Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Omheining

Auteur Bericht

avatar#4335
Danny_34
Berichten: 12
Reacties: 38

#0 Geplaatst: 2007-02-22 15:54:49

Hallo,

Wij hebben een aantal jaren een 2e huis in Zuid-Frankrijk. Tot op heden maakten we er niet zoveel gebruik van. In vóór en naseizoen gingen mijn man en ik een dag of 10. Eén van de kinderen ging wel eens een paar weken in het hoogseizoen. De rest van het jaar staat het leeg. Huis en de tuin zijn wat verwaarloosd maar we hadden weinig tijd en vonden het ook niet zo belangrijk. Dit voorjaar stoppen we met werken en verheugen we er ons op om langer te gaan, b.v. 2 keer per jaar 6 weken. Dus krijgen we er zin in om de boel wat te (laten) opknappen.  Het huis ligt nogal afgelegen en je kan zo het erf op lopen. Dat gebeurt ook regelmatig, zien we als we weer aangekomen zijn. Mensen gebruiken er hun lunch, maken een sanitaire stop of trekken takken van de bomen om hoog fruit te pakken. Een buurtbewoner die er op let woont ongeveer een halve km. verder en loopt er misschien 1x per maand langs. Het eerste wat we willen aanpakken is de omheining. Nu is dat (zeer on-Frans) langs de gemeenteweg een verwilderde heg zonder gaas en langs de landbouwpercelen helemaal niets. De vorige eigenaar beweerde dat zijn ouders, de heg 50 cm. vanaf de grens had geplaatst. Waar de grens loopt met de landbouwgrond is eigenlijk helemaal niet te zien.  We willen langs de gemeenteweg een muurtje van ongeveer 50 cm. Met daar bovenop een hek van ongeveer 1,50 m. En langs het land een hek van 2 m. We denken aan een zware kwaliteit hek vergelijkbaar met Herras hekken. We kunnen wel wat schilderen en tuinieren maar voor de omheining zijn we aangewezen op een vakman. De grond is gele zware klei met wat stenen, geen rotsen. 

Er komen vele vragen bij ons op. Hoe pakken we dit aan?

-          Hoe komen we er achter wat de eigendomsgrenzen met het land zijn. Contact leggen met de eigenaar van het land is ons tot nu toe niet gelukt. Hij is nors en onvriendelijk en ons Frans is ontoereikend om te praten met iemand die niks terugzegt.

-          De gemeente zal ons wel kunnen vertellen wat de eigendomsgrens is met de gemeenteweg.

-          Kunnen we de omheining tegen of op de grens zetten?

-          Hebben we een vergunning nodig voor een omheining?

-          En heeft iemand idee wat onze gewenste omheining per strekkende meter zou kosten als we deze geheel zouden laten aanleggen.

-         Het gedeelte langs de weg (muurtje met hek erop) is ongeveer 150 m.

-         Het gedeelte langs het land (alleen hek) is ongeveer 200 m.

-         In de omheining langs de gemeenteweg moet een draaihek komen om lopend of met de fiets door te kunnen

-         En een schuifhek om royaal met een auto met aanhanger de smalle weg op te kunnen draaien. De doorgang die we daar nu voor gebruiken is wel 7 m. maar dat is misschien wat overdreven. 

Ik ben nieuw op dit forum maar lees al wel een poosje mee. En ik zie zoveel technische tips, dat ik hoop dat er iemand bijzit die nuttige tips heeft en/of iets kan zeggen over de kosten. 

Gr, Danny

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#1 Geplaatst: 2007-02-22 16:27:59

Hallo Danny,

Dat zijn nogal wat vragen.

Frankrijk kent ook een kadaster, waarmee - niet gratis - een landmeter de juiste grens kan bepalen.

Voor een 2e huis zijn de voorgenomen hekken wel flink!

kijk eens bij aanbieders van hekwerken, bv:  ikwileenhek.nl Daar zie je wat een vast hek van 2 meter hoog kost (ongeveer 40 euro de meter, excl. de palen), een poort van 2 bij 4 kost 1000 euro. Franse prijzen zullen niet lager zijn. Dit alles natuurlijk zonder montagekosten en los van dat muurtje, dat zullen andere Forumbezoekers wel weten.

