Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Frankrijk het prettigste land om te leven

Auteur Bericht

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#0 Geplaatst: 2007-02-16 07:53:05

Ik was vorige week een paar dagen in Nederland en las bij mijn gastheer de Telegraaf. In een heel klein artikeltje werd een recent onderzoek aangehaald waaruit zou blijken dat Frankrijk het beste land is om te leven. Niet dat ik het daar mee geheel oneens ben, maar ik wilde daar toch wel wat meer over weten. Dus scheurde ik het artikeltje uit, maar ben het helaas kwijt geraakt. Ik heb natuurlijk al op Internet rond gekeken, maar kan niets vinden. Heeft iemand het artikeltje gelezen of kan iemand mij aan de bronnen helpen?

Het is niet mijn bedoeling om weer een discussie op te starten, ik ben gewoon benieuwd naar dat onderzoek.

Groet

René

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2007-02-16 14:41:39

http://www.internationalliving.com/issues/2007/2007_article.html

is dat het?

Jacob

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2007-02-16 18:40:17

René, Jacob,

Het is maar hoe je het bekijkt, en welke de criteria zijn.

Als volwassene met een baan en een huis is Frankriijk wellicht uitstekend, maar als je kind bent, blijf maar in Nederland!

Zie de Unesco: http://www.unicef.nl/upload/127547_822_1171444462885-irc.pdf 

Steven

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#3 Geplaatst: 2007-02-17 07:38:48

Jacob, bedankt voor de link. Dat moet het zijn geweest. Het ziet er redelijk serieus uit, dus ik ga het eens allemaal lezen.

René

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#4 Geplaatst: 2007-02-17 07:39:09

Jacob, bedankt voor de link. Dat moet het zijn geweest. Het ziet er redelijk serieus uit, dus ik ga het eens allemaal lezen.

René

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2007-02-26 19:43:01

Je moet hier eens een paar weken in NL zijn....om de haverklap door de douane van de weg 'gehaald' worden of zoals me in spitsverkeer op de Maasboulevard in R'dam in een gecombineerde actie van motormuizen (verkeerspolitie) én douane ook weer overkwam!

Het komt me de strot uit, want met m'n Fr nummerbord spreken ze je aan alleen in't NL.

Ik spreek alleen in't Frans tegen die brutale stomme 'vaches'. Gaan ze bellen, zien ze en horen ze dat alles in orde is met de nummerplaten én'carte grise' vragen ze ook nog je paspoort en rijbewijs...eentje die nog net een paar woordjes Fr. sprak zegt dat het in orde is! Wat in orde? Wijst op de kofferbak en vraagt 'ouvert?' Oui c ést ouvert. Gaat met z'n collega's in die kofferbak zelfstandig aan't rommelen terwijl er vrijwel niks in ligt. Vindt een rits Fr. nummerplaten én ook nog NL gemaakte in Fr, omdat ik toen ik mijn vervangend gekochte auto officieel uitvoerde de NL-nummerplaten moest inleveren...toen had ik Fr. weer een probleem want kon voor de aanvraag voor Frans kentekenbewijs voor 'le contrôle technique' al helemaal geen Fr. nummerplaten voeren van een zelfde type en merk. Dus had ik die daar laten maken bij een garage voor tijdelijk gebruik.

Maar die lui stonden maar te kwartetten met die nummerplaten en ik werd hoe langer hoe kwaaier, want ze bleken nav. eerdere controles de verkeerde carte grise uit het mapje te hebben gehaald. Ik schreeuwde door het geopende raam in't Fr. älors messieurs, c' est quoi le probème?". Komt die vogel uiteindelijk met die verkeerde carte grise naar me toe én die 3 stel nummerplaten. Wijst op het oude nr. en toen werd ik giftig en zei: "C'est ancien, donnez mes papiers!" toen haalde ik de nieuwe carte grise zo uit en wees ze op de vignetten achter voorruit.

Inmiddels had die toestand al een half uur geduurd en waren te laat m'n dochter en ik voor een belangrijk rendez-vous.

Zij bellen op haar mobiel dat het later werd. Zegt die brutale dienstklopper tegen haar "Oh je spreekt Nederlands, waarom zit je hier maar mobiel te bellen dan?" 'Je en jij' schijnt hier tegenwoordig gebruikelijk te zijn. Nu was het zo dat zij met een collega belde op kantoor voor uitwerking van een cassatie voor de Hoge Raad....

Dus ze wilden ook nog m'n rijbewijs zien...de invaliden parkeerkaart met pasfoto vonden ze niet voldoende...ze zei dat ik legitimatie niet bij me had.

Uiteindelijk vond ik die toch zogenaamd, want ze hadden op beide cartes grises wél gezien dat ik geen Fransman was....

Nou toen waren de 'rapen gaar' zogezegd, want komt die brutale met dat rijbewijs terug en zegt tegen me: "Waarom spreek jij geen Nederlands meer!" Ik antwoordde niet, m'n dochter wél en zei...Omdat mijn vader al 10 jaar Frans ingezetene is en hier al 3 x is lastiggevallen. Hij heeft geen zin om Nederlands te praten...toen gaven ze het maar op...uit raam schreeuwde ik nog "Vaches et 'kuutlaaaaaaand".

En dat alles vanwege de NL-schraapzucht voor de BPM, die in heel Europa niet bestaat en de benzine is hier ook al 25 cent duurder én ook nog wegenbelasting er boven op! Zo gastvrij is Nederland nu geworden....maar zo snel mogelijk weer terug naar 'mijn 2e vaderland'' dus....

Grijns van,

Erik

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2007-02-26 22:34:37

Een tikje minder opgewonden mag ook wel op dit forum.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2007-02-26 22:36:20

Erik,

Ik kom een paar keer per jaar in Rotterdam met mijn Franse auto (inderdaad, van de A16 de Maasboulevard op), word altijd hartelijk verwelkomd door lieden die mij leuke kruiden willen verkopen -ik, 54 met grijze kop- maar never-nooit de politie achter mij aan. Hoe heb jij dat voor mekaar gekregen om aangehouden te worden?

