Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

centrale verwarming

Auteur Bericht

avatar#4268
lesaintjacques
Berichten: 2
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2007-02-15 20:03:50

Wellicht dat iemand ons een goed advies kan geven op het gebied van aanschaf en installatie van een combiketel.

Even kort vooraf: Sinds 2 jaar hebben wij een restaurant in het hartje van Bergerac en ondanks dat de hele Horeca hier klaagt gaat het ons lekker voor de wind en hebben inmiddels een mooie reputatie opgebouwd durf ik te stellen.

Wat ons minder voor de wind gaat echter is dat we ons blauw betalen aan elektriciteitskosten om het enigszins comfortabel warm te krijgen in de zaak.

Door de vorige eigenaresse zijn er goedbedoeld 5 convectortjes van elk 1500Watt opgehangen die we vol open moeten zetten om de +/- 144m3 op circa 20° te krijgen.

We zijn derhalve aan het overwegen een combiketel te laten plaatsen in de keuken, waardoor aldaar ook de boiler kan vervallen.

Ik weet dat ik een ketel met open systeem nodig heb van 24kWh maar onze vraag is nu of deze systemen gangbaar zijn in Frankrijk en zo ja wat zijn dan goede merken en wat kosten deze.

Of is het wellicht raadzaam om evt. een ketel met toebehoren in Nederland op te halen.

We hebben Gaz de Ville maar tevens ook héél hard water met énorm véél kalk.

Wie kan ons op een spoor zetten, lekker koken gaat mij beter af als technisch Frans van een installateur die toch maar even snel door blijft praten ondanks dat je hem vraagt het nog eens rustig en eenvoudig uit te leggen.

avec des salutations Bergeracoises,

Ruud

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-02-15 20:40:08

beste Ruud,

wij hebben voor het zelfde probleem gestaan met onze verwarming, en uiteindelijk gekozen voor airothermie.

dit is een geweldige manier van verwarmen, die milieuvriendelijk is op de koop toe.

we hebben twee grote huizen die altijd rond de 20 - 21 graden zitten, kan nog een zwembad bij, mijn werkplaats is verwarmd, en we hebben constant 400 liter heet water voor douches en keuken.

de machine denkt grotendeels zelf, gaat overdag het zonnetje schijnen dan gaat hij minder werken, wordt het kouder dan gaat hij harder.

de instalatie maakt niet meer geluid dan de ventilator die in je computer zit, en die staat buiten in de tuin.

ik haal aan de andere kant van de instalatie op een professorische manier de ijskoude lucht op die in in de zomer in mijn atelier laat stromen, lekker om te werken.

geen olie, geen gas, opweg naar de toekomst !

ik kan je en adres geven van een goed bedrijf.

cees.