Succes met het onderzoek.

Nils

avatar#3419
wim80
Berichten: 2
Reacties: 13

#2 Geplaatst: 2007-02-22 21:33:45

Met alle respect Danny maar ik krijg de indruk je eigendom te willen beveiligen tegen vandalisme en diefstal! Maar het lijkt mij dat een hek van 2. Mtr en een muur met een ijzeren hek dit fenomeen niet tegenhoud! En om zelf tegen een voetbal kooi aan te kijken lijkt me geen leuk idee.

Ook wij wonen afgelegen aan het einde van een 800 mtr doodlopend pad waar voor wij er permanent woonden de ongewenste aanwezigheid en bezoek regelmaat was vooral in de zomer.

Echter je terrein langs de landbouw grond afrasteren met paaltjes en draad op 125 c.m hoog met op de mogelijk bereikbaren plaatsen bordjes ,, propriete prive''

is afdoende om picknick mensen en fruit pikkers van je terrein te houden.

In frankrijk heeft men buiten de kwade figuren nog respect voor het prive.

Aan de weg kant kan je uiteraard een decoratieve oplossing zoeken ,,  maar 2 meter hoog ???

Wijzelf hebben op 50 mtr van ons huis op het pad met toestemming van de boer die recht van overpad heeft een draaibalk geplaats voorzien van ,, entre interdite..propriete prive 

En geloof me niemand die per ongeluk de weg op  rijd.. of loopt gaat voorbij de draaibalk!

Leef in la douce france maar sluit je niet op!

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#3 Geplaatst: 2007-02-23 00:33:46

Mee eens. Om toevallige passanten af te schrikken is een stuk minder hek afdoende. Om het écht te beveiligen heb je aan een hek niet genoeg als het terrein zo afgelegen is als ik uit jullie verhaal haal. Dan kunnen figuren die er echt voor komen op hun gemak eea forceren of desnoods een steiger bouwen, geen haan die ernaar kraait. Komt dat mooie verhaal van die meneer in me op, die vrij afgelegen op een heuvel een huis had. Hij wilde dit ook beveiligen, en installeerde dure alarmapparatuur. Bij zijn volgende bezoek bleek deze apparatuur gestolen!

avatar#4335
Danny_34
Berichten: 12
Reacties: 38

#4 Geplaatst: 2007-02-23 06:20:09

Hallo,

Als we er zijn, zal ik eens kijken hoe hoog de afrasteringen van de Fransen zijn. In mijn gedachten zijn deze ook ongeveer 2 m. hoog en zijn wij de enigen zonder. En daardoor zeer uitnodigend voor mensen die zich even willen verpozen.

gr.

Danny

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2007-02-23 23:51:19

Wim80 heeft gelijk. Je maakt een rare indruk met een hoog en stevig (en duur!) hek, wordt zeker scheef tegenaangekeken door de buurt en het houdt kwaadwillenden echt niet tegen, sterker nog, het nodigt uit.

Een clôture van 1,50 m is voldoende. Veel mooier is een haag van meidoorn, haagbeuken etc. Duurt een jaar of 5 voordat het wat is maar fantastisch voor vogels om in te nestelen en heerlijk privé in de zomer.

Steven

avatar#4335
Danny_34
Berichten: 12
Reacties: 38

#6 Geplaatst: 2007-02-24 07:43:27

In het voorjaar zullen we eens kijken naar omheiningen in de buurt. Misschien zijn ze lager dan ik me nu herinner. Wat ik wel zeker weet is dat het nergens alleen heggen zijn, de heggen staan altijd achter een omheining. Mogelijk is dep. 34 extra ingraak gevoelig. Inbraken hebben wij tot nu toe geen last van gehad maar het was overduidelijk, dat er echt niets te halen viel. Maar nu we er wat langer heen kunnen, willen we de boel wat opknappen en ook wat beter inrichten.