Foute auto?

Gek hè, dat die domme dienders zich even achter de oren krabben als ze een stapel nummerplaten in je kofferbak vinden....... wees maar blij dat je in Nederland was, want met dit gedrag en met deze feiten hadden de Franse Gendarmes je allang "en tôle" gezet!

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2007-02-27 00:00:14

Haha Steven,

Het kan aan mij liggen hoor, dat ik na 3 x zo opgefokt ben van dit gedoe dat ik gewoon weiger nog een woord Nederlands te spreken. Ik was juist uiterst beleefd, maar hun behandeling sloeg nergens op...ze kunnen aan mijn grijze kop niet zien dat ik Nederlander ben. In al de 45 jaar dat ik Fr. kwam als toerist en nu ruim 8 jaar als ingezetene heb ik nog nooit een behandeling moeten ondergaan als NL.

Tuurlijk wordt je daar ook wel eens aangehouden, maar jij moet zelf je kofferbak openmaken en zij mogen absoluut niet zelf daarin rommelen. Bovendien zijn ze uiterst beleefd en beter opgeleid. Dat ze mensen uit Magreb landen discrimineren (ook al zijn ze van Franse nationaliteit) vind ik weerzinwekkend, wat ik ook wel zag bij politievallen...vooral in de buurt van de grenzen.

Edoch Steven, dan moet je hier nog eens kijken onder 'langs de weg, De auto om te lezen dat de NL-overheid echt niet spoort met de rest van de kernlanden van de EEG. En als dat bezijden de waarheid was over invoeren van een auto of rijden met buitenlands kenteken, hadje mij niet gehoord hierover. "Franse auto en Nederlandse belasting" geeft hier een nauwkeurig verslag van de kromme Nederlandse wetten, even lezen dus.

Maar ik ga ze daar op de Maasboulevard over 2 wk. geweldig provoceren, want ik weet al dat ze bij dat parkje voor Shellstation vanaf centrum weer alle buitenlandse auto's 'opvangen'.

Dan mogen ze mij rustig "en tôle" proberen te krijgen, maar dát zal ze niet lukken, want als jurist en retraite ken ik het klappen van de zweep erg goed, haha.

Goh daar pas Steven met die "kruiden", pffft ze beginnen tegenwoordig al even na Antwerpen. Vroeger bij Breda, maar daar heb ik het volgende op gevonden (beklag bij de politie hielp niet), als ze maar naast je blijven rijden en het rookgebaar maken, druk ik ze zo naar linker vangrail toe...dan gaan ze er als een haas vandoor!

Erik.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#9 Geplaatst: 2007-02-27 09:41:17

Even reageren op het verhaal van Bommel. Uiteraard is dit een akelige ervaring, maar ik denk dat vergelijkbaar gezeur ook in andere landen plaatsvindt. Doe eens het volgende: Wek de jalouzie op van een dorpsgenoot (is niet zo moeilijk als je lekker aan het bouwen bent aan je droomhuis). Wacht af tot je dorpsgenoot je aangeeft bij justitie met een onzinverhaal. Bbijvoorbeeld: De dorpsgenoot verzint dat jij zijn auto gestolen hebt, hij heeft tenslotte ook eeen nieuwe nodig èn wil van jou af. De dorpsgenoot gaat aangifte doen van het delict en komt in die 'gestolen' auto voorrijden bij de gendarmerie en legt een verklaring af. Ga vervolgens 4 jaar lang door de molen van justitie en verheug je op enkele maanden cel... Vertel dit dan op zo'n forum. je weet wel, en krijg te horen dat het eigenlijk je eigen schuld is.

Viva la République Bananienne. Tip voor Erik, Strevelsweg, uitvalsroute Ridderkerk is ook amusant. Dit

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2007-02-27 10:14:53

Dit heeft gelijk, en ik kan je verzekeren, het kan nog veel erger.

ik kan me ook helemaal indenken in het kostelijke verhaal van bommel. 

en inderdaad is die toeristenatraktie irritant, ik heb trouwens de zelfde taktiek als bommel, van de weg afdrukken die lui, anders kom je er niet van af, en dan heb ik nog eens een keer de leeftijd mee ook.

overigens doet de politie er bewust niets aan, hoeveel meldingen je ook maakt.

het heeft alles te maken met de controleerbaarheid.

ondanks dat het niet goed of legaal is is het nog steeds te controleren, als je ze verjaagd waar gaan ze dan naar toe ?

in nederland kan de politie inderdaad zeuren, maar over het algemeen zeuren ze over onzinnige dingen en de werkelijke misdaad gaan ze voorbij.

ik moet je zeggen bommel, in jouw geval zat je hier al in de cel.

en inderdaad, we hebben het niet zo lang geleden meegemaakt hier in de kroeg ( lees het verhaal " in de gevangenis" entre bavards)

uiteindelijk heeft de jongen een maand in de nor gezeten, maar is nu zijn onschuld bewezen. 

echter twee dagen na zijn vrijlating is de zaak op slot gedaan door de gendarmerie in opdracht van de fiscale politie, wegens boekhoudkundige oorzaak een maand schorsing.

de jongen vertelde ons dat ze hoe dan ook zijn leven zuur willen maken, en dat gaan ze nu doen.

en waarom ?

alles omdat er ergens een papiertje op is gedoken in de oude politiedosiers van twintig jaar geleden dat de jongen een vechtpartijtje heeft gehad in de stad, maar daar toen niet voor is aangeklaagd.

dat gaan ze nu even inhalen dus.

er is echter een verschil met nederland in deze;

hier pakken ze je, en het liefst in de cel, in nederland heb je de volgende twintig jaar een briefwisseling van heb ik jouw daar.

tis maar net waar je dan voor kiest.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2007-02-27 15:15:30

Cher(e) Dit & Cees,

Ik ben hier vrijwel 'blanc' en nieuw op dit forum.

