Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wonen in Frankrijk, werken in Nederland

Auteur Bericht

avatar#4347
Jannie
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2007-02-26 15:52:43

Wij wonen in Frankrijk, en moeten tijdelijk een jaartje terug naar Nederland om te gaan werken alvorens we met pensioen gaan. Kunnen we ons Frans huisadres aanhouden,met het gebruik van de franse kentekenbewijzen?

Het is zo'n rompslomp om alles voor een jaar te veranderen. Na dit jaar gaan we definitief in Franrijk wonen.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2007-02-26 22:43:41

Adres in Frankrijk en auto's aanhouden: Frankrijk zit daar totaal niet mee maar als je fiscale domicilie Nederland is kun je maar beter niet in een auto met Franse nummerborden in Nederland gaan rijden, risico op stevige belasting-naheffing. Je mag nl. als Nederlands ingezetene maar een paar dagen in een auto met buitenlands kenteken in NL rijden.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2007-02-28 12:56:40

Steven,

Dit is niet waar zoals je het schrijft. Je mag max. per jaar 180 dagen/jaar in Nederland verblijven én dat betekent ook met een auto met franse nummerplaten!

De regeling voor twee dg. geldt alleen voor lease- of vervangende auto's met buitenlands kenteken. Hierover zijn zoals ik nu weet een aantal procedures voor de HR gevoerd, waarbij de HR oordeelt dat deze regeling voor BPM door Nederland op de schop moet.

In onderhavig geval voldoet het woonplaats beginsel niet aan de criteria en zul je het beste in NL een auto kunnen huren/kopen om evt. moeilijkheden te vermijden.

Als je hier zoals ik nu tijdelijk verblijft (ca 3 mnd) en je wordt om de haverklap aangehouden, is niet leuk. Ik heb trouwens nog een NL geldig rijbewijs én dat nu vormt het probleem. Want door die frequente contrôles weten ze meteen wanneer de 1e was (ivm. die 180 dgn.!).

Een goeie truuc zou kunnen zijn:

1. Een Nederlands rijbewijs inwisselen voor een Frans bij de prefectuur.

2. Alleen als identiificatiemiddel dit Fr. rijbewijs tonen samen met je Carte Grise.

3. Uitsluitend FRANS SPREKEN als je aangehouden wordt. En dus zg. ook nix begrijpen van wat ze willen. Ook niet Engels of hooguit met een zwaar Fr. accent spreken.

Aangezien niet meer bij de grenzen wordt gecontroleerd, kan men ook niet bewijzen dat je langer dan 180 dgn. in NL verblijft...tenzij zij dat wél kunnen dmv. eerdere aanhoudingen. Dat zijn zo mijn tips voor die "houthakkers", hier in NL, whoeha.

MVG van,

Erik.

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#3 Geplaatst: 2007-02-28 14:34:40

Al eerder hier een topic over.

Wellicht inmiddels achterhaald.
Anders twee dagen dus.

Rob

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-02-28 16:10:39

Nee Rob,

Die 2 dgn. is echt achterhaald voor de HR in NL. Het geval bleek dus een Nederlander met een BV in NL, die via een Belgische leasemij een Mercedes had gehuurd met contract van 3 jaar. Als de AG (advocaat generaal, lees: Aanklager) voor de Hoge Raad zelf schrijft dat de positie van de NL-staat niet meer kan ivm. met BPM, dan is volkomen duidelijk voor mij als vm. jurist dat ik die opsporings-ambtenaren van politie én douane nog een gevoelig lesje kan/zal leren.

Zie verder onder rubriek "Bavarde, Frankrijk het prettigste land om in ..." hoe Monsieur Bommel het doet....en ze moeten hier vreselijk oppassen hoor, want het 1e wat ik hun zal vragen zal hun dienstnummer zijn die voor me die BPM onzin aan gaan houden...daar heb zelfs nog in hechtenis-neming voor over! En de behandeling die ik hier NL. ongevraagd kreeg levert hen alleen al een forse schrobbering op!

Ik wens met U aangesproken te worden door wetshandhavers en niet met je en jij.

Erik.