Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

En de kinderen...?

Auteur Bericht

avatar#4339
jonkie
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-02-22 12:06:57

Hallo. ik ben nieuw op dit forum en ik ben niet met pensioen en heb geen tweede huis.  Gaat ook nog wel even duren. Ik schrijf om de volgende reden. Mijn ouders hebben al jaren een huisje in Belgie (bijna in frankrijk). Ze worden nu echter langzamerhand te oud om alles nog zelf te kunnen. Wij (5 kinderen) vragen ons af hoe we alles moeten overnemen. Er is weinig tijd in onze levens met kleine kinderen en minder kleine kinderen in de ren. Let wel, lang niet iedereen is geinteresseerd in het huisje te bezoeken/onderhouden en niet iedereen zou bij bv eventueel erven ook het huisje willen. Ik heb zitten denken aan een stichting maar geen idee of dat wat is. Het zou mooi zijn als mijn ouders het, bij leven zouden kunnen zien overgaan in onze handen zonder dat ze het zien vervallen.

We zoeken naar een oplossing die iedereen tevreden houdt.

Hebben jullie ervaring met deze materie? Of is er iemand die dit soort zaken al heeft vastgelegd?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2007-02-22 20:23:09

jaren geleden heb ik eens een boek gelezen wat voor mij de aanleiding was om ook aan dit idee te gaan werken.

nu is het voor elkaar.

we zijn opgegroeid in een klein kasteeltje met veel grond en ruimte, en daar blijft een emotionele waarde aan vast hangen.

te meer omdat bij verkoop alles voor de vlakte zou gaan, daar grond meer waard is dan één mooi huis hebben we besloten het huis in een stichting onder te brengen.

de inboedel bleef in het huis en dat is weer ondergebracht in aandelen.

zo staat alles er nog net zo als toen wij er leefden.

de kinderen kregen ieder hun deel in het huis en aan aandelen, en tenminste één jaar mocht men daar geen verandering in aanbrengen, daarna kon men of hun huisdeel, aandeel, of beiden verkopen mits het maar in de familie bleef.

sommigen hebben uit geldproblemen deze acties ondernomen en hun deel aan hun kind of kleinkind verkocht, dus al de vierde generatie.

we hebben bruiloften, kerst en paasdagen, en zomaar familiedagen en vakanties in het huis, een ware zegen.

eerst waren erbij die het idee niet zagen zitten en hun deel direct weer kwijt wilde, nu echter zijn ze blij dat dat pas na een jaar kon, want nu willen ze het niet kwijt.

iedereen, incl diegenen die hun deel hebben, betalen een zogenaamde huur voor de dagen die ze er doorbrengen, zoals een hotel.met deze opbrengsten wordt het huis door ons zelf onderhouden.

wees duidelijk in afspraken, zet het goed op papier, maar het is heel goed mogelijk en zelfs heel leuk.

het vierde generatiekind is ondertussen getrouwd in het oude huis.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-03-05 01:57:02

Haja Cees,

Leuk én heel creatief uitgewerkt! Hulde!!!

Erik.