Ik heb goede ervaringen (al heel lang!) met Frankrijk...toch ben ik bepaald niet achterlijk met wát ik op de TV zie en voor de Fransen zelf  door 'tant de litiges' zoals die worden behandeld op TF1 in "Sans aucune doute". Ik heb uiteindelijk de stek gekozen waar ik nu woon op grensgebied van Indre & La Creuse. Ik wil er gewoon ook begraven worden, als ik niet meer leef.

Die keuze was uiteraard niet zomaar in een opwelling, maar een gedegen proces van reizen binnen Fr én verblijven op het terrein van een Engelse vriend in een caravan.

Ik heb werkelijk uitstekende buren en geloof me als je die niet hebt, dan heb je het verhaal van Dit én Cees ook zo in huis, want Buitenlanders zijn niet à priori geliefd en zeker niet in streken waar jullie wonen!

De goodwill van m'n buren was er dus al voor ik me daar vestigde in een toch wel vrij kleine gemeenschap, die bovendien erg op zichzelf is én ook onderling roddelt.

Vlak vóór ik dit huis waar ik nu 8 jaar woon, werden me panden aangeboden in die streek én in éen, waarvoor ik al een een voorlopig koopcontract had getekend ben ik grotelijks belazerd! Ik had toen ik afzag van de koop (niet door standaard ontbindende voorwaarden!) een bedrag voldaan van Fl 5000,- .

Alle die figuren, 'tante' uit de omgeving van Nantes bleek niet de eigenaresse, maar haar zoon. Overal tijdens bezoeken aan dit huis bleken 'dingen' op slot met hangsloten.

Uiteindelijk bleek dat ze alles wat standaard daar zou blijven weggehaald te zijn vlakvoor tekening van definitief koopcontract. Zo kan het dus OOK in Fr. verkeren...de notaris tot wie ik me richtte in een 'lettre recommandé avec accusation de reception' bleek niet zuiver op de graat. Als ik dit wilde aanvechten moest ik naar het 'Cour de la Justice' zogezegd...+/- 5 jaar 'vechten'...daar had ik nu nét geen zin meer in...net als in Nederland.

Maar aangezien we hier in de 'virtuele kroeg' zitten, voel u vrij te reageren op dit andermaal sterke verhaal!

Het Recht komt altijd hinkend Achteraan...fysiek ik dus ook omdat ik vanaf m'n 3e levensjaar gehandicapt ben door Polio. Verschil in behandeling? Ja in Fr. wél, want ik geniet daar op grond van een 'aangepaste benadering' gelukkig tov. van Nederland ruimere rechten.

Groeten van,

Erik. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2007-02-27 16:00:41

ho ho ho, erik, waar jullie leven zeg je.

ik weet geeneens waar Dit woont maar hier waar ik woon, in de charente maritime hebben we bijna geen vervelende mensen.

alleen mijn buren, maar als die wat te zeuren hebben zeur ik terug.

overigens waren mijn buren altijd heel aardig, en zelfs vol lof sraken ze over me omdat het huis zo mooi werd opgeknapt en dat we alles zelf doen ect.

echter, sinds een paar weken is de zus van de buurvrouw geariveerd, ze heeft ene huis gekocht in dezelfde straat en wil daar sterven.

ze heeft een ernstige bloedziekte en heeft niet lang meer.

nu heeft echter de buurvrouw een haatverhouding met haar schoonzus dus cees is de klos om haar te helpen, immers, een ziek mens laat je niet aan je lot over.

en dat zint de buurvrouw helemaal niet, dus nu ben ik ook niet leuk meer voor ze.

tja, weinig verschil dus met nederland.

maar je hebt gelijk, voor de gezondheidszorg is men hier wel beter af, zeker in de ziekenhuizen.

buitenlanders hebben we niet zoveel hier, ik denk dat ik een van de weinigen ben.

heel af en toe een engels paar, maar toch heel weinig.

ben ik wel blij mee overigens.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2007-02-27 17:29:07

Ja leuk Cees,

En toch ook weer niet hè !?. Ik voelde mij rond 1994 al niet meer thuis in de NL-samenleving. Een soort 'rattenknoop', waarbij iedereen elkaar via 'klikken' en roddels OPHANGT!!!

Ik was toen nog niet gescheiden en speelde 'Va banque' in het roulettespel zowel professioneel als privé.

Tuurlijk wil ik niet insinueren, dat je daar in Charente Maritime niet happy voelt, maar je kunt als buitenlander daar gewoon ook niet de ingeving van je hart volgen!

Als je zoals je zegt de schoonzus ondersteunt, dan begeef je je op het terrein van famillieverhoudingen. Ik snap 100% je goeie hart in deze én zou in jouw situ niet anders gehandeld hebben!

Ik bel met mijn buren wekelijks, ik ben heel erg open naar hun, maar heb niet de illusie dat ze dát altijd en overal naar mij toe zijn. Ze zijn hoe dan ook blij met me als buurman (én zo geleerd! nog bovendien), maar als ik een ruzie hoor tussen de buurman (Marcel)die ook bij de post werkte en een postbode die in z'n Clio de post dumpt op mijn keukentafel, dan moet ik dus niet de illusie hebben om in de onderlinge verhoudingen daar maar iets te verbeteren, want dan wordt Marcel m'n buurman erg kwaad.

Overigens woon ik alleen daar met m'n lieve kat (sinds een 3-tal jaren), maar ik bemoei me absoluut niet met hun famillie verhoudingen.

Als vm. jurist ben ik uitstekend op de hoogte met dit soort 'slangekuilen' én ook in Fr. blijf jij de buitenlander! Prima zolang het spoort met een gemeenschappelijk gebied, niet meer en ook niet minder!