Blijven nog steeds een aantal vragen:

De gemeente zal ons wel kunnen vertellen wat de eigendomsgrens is met de gemeenteweg en de grenzen met de lanbouwgrond moeten we dus laten aanwijzen door het kadaster. Maar:

-          Kunnen we de omheining (langs de gemeenteweg) tegen of op de grens zetten?

-    Kunnen we de omheining (langs de landbouwgrond) tegen of op de grens zetten?  

-          Hebben we een vergunning nodig voor een omheining?

gr.

Danny

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#7 Geplaatst: 2007-02-27 09:50:34

Beste Danny,

Ook ik denk hoe duurder er hoe hoger het hek hoe uitdagender je bent voor echte inbrekers (achter zo’n mooi duur hek moet zeker wat waardevols te halen zijn).
Wandelaars en andere ongewenst betreders van je grond hou je met een haagje c.q. draadje meestal wel op afstand.
Ik zou nooit een hek op de grens zetten, want dan moet je altijd voor onderhoud aan de buitenzijde van je hek op de grond van je buren.
Als de grens landbouwgrond is moet je je realiseren dat de landbouwer met zijn inkomen afhankelijk is van die grond.
Zet je het hek er vlak naast dan verliest de landbouwer 1 tot 2 meter van zijn grond omdat hij (ook als hij niet met de wielen op je grond komt) met de uitstekende delen van zijn machines niet over jouw grond kan draaien.
Dat wordt je niet in dank afgenomen en je kan wachten op beschadiging door landbouw machines en verhaal halen gaat niet lukken, niemand die het gezien heeft of er iets van weet.
Mijn advies: (ingeval van grenzend aan landbouwgrond) blijf minimaal 1 meter uit de grens met je hek.
Maak de landbouwer duidelijk dat je het hek 1 meter terug zet om hem een plezier te doen en zet op de grens her en der een flinke zwerfkei want anders verdwijnt je grond langzaam maar zeker richting buurman.

Rob van der Veer

avatar#4335
Danny_34
Berichten: 12
Reacties: 38

#8 Geplaatst: 2007-02-28 20:51:17

Hallo,

Rest nog de vraag over vergunningen. Heb ik een vergunning nodig voor een omheining langs een gemeenteweg. Het wordt een muurtje van ongeveer 50 cm hoog met daarop een niet te hoog hek. Ik zou deze omheining het liefst direct tegen de eigendomsgrens plaatsen.

gr.

Danny

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#9 Geplaatst: 2007-03-01 21:23:35

Danny,

Je hebt waarschijnlijk een Permis de Cloture nodig. Als je een bouwvergunning aanvraagt kun je dit op hetzelfde formulier meenemen. Anders even naar de mairie voor het juiste formulier. Men is bezig de procedure te veranderen, dus je kunt in dit geval niet om de mairie heen.

Salutations, Jos

avatar#5925
tournesol
Berichten: 5
Reacties: 3

#10 Geplaatst: 2008-06-15 20:54:53

kijk  i.v.m. de eigendomsgrenzen van Uw land ook nog even op: cadastre.gouv.fr

Wij hebben ook een muur met daarop hekwerk van 1.50. hoog geplaatst, niet aangevraagd, gewoon helemaal niet aangedacht.

De muur hebben we moeten laten doen omdat er heel wat graafwerk aan te pas kwam. We hebben hem zelf afgesmeerd. Het gaas hebben we zelf geplaatst.  Het gaas met de palen erop plaatsen is niet zo moeilijk en ook niet zo zwaar. De palen schroef je gewoon op de muur en de gaaspanelen(dikte 4.5mm en 2m breed) worden erin geklemd Hebben we gehaald bij de Brico Depot, zij zitten in het hele land en zijn het goedkoopste.

Prijzen zijn moeilijk te vergelijken, hangt af van begroeiing en de eventuele afvoer daarvan en van het soort graafwerk; zitten er rotsen in de grond, is het erg ongelijk etc.

Succes Danny en veel plezier in Frankrijk.