU-forum truwens, Dit?

Steven

avatar#4273
yves
Berichten: 6
Reacties: 50

#13 Geplaatst: 2007-02-11 11:16:18

Taal is communicatie. Het is dan ook belangrijk dat die communicatie juist overkomt en dat kan liefst door een zo behoorlijk mogelijke taal. Een correcte taal, dus graag  foutloos, is een vorm van zelfrespect, maar getuigt ook van eerbied tegenover de lezer(s). Ik kan er best in komen dat iemand een tikfout maakt (door het gebruik van een ander klavier bvb) maar grammaticale fouten in de moedertaal doen mij pijn aan de ogen. Het is niet zo moeilijk om wat aandacht te besteden aan de regeltjes van d, dt of tt, dd... Veel spellingsfouten kunnen vermeden worden door het gebruik van een  Nederlands woord i.p.v. een of ander geleend stadhuiswoord. 

Ieder zijn ding natuurlijk, maar eerlijk gezegd, een tekst met veel schrijffouten boezemt mij weinig vertrouwen in; ik krijg een gevoel van slordigheid, gebrek aan aandacht...

En daar gaat de discussie weer! Daarvoor is het dan ook een forum. O ja, ik maak ook wel eens fouten, hoor. 

Groetjes 

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#14 Geplaatst: 2007-02-12 09:09:45

Taal en Eu:

www.nederlandineuropa.nl

www.europa@minbuza.nl

Je kunt een nieuwsbrief-per-mail aanvragen, diverse onderwerpen kunnen dan becommentarieerd worden. Recent waren de talen aan de beurt. Andere onderwerpen (van jfs tot dodehoekspiegel voor vrachtauto's) komen allemaal aan de orde. Aanrader. Goed om je evt boosheid om te zetten in meepraat energie. 

Dit 

Ps Ik werk niet voor MinBuza, nog voor EU

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#15 Geplaatst: 2007-02-12 13:16:16

sorry hoor, maar ik vind dat we wel een beetje ver gaan met die taalkunsten van jullie, niet ?

ik bedoel, wel of niet met een hoofdletter, het aan elkaar schrijven van teksten, enzovoorts, enzovoorts, omdat iemands tenen er krom van gaan staan.

zijn we niet een beetje aan het perfectioneren ? een beetje als die ouders waarvan een kindje van drie al twee en twintig keer op een verjaardagsavond vol met visite de tafel van drie op moet zeggen omdat pa en ma dat zó geweldig vinden?

voor mij mag een taal best fouten bevatten, het is hier immers geen school maar een doodgewone discussiehoek.

als we het over tenenkromtrekkende situaties hebben, kun je beter noemen het feit dat mensen te pas en te onpas met engelse zinnen smijten omdat dat zo interesant is.

cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#16 Geplaatst: 2007-02-12 18:39:18

Cees,

Ik denk dat de meesten hun persoonlijke beleving van taal en taalgebruik hebben uitgesproken.

Dat is ongeveer hetzelfde als dat ik van sperciebonen houd maar een afschuw heb van linzen. Dat hoeft jou niet te beletten om linzen met petits salés te eten (ik wil het zelfs nog wel voor je klaarmaken!) als ik het maar niet op hoef te eten.

Smaak dus. Kunnen we eindeloos over twisten. We blijven Hollanders...!

Nothing personal, my friend!

Steven

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#17 Geplaatst: 2007-02-12 20:19:09

Ik denk wij hebben nu alle relevante meningen en standpunten gehoord.

Ik respecteer die van anderen maar blijf bij mijn keuze: proberen het correct te doen!

Met dank an iedereen die gereageerd heeft!

Christian von Klösterlein

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#18 Geplaatst: 2007-02-12 21:35:00

> Smaak dus. Kunnen we eindeloos over twisten. We blijven Hollanders...!

Herstel ... Nederlanders!! Zit ik al zo vreselijk m'n best te doen om aan de Fransen het verschil uit te leggen, beginnen de Nederlanders het ook nog eens verkeerd te gebruiken ...

Het lijkt mij duidelijk dat de meeste mensen hier het liefst correct geschreven Nederlands zien en ik ben één van die mensen (zoals ik ook al in een ander berichtje aangaf). Natuurlijk hoef je geen uren er over te doen om je berichtje te controleren op alle taalfouten, maar een beetje respect voor je moedertaal mag toch wel lijkt mij zo ;-). 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#19 Geplaatst: 2007-02-12 22:38:02

Thomas, eej kul, ‘onderduuzendmaol ekskuus ; da doog van gin kâânte…

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#20 Geplaatst: 2007-02-13 07:29:14

Christian,

"Ik denk wij hebben nu alle relevante meningen en standpunten gehoord.