Groeten van,

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2007-02-28 15:47:24

Er wordt wel erg weinig gereageerd in "bavarde"....zouden Franse Nederlanders andere 'besognes' hebben?

Denk ut dus wél, want het leven in Fr. is zo volstrekt anders dan in NL.

Maar goed, als Francofiel (van huis uit) wil ik beslist niet Fr. ophemelen of 'ópleuken' zoals je dat in NL zegt.

Ik heb me nu hier over meest brandende onderwerpen ingelezen en doe van mijn kant 'een duit in't kerkezakje' zogezegd.

Het is me overigens niet duidelijk of veel forumgasten nu permanent in Fr. wonen of een soort pendelaars zijn met het oude vader/moederland.

Ik heb tuurlijk via de harde weg een aantal dingen moeten leren in dit land, maar het is nooit tot regelrechte botsingen gekomen.

'K las hier in NL in de Intemediair een interview met een Friese vogel die ook op z'n hoofd gevallen was toen hij benoemd werd tot CEO van een grote opslag-firma in Parijs.

Hij wilde daar de Engelse taal invoeren...totdat hij als 'botte' Nederlander doorhad dat het zo niet werkte in het sterk hiarchisch systeem. En hoe leerzaam, want de directheid van NL-ers (naar Anglo-Saksisch model) wordt in de top-down fr. manier niet echt gewaardeerd. En als je daarin blijft hangen, dan kom je als 'buitenlander' niet verder dan de constatering dat de Fransen arrogant lijken/zijn!

Hij roemde trouwens wél het vernufd en de burgelijke beleefdheid in Fr.

Dan hebben we hier het dus over een figuur die daar alles moest aansturen op managements nivo. Dus eerst uitgebreid Frans leren spreken én begrijpen en vervolgens zegt hij dan dat z'n ondergeschikten nu te kennen geven cursussen in't Engels te volgen. Alors c'est gagné n'est ce pas?

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#15 Geplaatst: 2007-03-18 00:37:37

hallo,

kben duidelik nog een forens die probeert heen en weer te pendelen tussen LDF en Pays-Bas.

Heb vaak het idee dat Hollanders een beetje zeuren omdat ze in LDF de hemel op aarde denken te vinden en teleurgesteld zijn als dit niet zo bllijkt te zijn.

Ook in LDF heb je achterdocht, arrogantie, jalouzie, achterklap, kinnesinne, ontrouw, ontucht, criminaliteit, discriminatie, onverzoenlijkheid, en nog veel meer onnen.

Echter de mensen zijn net zoals wij, maar dan nog wat meer gericht op de familiewaarden en gebruiken. Wil je goed om kunnen gaan met je dorp en met je buren probeer hun cultuur te begrijpen, hun gevoelens, hun verleden, hun eigenschappen. Dit is geen garantie voor succes of tevredenheid maar zal je het proces van assimilatie veel gemakkelijker maken.

Kom je alleen in LDF voor het mooie weer en te barbecuen met vrienden en kennissen uit Holland, verwacht dan ook niet meer dan je geeft, namelijk niets.

Alleen als je geeft aan je dorpsgenoten zul je ontvangen. Dit is wel moeilijk, zeker voor ons Hollanders die allen willen ontvangen uit dit leven, uit zijn op eigen gewin maar daar kom je in LDF niet zo ver mee, zeker niet in een kleine gemeenschap.

Zelf heb ik daar ook best moeite mee.

succes

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2007-03-18 16:35:21

je snijd daar een duidelijke koek aan jean pierre.

ik heb wel eens het idee dat er hier mensen rondneuzen die met alle geweld weg willen uit nederland en met alle geweld in la douce france willen wonen, om dat het daar zo geweldig is.

waar je ook bent, je hebt overal plusjes en minnetjes, precies zoals je zegt.

ik durf er bijna nog wel iets meer bij te zeggen, mits je gepensioneerd bent loop je in ons franse land meer kans op een hartinfarct dan in het polderland boven de vlamen.

ik ben zelf jong, vol energie, heb een bedrijf, en een pot pillen ;-)

hoe vaak ik meemaak dat de fransen er maar een ruk aan geven is ontelbaar, hoe vaak ik de winkel uit ga met een verkeerd artikel, hoe vaak ik nee krijg terwijl het ja kan zijn, als ze maar eens hun best voor je deden, het is allemaal te bizar voor woorden.

nee, franrkijk is een prettig land, maar het prettigste land ? verre van dat !

zolang ik kan surfen, van de zon genieten, eten en drinken, en barbequen is het mij prima, en ik heb het geluk dat als ik het zat ben ik gewoon stop met wereken en naar het strand ga, of ze het nu leuk vinden of niet, maar als ik dat niet zou kunnen, dan zou ik nimmer in frankrijk willen wonen dan zijn er veel prettiger landen.

cees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2007-03-18 22:53:46

Mee eens jeanpierre & cees,

En dus een understatement om heel reeël te blijven. En vooral niet teveel te 'halen', maar te 'geven'!

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#18 Geplaatst: 2007-03-19 18:33:17

Stephan,

Zijn we het land ontvlucht waar de EO eindelijk in de regering mag zitten, worden we achternagezeten door "een vreemd'ling zeker, die verdwaald is zeker" en die ons nu allemaal in zijn Grote Boek heeft opgeschreven maar te ongeduldig is om tot 5 december te wachten met de garde......

Steven 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#19 Geplaatst: 2007-03-19 20:22:49

Steven,

Het was niet de bedoeling om iemand rechtstreeks aan te spreken, maar wie zonodig de schoen wil passen....

Ik gaf aan moe te worden van alle meningen over Frankrijk. Frankrijk bestaat  helemaal niet, jouw Frankrijk bestaat en mijn Frankrijk bestaat. Maar we leven beiden in Frankrijk en toch beiden in een ander land. Het uitdragen van dat besef  dat het klagen over of het prijzen van Frankrijk een zinloze oefening is, die alleen maal onlustgevoelens opwekt heeft niets te maken met lekkers of roede.

