Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

electrische radiatoren

Auteur Bericht

avatar#3531
Pinacle
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-02-15 21:58:50

Onze olie/houtgestookte ketel heeft de afgelopen jaren aardig wat aan reparaties gekost en is zowat 30 jaar oud. Investering nodig voor de verwarming dus. Na de kosten, de eindigheid van de fossiele brandstoffen en het gebruiksgemak naast elkaar gelegd te hebben is er besloten over te gaan op electrische radiatoren. Hierbij incalculerend dat op termijn zonnepanelen goedkoper worden en het dak (aan de zuidkant) tzt. ook een renovatie nodig heeft. Wie heeft er ervaring met de duurdere radiatoren met een hart van "steen". Is dit een rendabele aanschaf als je eigenlijk alleen gebruik maakt van het huis ( omg. Cluny) van maart tot october? Er is zoveel op de markt dat een keuze niet echt makkelijk is.

Thea.

avatar#4018
Pech du rat
Berichten: 16
Reacties: 62

#1 Geplaatst: 2007-02-16 08:16:46

Beste Thea,

Zou je op zich zelf goede radiatoren en een warm en koud water circulatiesysteem wel "weggooien" en vervangen door nieuwe electrische radiatoren?

Ik ben zelf voor een nieuw huis aan het nadenken over de wijze van verwarmen.

Je zou, zoals ik ook van plan ben, in plaats van een op fossiele brandstof werkende centrale verwarming vervangen door een op electriciteit werkende ketel.

Er zijn zowel in LDF als in Nederland wel fabrikanten van dergelijke systemen.

Als je, daarnaast, ook eventueel gebruik wil maken van zonne energie kun je fotothermisch ook warm water in je circulatiesysteem inbrengen.

avec sincère salutations

Dominique 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-02-16 08:36:16

beste allemaal,

zoals elders op de site hebben wij airo-thermie, voor ons de goedkoopste oplossing voor verwarming en tevens de schoonste en met meest zekerheid in verband met olie en gas prijzen in de toekomst.

ik ben daarnaast bezig met het bedenken van het maken van elctriciteit door middel van panelen, maar dat zet nog geen zoden aan de dijk.

als je nagaat dat je voor een peertje van 60 wath een paneel nodig hebt van ongeveer 1.5 X1.5 meter dan kun je wel uit rekenen hoe groot je terrein moet zijn om ettelijke honderden wath's te bemachtigen.

volgens de leverancier van deze panelen is het nog volkomen nutteloos om dit te doen.

wat wel kan, vertelde hij me, is electriciteit opwekken met de panelen, die verkopen aan EDF, en goedkopere electriciteit terug kopen, maar.......zoals altijd zit er dan een addertje onder het gras, dan moet je micro enterprise zijn.

ik denk dat je dan beter warmte op kunt wekken met panelen.

voor iedereen is het verschillend, je moet een berekening maken van de aanschafkosten, het verblijf in de woning, en de eventuele verkoop van de woning.

als je in de winter altijd in nederland bent dan stook je dus vele malen minder dan als je hier bent.

cees.