Ik respecteer die van anderen maar blijf bij mijn keuze: proberen het correct te doen!"

Zoals ik al zei, achter dit soort uitspraken  zit vaak een elitaire persoonlijkheid. 'Voor de oplettende lezertjes' blijkt zulks al uit de zin van Christan: ' alle relevante meningen' Dat is Ollie B Bommeltaal en -denken: het toppunt van zelfvoldaanheid en zelfoverschatting. Immers wie of wat is relevant. Duidelijk is, dat een relevante mening een mening is waarin ik mij kan vinden.

Maar ik ben het met Steven eens: onderduuzendmaol ekskuus ; da doog van gin kâânte…

Mijn laatste opmerking hierover anders wordt het misschien te serieus, en vooreerst moeten wij op deze site met elkaar leven, hoe moeilijk dat ook soms is.

Aangepast op 15-feb-2007: 11:02

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#21 Geplaatst: 2007-02-20 18:14:34

Hans,

afgaande op je jongste oogst aan reacties in dit draadje en elders -b.v. je gezeik in het draadje 'alle gekheid op een stokje'- krijg ik zo langzamerhand het gevoel dat je alleen nog post om onrust te zaaien en mensen te provoceren, onder het mom van je rechten als libertijn, vrije meningsuiter en zoeker naar de zuivere waarheid in discussies. Je hebt gelijk dat een voor jou relevante mening die mening is waar je je in kunt vinden. Logischerwijs kun je je dus altijd in je eigen meningen vinden. Vandaar zal het wel komen dat je anderen meent te moeten afserveren die een andere mening zijn toegedaan. Ik vermoed bovendien dat een geslaagde discussie voor jou die discussie is waarin iedereen je gelijk geeft en zo je intellectuele superioriteit en denkzuiverheid bevestigt.

Jij durft Christian van elitisme te betichten? En Wim B. van domheid? Net als vrijwel de hele beroepsgroep journalisten trouwens? Lees je je eigen demagogische mededelingen eigenlijk ooit weleens terug? Want dat het vaak demagogie van de bovenste plank is, dat staat voor mij wel vast. Hoe anders is de denktrant te noemen waarbinnen je eigen micro-cosmische quasi-empirische ervaringen de overhand mogen hebben boven statistisch verzamelde gegevens?

Misschien denk je dat je, door lekker tegen dit forum aan te schoppen, meer leven in de forumbrouwerij brengt. Helaas is het enige wat je bereikt dat steeds meer mensen zich -weer- aan je gaan ergeren. Ik in ieder geval wel.

Ik vind jouw aanpak dermate puberaal dat ik je inderdaad zou aanbevelen om voortaan maar bij fok.nl te gaan posten, zoals je zelf ergens voorstelt. Ik ben er gaan kijken en heb daaruit de stellige overtuiging gekregen dat je daar ongetwijfeld figuren ontmoet die je benadering zullen apprecieren, net name in het subforum voor tieners en pubers. De daar heersende toonzetting lijkt namelijk sprekend op de jouwe, al zal jouw woordenschat wel uitgebreider zijn. Naar de daar levende profileringsbehoefte te oordelen verwacht ik desondanks dat je je er als een vis in het water gaat voelen.

De oude bijnaam die we ooit voor je hanteerden -drs. Zuurmans- was mijns inziens ten volle verdiend, ook al is er een periode(tje) geweest waarin je bijna normaal deed. Dat is nu duidelijk over. Ik vind niet dat je huidige bijdragen nog iets bijdragen, niet in positieve en zelfs niet in negatieve zin.

Wat mij betreft mag Wim je bannen, als je de eer niet liever aan jezelf houdt. Maar misschien is hij milder dan deze 'achterlijke journalist', om jouw kwalificatie elders te parafraseren.

avatar#4334
Tijs Wijs
Berichten: 0
Reacties: 5

#22 Geplaatst: 2007-02-21 20:56:29

@IVO71

Ik zal hier niet op ingaan, want ik denk dat jij volledig gestoord bent, en dat je vanwege jouw hoge leeftijd (71 was het toch?) helaas wat vroeg van je buiten zinnen bent geraakt.

Neem een paar borrels, dat zal je goed doen

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#23 Geplaatst: 2007-02-21 21:36:27

De reactie van Tijs Wijs op een bijdrage van Ivo beschouw ik als beledigend. Gebruiker Tijs Wijs is derhalve als deelnemer aan dit forum verwijderd.