Natuurlijk zijn er wel zaken die in al die vele individuele Frankrijken tegenkomen en waarover je wat boeiends kunt zeggen: de autoroutes, de belastingen....

Dag Sinterklaasje, hier heb je Zwarte Piet weer terug...

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#20 Geplaatst: 2007-03-19 20:52:07

Hey Steven,

Ik herken erg veel in je filosofische benadering.

Nu ik nog in NL ben, heb ik gewoon weer zin om naar m'n eigen stek te gaan.

Zeker ik ontmoet hier in dorp onder de rook van Rotje Knor veel mensen - vooral jonge vrouwen- die me zien lopen -moeilijk dus-, maar elegant hun hulp aanbieden!

Ik accepteer dat soms heeeeeeeel dankbaar. Maar wát ik hier dagelijks meemaak zijn het relatief ouwe autochtonen, die al een zure uitstraling hebben, wat zich vertaalt in niks opmerken en met ontevreden blik!

In zoverre 'klopt' de beeldvorming bij mij althans. "Ze" zijn erg gefrustreerd, zien ook niet verder dan hun neus lang is én hebben toegelaten op de verkeerde motieven dat NL structureel veranderd is. Dwz. zo ik het waarneem -en probeer m'n eigen fysieke situ ff uit te schakelen- zie ik dus objectief de 2-deling ook in dit land of in LDF.

In de plaatselijke AH, zie ik dát effect ook weerspiegeld en ik denk dus ook in bv. een Franse supermarché. Daar dient men zich te realiseren dat wij als buiten NL-ers gewoon méér te makken hebben dan de gemiddelde Fransen!

En heus als je met een heel gezin moet zien rond te komen met minder dan mijn gemiddeld totale pensioen ben je dus als pensionado eigenlijk een verdomde 'spekkoper'.

En heus ik probeer zo objectief mogelijk te zijn...ik sluit beslist niet m'n ogen voor alles wat in LDF erg fout zit!

Ciao,

Erik.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#21 Geplaatst: 2007-03-19 22:31:07

Jawel, hij is het echt..... hij zit niet in Spanje maar is stiekem de bergen over getrokken naar het noorden maar niemand hoeft te weten hoe gul hij is.....

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#22 Geplaatst: 2007-03-19 22:54:53

Voor iemand die aangeeft dat alleen de eigen mening als de enige echte waarheid mag worden beschouwd bent u ietwat snel aangebrand.

De mening van een ander bracht blijkbaar toch gevoelens naar boven van onbehagen en ongenoegen.

Gelijk emigreren lijkt me toch wel een straffe medicatie.

Wellicht straks met het voorjaarszonnetje erbij ziet de wereld en ook LDF er weer wat zonniger uit.

Persoonlijk vind ik dat leeftijd en ervaring niet veel te maken heeft met kennis en zeker niet met wijsheid. Wijsheid vaak wel met leeftijd en ervaring.

Een genoeglijke avond toegewenst.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#23 Geplaatst: 2007-03-19 23:05:26

Eerwaarde Sint,

Wij weten best dat U niet uit Spanje komt maar eigenlijk uit Turkije (Myra) maar daar mogen wij zowel in Frankrijk als in Nederland niet meer over praten. Uw Spaans-ontaligheid zij U vergeven.

Wilt u, a.u.b. bij uw volgende aankomst medio November uw dubbele paspoort inleveren. Aangezien er vast wel een burgemeester staat om U op te wachten hoeft u niet eens de loopplank af.....

Stuur a.u.b. geen Pieten hierheen om pannen te kopen, daar hebben wij er geen bijzondere van in mijn geografische regelruimte. Mogelijk haalt U wat dingen door elkaar, maar gezien Uw gevorderde leeftijd vergeven wij U dat!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#24 Geplaatst: 2007-03-20 00:08:01

hoezo pannen?

Volgens mij komt Taciturne uit de stad van de serviezen, heeft ook een leuke en lezenswaardige bijdrage gedaan in Noviomagus.

Aan te raden ook voor de gravin

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#25 Geplaatst: 2007-03-20 00:59:45

Waarom zijn er hier nog niet van die smilies?! Waarom moet ik het hier nog steeds doen met: ;-) of *tig codes die mijn stemming over het geschrevene weergeven of dat van anderen?

FF serieus, dit is op ... na een rubriek waarin ouwe krakende mannekes of niet, elkaar de wind uit de zeilen proberen te nemen...een soort Muppet Show met heel af en toe een Miss Piggy in between.

Hé mannen, laten we tenminste KERELS zijn!

En ondertussen René moet je de hele Telegraaf maar even vergeten, want alles wat ze uit zg. WS-onderzoek weten te melden, komt alleen maar uit hun onderbuik!

MVG,

Erik....hoofdschuddend, schuddebuikend en alle luimen er tussen!

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#26 Geplaatst: 2007-03-20 08:52:31

Stephan, heb je niet door dat je jezelf voortdurend tegen zit te spreken ? Je kritiseert de meningen van veel forumleden, gebruikt termen die nergens op slaan (“hoog Gert en Hermien gehalte”) ventileert de jouwe en beweert vervolgens dat niemand iets over Frankrijk kan zeggen……… en slaat daarmee een verdere discussie dood.Daarna geef je aan helemaal niet te stellen dat je “een goed mens bent” bent en dan volgt een reeks van “goede daden”.Je valt nooit iemand direct aan maar gebruikt wel termen als “bijdehandje” en “zuigen”. Je komt net kijken op het forum, vind Internet een ongeschikt medium om te communiceren maar hebt wel overal een mening over. 

Inderdaad, ik heb met subtiliteiten en humor geprobeerd te reageren maar daardoor werd je de verkeerde kant op gestuurd, blijkbaar.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#27 Geplaatst: 2007-03-21 12:49:55

Ugh Heren,

Mijn ingebouwde 'black humor' wordt hier ook niet altijd begrepen hoor Stephan!

Wat ik het liefst gewild zou hebben, is dat mijn jongenswens met een Française samen te leven, getrouwd te zijn uitgekomen was...ook nadat ik m'n bekomst had van NL. Misschien is mijn grote vrijheidsgevoel daar altijd wel debet aan, dat ik ook tijdens m'n professionele carriere zo''n verschrikkelijke hang had naar Frankrijk.

Maar het kon niet, want vakantieliefdes droogden op, en het waren echt wél 'hete' brieven over en weer. Op het vlak van de spirituele liefde liggen dan niet zozeer beletsels, maar eerder in het practische.

Maar ach het leven loopt altijd nét een beetje anders; Hier laat je wat en wint wat ergens anders.

Zolang je heel reeël bent over de verhoudingen tussen NL en LDF, zul je binnen je 'esprit' toch tevreden worden. Een hele winter alleen zitten met m'n lieve poes is nu ook geen optie meer, temeer als je famillie aan je zit te trekken dat ze je zo weinig zien!

Zou het anders zijn geweest (getrouwd met een Française in NL) ? Ik denk het eerlijk gezegd niet, want juist in F. zijn de famillieverhoudingen vaak veel sterker.

Maar weet je wàt Stephan...het is gewoon belangrijk dat je elkaar aanvoelt én dat gaat meestal boven een geschreven woord uit, is mijn ervaring...er moet gewoon een basis 'likiness' bestaan. Als die er niet is tussen forumleden, wordt het erg moeilijk communiceren.

Allez...vergeet het zoutvaatje ff please!

Met Bommeliaanse groet van,

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#28 Geplaatst: 2007-03-21 15:45:21

Och laat maar Stephan,

Ik weet wat ik weten moet en LDF!

Ik ga over minder een week terug, want mijn HART ligt in Frankrijk!

Ik heb ook gereisd in Spanje...hoef ik nog niet eens de bisschop van Mira er bij te halen, hoor!

Ieder heeft zo zijn/haar persoonlijke motieven!

De mijne zijn dus met een pers. stek én de wetenschap, dat die gekke/gestoorde Hollander toch een plekje vindt in hun HARTEN...

That's it  IS en voor de rest geen geneuzel/geneutel dus!

Erik.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#29 Geplaatst: 2007-03-21 18:11:55

Ik weet niet wat de rest ervan vindt maar ik ga zo langzamerhand geloof hechten aan de ideeen van mme. Blavatsky, met name die over reincarnatie. Je weet wel, niemand verdwijnt, hij wordt alleen maar iemand of iets anders.

Dacht ik dat we eindelijk van drs Zuurmans (Hans P.) verlost waren en er komt weer iemand langs die de waarheid in pacht heeft en dezelfde oorlogstactieken gebruikt: iemand aanvallen en een posting verderop melden dat de aangevallene in de attack mode is. En zo verder.

Het lijkt wel of Stephan de gravin etc. een wedergeboorte van de onvolprezen Hans P. is. Of, ik durf het haast niet uit mijn keyboard te persen, zou hij soms.......? Nee toch?!? De stijl lijkt er wel een beetje op, de spelfoutjes ook, al mis ik toch ook de bekende vette onderstreepte italic hoofdletters en zo.

Kom, laten we er eens een discussietje tegenaan gooien: is Stephan Hans? Of is Hans wederopgestaan in een andere gedaante?

Ivo

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#30 Geplaatst: 2007-03-21 18:43:13

http://fr.wikipedia.org/wiki/Blavatsky

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#31 Geplaatst: 2007-03-21 18:55:57

Ivo, ik zie enkele overeenkomsten maar teweel verschillen tussen Hans en Stephan.

Ik denk dat het weing zin heeft om die vergelijking te maken. De eruditie van Hans, hoe onhandig hij het af en toe ook verwoordt, is van een duidelijk hoger niveau dan die van Stephan.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#32 Geplaatst: 2007-03-21 19:09:23

Ik weet het ook nog niet beste Ivo,

Na het lezen van Stephans woorden, bekruipt me nog steeds het gevoel dat hij spijtoptant is, of dat erg zuidelijk Fr. hen en z'n partner niet dat gene gebracht heeft, wat ze er van verwacht hebben.

Ik vind dit in 1e plaats zuur voor hen...had je je al obtimaal aangepast in je leefomgeving of niet?! Ik denk het dus niet tussen haakjes Ivo.

Ik weet zeker, met mijn fysieke gesteldheid, dat het onmogelijk IS/WORDT om de HEMEL te be stormen...Was het 10 j. geleden ook al.

Maar ik denk desondanks een eigenschap te hebben, van innemendheid...die handicap van me helpt, maar is beslist niet maatbepalend...erder het omgekeerde.

Zonder nu in superlatieven te vervallen, is mij meer werkelijk HART overkomen in F. dan in NL. Nu na ruim 8 jaar overvalt mij ook wel eens het gevoel dat je er alleen 'voor ' staat, maar luister ik heb hier tijdelijk in NL, juist dát gevoel voor 90% - ,  en voor ca. 60% + in Fr.

Dat is een beetje vreemd en moeilijk uit te leggen...maar laat ik een poging wagen.

Hoewel de sociale coherentie in NL beter lijkt tov. F. is dat omgekeerd.

In F. is iedere famillie erg op zichzelf. In NL ook nu, maar het is volkomen anders!

De Nederlanders kenmerken zich als bemoeial mentaliteit. De gemiddelde Fransen juist niet...tgo. buitenlanders althans.

Omdat ik al vroeg gehandicapt was, ben ik ook erg gevoelig voor die mentaliteitsverschillen.

Wát ik al lang opgemerkt heb is, dat je niet echt als invalide beschouwd wordt in F. tov. NL.

In die laatste Staat meent men je van A t/m Z te bevoogden! In Fr. het omgekeerde. Dat werkte al jaren zo uit; Men ziet mij hobbelen in Fr. of in NL.