Wim

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#24 Geplaatst: 2007-02-22 01:40:13

@Christian;

[n.a.v. de vraag over hoe spelling checken bij rechtstreeks via het forum typen]

Firefox browser heeft een spelcheck plug-in en naar ik vermoed heeft de meest recente versie van IE deze mogelijkheid ook. Reuze handig voor teksten in forumberichten!

...Ahum...Vooral de jouwe...  (grapke! :-)

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#25 Geplaatst: 2007-02-24 14:57:16

voor Hans in al zijn hoedanigheden:

Mijn excuses voor de al te generaliserende toonzetting in mijn kritische posting van enkele dagen her. Sommige van je alter ego's zijn minder confrontatiegericht dan andere, dus tot die versies van jou richt ik mijn verontschuldiging.

Wat betreft kritiek aan je diverse andere, in mijn ogen wel storende cybergedaanten, daar blijf ik geheel en al achter staan.

voor alle andere forumgangers:

Ik blijf het bar lastig vinden om op iemand te reageren zonder te weten of het één persoon is of een variant van één en dezelfde persoon. Zou er niet een manier zijn om te verzekeren dat iemand maar met één 'nom (de plume)' op het forum rondwaart? Bijvoorbeeld door het inloggen vanaf hetzelfde IP-adres onder een andere dan reeds in gebruik zijnde alias niet toe te staan?

Ik blijf het namelijk belachelijk vinden dat ik nu kritiek lever aan Tijs Wijs en nog wat pseudoniemen van Hans Pieters maar niet aan zijn andere personae die minder aanstootgevend en dus minder kritiekwaardig zijn. Zou het eigenlijk niet zo moeten zijn dat als de moderator één alias van een persoon bant, hij ook al zijn/haar andere aliassen bant? Want als één alter ego van Hans iemand beledigt dan doet toch Hans het, en niet slechts dat ene aliasje, tenzij Hansj een erkend schizofreen of MPD-lijder (Multiple Personality Disorder) is? Het kan toch niet zo zijn dat ik, als ik iemand wil beledigen, gewoon eventjes een andere alias kies en dan alles mag uitbraken? En als dat aliasje een ban oploopt, ik op het forum gewoon door kan gaan onder 4 andere namen? Overigens is dit alles gebaseerd op de vooronderstelling dat Tijs Wijs inderdaad -ook- drs Zuurmans lui-meme is. Aan toon en inhoud te oordelen wel maar ik ben ook niet alwetend.

Heeft de moderator mogelijkheden om op basis van IP-signatuur een beledigend persoon in ál zijn gedaanten aan te pakken? Elders wordt het trollen immers ook aangepakt, al schijnt men met zgn. dynamische IP-adressen (steeds andere IP door modem aan- en uit te zetten) te kampen te hebben...

Of misschien zou er een dagelijks te verversen rubriek moeten komen waarin alle aliassen van een bepaald iemand (c.q. zijn IP adres) worden vermeld? Dan zou de trol-lol er snel af zijn, lijkt mij.

Wat vinden jullie?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#26 Geplaatst: 2007-02-24 15:43:38

Aangezien het ongerief tot slechts één casus beperkt is gebleven, zie ik nog geen noodzaak om technische toestanden uit te halen om forumgebruikers zich tot het gebruik van één alias te laten beperken. In de huidige kwestie blijf ik terzake uiteraard alert. Recidive zal leiden tot een definitieve verwijdering. Onze technici zijn daartoe uiteraard in staat.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#27 Geplaatst: 2007-02-24 15:58:24

Lijkt Hugo Brandt Corstius wel!? Die had tientallen pseudo's maar in elke pseudo een andere toonzetting........!

Steven

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#28 Geplaatst: 2007-02-24 20:08:34

Steven,

je jongste posting bewijst de oude waarheid maar weer eens: 'In der Beschraenkung zeigt sich der Meister'. Deze vorm van zelfbeperking gaat sterk in de richting van een absolute waarheid.

Overigens ben ik van mening dat waarheden, absoluut noch specifiek, oud noch jong, niet bestaan, slechts interpretaties. Die schoen kan worden aangetrokken door een ieder die meent dat hij hem/haar past.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#29 Geplaatst: 2007-02-24 20:29:10

"Die schoen kan worden aangetrokken door een ieder die meent dat hij hem/haar past."

Oftewel, wie de schoen past trekke hem aan, nu we het toch over taalbeheersing hebben. (En een schoen is niet zowel vrouwelijk en mannelijk.)

Dick

P.S. En dit zijn allemaal waarheden!

P.S. II Nee! Toch niet.... die hem/haar sloeg niet op schoen... Oeps!