In Fr. voelt men als het ware dat ik wat hulp kan gebruiken heel nauwkeurig en afgestemd op de situatie.

In NL ben je een zielig geval...én als je dat dus niet bent weet men over het algemeen geen houding te bepalen!

Dat nu is het gebrek aan sensiviteit!!! En heus afgelopen zomer heb ik dit weer met een Hoolander meegemaakt...staat daar maar met z'n armen over elkaar als jij in druk verkeer de straat moet oversteken! EEn Fransman m/v stopt. Eentje die ook wil oversteken geeft je spontaan een arm!

Dus wat zijn die Hollanders dan wél? Vaak gestresste figuren: "Ikke, ikke en de rest kan stikken". Dachten jullie dat ik blind was hoe die toeristen zich gedragen, met hun kinderen bij een plaatselijke supermarché? Nou niet dus, maar ik bedank vaak een NL-vrouw als ze haar kinderen terecht wijst in gedrag. Ik maak me nooit bekend, maar de moeder krijgt van mij een stralende glimlach!!!

Zo genoeg nu weer over inburgeren én etiquette.

MHG van,

Erik.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#33 Geplaatst: 2007-03-21 20:31:57

@Stephan: dank voor je complimenteuze inschatting van mijn talenten en eruditie. Het zal je na nalezing misschien toch opvallen dat ik geen enkele persoonlijke aanval op wie ook pleeg maar slechts bepaalde overeenkomsten in stijl en aanpak vaststel en daar speculatieve conclusies uit trek. Die zijn uiteraard wel voor mij rekening en daarop mag je me dan ook afrekenen, zodra je weet wat ik ermee bedoel. En, ja, ik ben maar een medegebruiker.

Wie Hans P. is/was valt via de zoekfunctie uit te vinden. Mme. B. is volop google-baar (merci jeanpierre). Mijn echtgenote is zij bepaald niet daar iki geen aanhanger van de necrofilie ben en evenmin van haar leer, de theosofie. Al twijfel ik som, zoals ik eerder stelde.

Tot slot: je hebt gelijk dat ik de laatste tijd weinig postings met inhoud (en zonder) plaats hier. Wat dat betreft is er dus een overeenkomst tussen ons.

@ anderen: ik neig inderdaad naar jullie inschatting. Hij is het niet zelf. Maar een -weliswaar minder erudiete- incarnatie?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#34 Geplaatst: 2007-03-21 21:27:27

hans, hoe krijg je het toch voor elkaar om telkens de boel op stang te jagen ?

je bent onverbeterlijk, al moet ik er stiekum wel om lachen, je bent me een figuur zeg.

het frapante is dat je telkens dezelfde personen tegen je in het harnas jaagt, welke naam je ook kiest.

trouwens petje af voor ivo, ik zat al lang te wachten tot er eens iemand met de gedachte kwam.

de anderen stinken er telkens weer in, zelfs onze dokter.

hans, als je het langer uit wil houden moet je toch wat aan je schrijfstijl doen, die verraad je namelijk.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#35 Geplaatst: 2007-03-21 23:06:42

Bommel heeft op 28-02 gezegd dat er wel weinig gereageerd werd op de site, wat dat betreft heeft de prikkel wel gewerkt, wellicht niet op de wijze die hij bedoelde maar toch.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#36 Geplaatst: 2007-03-21 23:41:50

Cees,

heb nu de bijdragen van la comtesse nog even teruggelezen en ik heb toch echt het idee dat het een intelligent, erudiet, wat ouder bitterkoekje is dat zich minder slim voordoet dan hij is. Toch bespeur ik voor mijn gevoel onmiskenbare Hanzigheden (b.v. de referentie aan de Universiteit van Toulouse en die partner -geen vrouw- van 40 jaar). Ik denk dus dat Stephan alias de gravin wel degelijk onze ouwe Hans is.

Net als Cees heb ik er in m'n eentje wel om moeten gniffelen. Het was in ieder geval origineel. Maar als je al heel lang een bepaalde stijl en toonzetting gebruikt dan is het lastig om ineens een heel ander spreekpatroon aan te nemen. Trust me, ik weet waar ik het over heb....

In mijn overtuiging sterkt mij het wel heel Hans-achtige pseudoniempje en -zeer recentelijk- het feit dat de gravin ineens naar de anonimiteit is geemigreerd. Niemand behalve hij heeft hier ooit een alias gebruikt om die ineens voor helemaal niets te verruilen.

Hans,

Leuk. Ze/we zijn er allemaal ingetrapt. Die Blavatsky als mijn echtgenote was meesterlijk. Overigens begint haar meisjesnaam ook met Bl, dus er zit wel een beetje paranormale waarheid in... Well done, old chap, good try!

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#37 Geplaatst: 2007-03-21 23:47:51

PS: als je de bijdrage van anonymus (voorheen de gravin) bij de 'huizen kopen' rubriek (item over enquete aantallen Nederlanders met huis in FR) dan zie je wel degelijk de typische Hans-opmaak met vette punten en onderlijnde saillante conclusies.

Ik wacht met spanning en interesse op de volgende actie van onze eigen drs P.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#38 Geplaatst: 2007-03-22 12:03:06

De bijdragen van Stephan zijn anoniem. Ook het profiel bevat geen gegevens over de forumgebruiker. Zoals eerder al eens gemeld, wordt op dit forum niet anoniem gepost. Deze bijdragen worden verwijderd, hetgeen nu ook is geschied.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#39 Geplaatst: 2007-03-22 20:51:11

wim,

we kregen er net zo'n lol in, althans, Ivo en ik wel.

jammer dat je zo vroeg al weer in de bres springt.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#40 Geplaatst: 2007-03-23 18:26:16

'Al zo vroeg....?

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#41 Geplaatst: 2007-03-23 18:49:52

Cees, de tenen van Wim zijn langzaamaan weer recht aan het trekken......

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#42 Geplaatst: 2007-03-23 20:11:36

Met alle respect voor 's Wims tenen -die nu hopelijk weer hun gebruikelijke lengte hebben aangenomen- maar het was toch leuk geweest om uit te vogelen of het nou wel of niet....

En Wim 'Le Omnipotent' kan natuurlijk met één blik op de IP van de verdwenen gravin onze knagende onzekerheid wegnemen. Toch? Wim?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#43 Geplaatst: 2007-03-24 10:21:44

hij komt wel weer terug Ivo, gewoon even wachten.

is al diverse keren gebeurt.

en tenslotte, er komen toch verrekt goede stukken van de hand van hans, dat mag best gezegd worden, 't is alleen zo jammer dat in een bepaald stadia hij zich niet kan beheersen en dan toch weer iemand de tenen laat krullen, een eiganschap van het beestje zullen we maar zeggen.

ik vind het wel lachen hoor.

cees. 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#44 Geplaatst: 2007-03-24 10:34:30

Mes garçons,

Zitten we nog op het onderwerp of blijven de n'Ollanders elkaar onderling afkatten...?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#45 Geplaatst: 2007-03-24 19:07:41

Het rechercheren via de IP's is allesbehalve een sinecure, heb ik me laten uitleggen (niet naar aanleiding van gebeurlijkheden in dit forum, maar meer in het algemeen).

De discussie kan leuk of niet leuk zijn, in dit forum wordt er nu eenmaal niet anoniem gepost. C'est comme ça.

Wim 

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#46 Geplaatst: 2007-03-24 19:40:57

Maar, mon cher Steven, er is niemand (meer) die op een ander aan het inhakken is...?

Wim, het was geen protest van Cees of van mij. Anoniem posten moet te vuur en te zwaard worden bestreden tot het met wortel en tak is uitgeroeid!!! Alleen weet ik ook -van horen zeggen- dat een moderator kan zien onder welke IP iemand opereert. En dat elk forum een back up log heeft. Dan zouden de IP's toch zonder al teveel problemen naast elkaar gelegd kunnen worden, zo niet door jou dan zeker door Eric de techneut? Niet dat ik aan de identiteit van de 'gravin' twijfel, allesbehalve dat.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#47 Geplaatst: 2007-03-24 20:04:36

Ivo, IP-adressen kunnen variabel zijn. De beheerder kan altijd wel terugvinden wie welke post heeft gedaan d.m.v. de inlognaam + password. Wel is het op dit forum zo dat eenmaal afgemelde personen blijkbaar niet meer met naam genoemd worden maar hun posts blijven (anoniem) staan.

Overigens vind ik wel dat mensen ook logo's moeten gebruiken..... ;-))

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#48 Geplaatst: 2007-03-24 22:47:24

Vaste IP-adressen, zijn alleen toegewezen aan PC's die met een netwerkkaart gekoppeld zijn met bv. ADSL aan hun ISP, heb ik me ooit door een expert laten uitleggen. Iedereen die met eenvoudig 56K modem werkt heeft geen vast IP-adres, maar hangt wel aan z'n ISP via mailadres verwijzing. Dus wat Wim daarover zegt is correct. Als je een ban krijgt, kun dan op dát emailadres niet meer toegang krijgen.

Met een ander mailadres wél, maar dan is het dus in feite een nieuw lid geworden.

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#49 Geplaatst: 2007-03-25 01:53:35

Het ligt nog wat genuanceerder, de provider bepaalt of je een dynamisch of een statisch IP adres krijgt. De meeste providers hebben statische IP adressen voor de gebruikers en deze kun je dus vangen.

Heb je een gevorderde computergebruiker dan kan deze annoniem surfen door zijn IP adres te verbergen.

Er zijn diverse mogelijkheden maar een annonieme proxy is 1 van de meest bekende, de gratis annonieme proxys zijn beperkt in mogelijkheden maar een betaalde zie je het verschil niet meer.

Het ligt dus niet aan de modem op zich maar aan de provider en ook een beetje aan de gebruiker als hij ontwijkende mogelijkheden opzoekt of gebruikt.

avatar#4335
Danny_34
Berichten: 12
Reacties: 38

#50 Geplaatst: 2007-03-25 08:41:50

Beste mensen,

De toppic van deze discussie is: Frankrijk het prettigste land om te leven. Kunnen jullie je daar eens aan houden.

gr.

Danny

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#51 Geplaatst: 2007-03-28 19:18:08

Danny: je hebt in principe gelijk maar dit forum is ook weer geen bewaarschooltje maar een gespreksplatform voor volwassen mensen die elkaar -veelal- al lange tijd kennen. Dus achten wij het mogelijk om niet altijd roomser dan de paus te zijn maar permitteren wij het ons om af en toe off-topic te gaan.

Wolfje: als nieuw lid is het misschien beter als je je even inleest voordat je hier anderen van hatemail gaat beschuldigen. Een cursus begrijpend lezen zou daarbij waarschijnlijk helpen. Want als je dit draadje goed had gelezen dan had je wel gemerkt dat van hatemail geen sprake is en was. Het is gewoon vriendelijk heen-en-weer gedoe door en over mensen die elkaar allemaal goed kennen. Als je vindt dat dit hatemail is dat niet aan je waarden en normen voldoet dan moet je misschien overwegen om weer nieuw lid af te worden. Want voor dat soort correcties hebben we hier een behoorlijk capabele moderator. En die heet niet Wolfje.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#52 Geplaatst: 2007-03-28 23:32:42

En nu ik het teruglees, en je andere posting(s), ga ik denken dat jij ook geen Wolfje heet maar....

Cees, volgens mij is hij er weer!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#53 Geplaatst: 2007-04-03 00:59:09

Wie WEET...ik niet hoor, maar daar 'loop' ik kennelijk net te weinig mee in Fr. ganger(s) van een 1e uur!

MVG van,

Erik.