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#30 Geplaatst: 2007-02-24 22:33:47

Nou die lege post (ik zag hem net niet meer...) was meer een Beschränkung vom System......er ging iets mis toen ik inlogde. Maar het was wel "Taciturne in extremis"!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#31 Geplaatst: 2007-02-26 10:40:37

Ivo,

ik vind dat ongeacht iedereen zich gewoon hoort te houden aan één naam of pseudoniem.

het is wel lekker makkelijk om als malle pietje op iedereen te kunnen schelden en als er klappen vallen dan heet men opeens klara.

dat getuigd bij mij van lafheid.

als je derhalve kiest voor het gebruiken van meerdere namen, dan denk ik dat je een complex hebt en daar beter aan kan werken dan je te bemoeien met discussies die maar één doel voor je schijnen te hebben.

het is toch te gek voor woorden dat zodra er onenigheid is men schreeuwt dat men wel weg gaat van deze stomme site, en vervolgens nog geen vijf minuten later weer terug is met én een andere naam én een ander e-mail adres.

leuk geprobeerd maar we zijn niet zo achterlijk als je zult denken meneer tijs.

hou het gewoon bij één naam en probeer te begrijpen dat er ook nog andere mensen bestaan. 

dat jij je excusces aanbied is leuk maar voor mij niet zinvol Ivo, je stond volledig in je recht.

het zal me toch mooi wezen als ik rekening moet gaan houden met een pseudoniem of welke persoon er vandaag achter zal zitten.

dit is toch pure schizofrenie.

cees

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#32 Geplaatst: 2007-02-26 23:33:55

voor Dick: applaus dat je je vout a. opmerkt, b. toegeeft en c. de posting toch laat staan! Een echte vent...

Voor Cees: dank voor je bijval. Heb toch maar mijn partiele excuses aangeboden aan de minder irritante c.q. af en toe amusante alter ego's van HP voor het geval hij daadwerkelijk een erkende MPS-lijder mocht zijn. Want je mag een geesteszieke toch niet net zo benaderen als een 'normale', wat dat laatste dan ook moge zijn. Toch? Maar als dat niet zo is dan zal je opmerking over een complex wel van toepassing zijn. Blijkbaar klopt het dus toch wel dat je oude bomen niet moet verplanten. Sommige, in ieder geval.

Overigens begrijp ik Wim's bovenvermelde standpunt soort van wel maar mocht hij de zaak alsnog anders gaan benaderen dan zal ik hem dat niet kwalijk nemen.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#33 Geplaatst: 2007-02-26 23:55:06

Ivo, dat HP van pseudo wisselde en daar MPS uit te concluderen gaat veel te ver. Weet je dat eigenlijk zelf niet ook wel, maar wou je even 'dollen'?

Je gaat nog verder met hem hier openlijk geestesziekte aan te merken. Eerlijk gezegd bevindt je je daarmee in een klap op het niveau dat voor Wim voldoende was om T. Wijs de toegang te ontzeggen!

Dick

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#34 Geplaatst: 2007-02-27 22:30:50

Dick,

HP bedient zich op dit forum van diverse aliassen. Hij wisselt dus geregeld van persoonlijkheid. Dan lijkt mij een -badinerend- cyber-parallel met MPD toch niet zo misplaatst? En al helemaal niet als je terugleest wat hij zoal aan het adres van anderen hier heeft durven spuien.

En als je dan toch terugleest dan zal je er wel achter komen dat ik HP nergens voor geestelijk gestoord uitmaak. Ik excuseer mij alleen aan zijn minder onaangename personae voor de kritiek die ik aan het adres van zijn irritante alter ego's 'voor het geval dat hij daadwerkelijk etc...'.

Nog los van dit alles lijkt mij toch dat niemand hier zal gaan denken dat ik HP daadwerkelijk met een geestesziekte diagnosticeer. Het aserieuze karakter van de posting moet toch aan een ieder duidelijk zijn. Of hij/zij moet volledig van enig gevoel voor humor gespeend zijn. Maar dat ben jij toch niet? En HP zelf volgens mij ook niet, tenzij hij in een van zijn dwarse geestesgesteldheden verkeert.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#35 Geplaatst: 2007-02-27 22:49:17

Ivo, Dicck,

Laat het speculeren over geestesgesteldheden dan wel verschillende vormen van gekte nu maar even.

Volgens mij kan een mens gewoon in verschillende stemmingen verschillende toonzettingen geven aan zijn reacties en soms is een bepaalde mail een "trigger". Bij mij werkt dat regelmatig zo en ik zit daar niet mee, al lees ik mijn mails meestal wel even twee keer over. Ik mag het eerlijk gezegd wel als mensen wat emoties tonen.

Steven